Цитирай Първоначално написано от Pliok0019
Цитирай Първоначално написано от nailana
Цитирай Първоначално написано от Pliok0019
Трябва да има такъв час. Няма да ни натовари много. И есествено не бива да се избира часът по религия - живеем в България, ще бъде християнство. На който мюсюлманин не му изнася - Турция е близо.
Бахти тъпото изказване...Бе ти на колко си?
И защо пък да трябва....да,насила ще карат децата да влизат в стаята...
Не стига,че на ден имаме по 7-8 часа,и к'во,някви свещенници ще дойдат да ни думат.....както казах,би трябвало да е свободно избираем предмет.
Има ли значение на колко съм?

В училище би трябвало да получим не само образование, но и култура. Нещо, което ни е запазило през вековето като нация би помогнало за изграждането на личностите ни. Ако имаме още един час в седмицата за никого не би било фатално. Едва ли всички са добри по математика/физика/химия и тези предмети са им интересни, но все пак влизат в час, защото са в училище, а не на парти..

Стига глупости...
Питах на колко си, за да разбера дали страдаш от временна кретения или тя ще ти остане спътник за цял живот. Имаше една хубава легедна за Владимир Расате, където народът изказва мнението си кое го е съхранило толкова дълго като народ. Ще ти я разкажа накратко, пък направи си изводите:
След като отказал да приеме християнството, Владимир бил ослепен от баща си (по най-християнския начин и според християнските добродетели) и бил заточен в една крепост, която по-късно щяла да започне да се нарича Владимирова крепост. Борис бил готов да пусне сина си, ако той премисли решението си и стане християнин. До края на живота си, обаче той не променил мнението си. Решил се да си смени религията чак на предсмъртния си одър. Наредил на гроба му да бъде сложен кръст, а под кръста - слънцето - символа на традицията и старата езическа вяра. След него всички хора, които живеели на онази крепост започнали да правят така. Дошли тежки времена за народа ни - турското робство. Кръста бил заменен с полумесеца или чалмата, ала отдолу на надгробните плочи на хората стоял стария езически символ. Не като знак за някаква религиозна принадлежност, а като знак за принадлежност към един народ, с сходни празници и обичаи. Те и езика са съхранили българите. А християнството ти - шибали го калинките, то лесно пада - ще ти дам пример - лесно е паднало по комунистическо време, нали? Кой идиот, мамка му, те накара да си втълпиш, че е издържало 5 века и не се е повлияло и е съхранило някого? За мен този шибан час в седмицата е фатален. Не толкова заради времето, а защото не ми се слушат глупости и ми е неприятно да промиват главите на децата с подобни глупости. Подобен час нарушава правото ми на свободно вероизповедание и избор в религията. Разбери го! Физиката и химията не ги харесвам, но те не нарушават личната ми свобода. Освен това са доста по-приложими и важни за всекидневието на който и да е съвременен човек.