.

Виж резултатите на анкетата: Трябва ли да има училища за надарени деца?

Гласували
42. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • да

27 64,29%
  • не

15 35,71%
Отговор в тема
Резултати от 1 до 15 от общо 15
    Град
    Dreamland

Училища за надарени деца

Трябва ли деца които имат даден талант или са по-развити интелектоално да учат в училища за надарени деца ? Какво мислите? Аргументирайте се
    БисквитенотоЧудовище

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    Да трябва да има такива училища, но подборът на учениците да бъде прецизен.Няма какво да се лъжем-българското образование, върви към безкомпросен регрез.Трябва да се даде шанс, на по-амбициозните да се развиват, да им се предостави подходяща среда, в която нямат да бъдат приемани, като зубари, а като конкуренция.
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

Супер фен
    Град
    на най-обичания мъж в сърцето . . .
    Ако става въпрос за училището за надарени деца в горна Баня.. малко бъркаме двете понятия "фрашкани с пари" и "надарени".Там определено не са надарени,а са връзкари.Колкото ако в думите ти не е вложен този замисъл аз съм пртив някои училища да бъдат само за "надарени".Какво значи по-развити интелектоално ?Сядаш,учиш,справяш се.Не учиш-не се справяш.Та нали за това имаме елитни гимназии,соу-та и прочие.. Справяме се добре на изпитите отиваме в гимназия с висок бал,където се предполага че се учи по-сериозно и се преподава на по-високо ниво.НЕ се справяме- отиваме в кварталното СОУ и толкова.Има хореографски училища,математически и т.н.КАКви са тези училища за надарени.Ще се делиме на "надарени" и "ненадарени" от 7годиншни ли?
    Извинете ме за правописа , но нямам нерви за тирета и запетайки

Град
    EastPerih (Исперих)
    еми според мен ще е хубаео да има,но там да отиват наистина надарени деца(надарени с ум,а не с пари)там да не попадат под всичките гадости,които светът дава,като наркотици,алкохол(не че съм въздържастел )и др. и да се изградят като една наистина елитна младеж,която в последствие да управлява добре нашата държава.

Иванчо имал странна болест-всеки път когато запалел цигара пред баща си му потичала кръв от носа...

Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от Kisses{P}
    Ако става въпрос за училището за надарени деца в горна Баня.. малко бъркаме двете понятия "фрашкани с пари" и "надарени".Там определено не са надарени,а са връзкари.Колкото ако в думите ти не е вложен този замисъл аз съм пртив някои училища да бъдат само за "надарени".Какво значи по-развити интелектоално ?Сядаш,учиш,справяш се.Не учиш-не се справяш.Та нали за това имаме елитни гимназии,соу-та и прочие.. Справяме се добре на изпитите отиваме в гимназия с висок бал,където се предполага че се учи по-сериозно и се преподава на по-високо ниво.НЕ се справяме- отиваме в кварталното СОУ и толкова.Има хореографски училища,математически и т.н.КАКви са тези училища за надарени.Ще се делиме на "надарени" и "ненадарени" от 7годиншни ли?
    нямам предвид това училище .. а изобщо в Европа и Българиа като цяло...
    Лично аз съм 'за' тези училища все пак децата, с по-високо интелектуално ниво трябва да се развиват а не да 'забавят' развитието си...
    та тук има и още един спор... някои хора си мислят че се делим на умни и тъпи, което не е вярно.. според мен
    БисквитенотоЧудовище

Град
    Dreamland
    та искам да кажа и още нещо... има хора които по-бързо възприемат дадена информация или по-точно имат таланта да съхраняват по-бързо дадена информация или не мога да си го обясня, но има деца на 12, които знаят много повече от едно 16 годишно дете, и трябва ли да учи в нормално училище???
    БисквитенотоЧудовище

Guest
    Цитирай Първоначално написано от Mitio_man
    еми според мен ще е хубаео да има,но там да отиват наистина надарени деца(надарени с ум,а не с пари)там да не попадат под всичките гадости,които светът дава,като наркотици,алкохол(не че съм въздържастел )и др. и да се изградят като една наистина елитна младеж,която в последствие да управлява добре нашата държава.
    Ебаваш се нали?
    По-добре да ме оправлява биш наркоман, отколкото някое разглезено хлапе от някое такова училище, защото наркомана ще е научил по-добре уроците на живота.
    Според мен, надарените деца трябва да се хвърлят на по-тежки условия от нормалните - найстина надарените, ще оцелеят и ще излязат по-силни, слабите - да се оправят както могат.
    Чудовище, ти специално няма да идеш в такова училище.
    Айде, стига сме разпределяли хората на "училищен ум" , а?
    Имам приятел, който е изключително интелигентен и има само 2ки и 3ки, едва завършва по-повечето предмети освен по тези който го кефят -> просто не го кефи да учи глупости момчето и да си губи времето.
    Нали осъзнаваш, че дори глупавите 16 годишни, са по-мъдри и социално-интелигентни от 12 годишното? Сещай се сама.
    И аз преди си мислех, че мъдростта и реалния ум не идват с годините, но това реално е ТАКА.

Град
    Dreamland
    говориш ми за нещо съвсем друго аз ти говоря за талант които трябва да се развива в дадени услоовия а не за житейски опит... аз си уча в обикновено училище и съм си доволна все пак не съм надарено дете и алабала.... интересъвам се от вашето мнение по въпроса .... а не търся критики иии обиди иии какво е мойто интелектуално ниво ок?
    БисквитенотоЧудовище

Цитирай Първоначално написано от Majestic12
    Ебаваш се нали?
    По-добре да ме оправлява биш наркоман, отколкото някое разглезено хлапе от някое такова училище, защото наркомана ще е научил по-добре уроците на живота.
    Според мен, надарените деца трябва да се хвърлят на по-тежки условия от нормалните - найстина надарените, ще оцелеят и ще излязат по-силни, слабите - да се оправят както могат.
    Имам приятел, който е изключително интелигентен и има само 2ки и 3ки, едва завършва по-повечето предмети освен по тези който го кефят -> просто не го кефи да учи глупости момчето и да си губи времето.
    Нали осъзнаваш, че дори глупавите 16 годишни, са по-мъдри и социално-интелигентни от 12 годишното? Сещай се сама.
    И аз преди си мислех, че мъдростта и реалния ум не идват с годините, но това реално е ТАКА.
    Грешиш, Маджестик. Природно интелигентния човек винаги е с една крачка напред (ПОНЕ) от връстниците си и акосе постарае да развие таланта си, може да бъде дори и 5 напред пред 18 годишния завършил елитна гимназия бъдещ студент. Силата на природната интелигентност е във факта, че тези деца са странни - някак си по-мъдри. За разлика от връстниците си, които въпреки съветите на хората около тях и грешките на другите, правят каквото си наумят и повтарят вече направени грешки, те успяват да уловят подсъзнателно житейското послание на художествената литература и набързо си правят изовдчетата и сметките от грешките на другите. В този процес те израстват духовно по-бързо от другите и каквото и да правиш, това ще си остане така - те просто се справят. Те набелязват целите си и знаят какво искат от живота от крепка възраст, но в повечето случай попаднали в училището с другите деца, които са на средно ниво, си прецакват дарбата, защото искат да са като другите и да не обират завистливи и странни погледи от страна на останалите деца. Затова подкрепям твърдението, че такива училищая трябва да има. За тях тряжбва да се държат някакви по-сложни изпити и някакъв тест за интелигентност. Те не са разглезени - това, че са умни не ги прави такива. Богатите или единствените деца са глезените, но не и тези. Напротив - повечето от тях страдат, че са различни. Тук не става въпрос за училищен ум, а за дарба, която е дадена от природата. Просто умния човек осъзнава, че науката развива още повече мозъка му и го прави още по - добър. Тези хора просто искат да знаят - не заради оценките, а просто заради знанието, не защото им трябва, а защото им прави кеф да работят с мозъка си и да мислят. Това, което учим в училище не са глупости. В училище даваме основата на всички науки и за да станем истински хора, някой ден трябва да осъвършенсваме познанията си от една насока във ВУЗ. Другото, което е - смятам за несправедливо това да се дава един и същ материал на хора с различно IQ, защото в моя клас виждам много деца, които пръста не си мръдват, грам не учат - те просто следват логиката и се спрявят или запомнят в час, а има други, които полагат огромни усилия, за да усвоят материала с много пот на челото. Не е честно, защото тези, които усвояват по-бавно не са виновни за това. И да, в крайна сметка когато един човек с потенциал развие възможностите си, той става по-добър от другите, мнго по-добър.,
    Memento moriendum esse!

Guest
    Цитирай Първоначално написано от ThunderGoddess
    Цитирай Първоначално написано от Majestic12
    Ебаваш се нали?
    Грешиш, Маджестик. Природно интелигентния човек винаги е с една крачка напред (ПОНЕ) от връстниците си и акосе постарае да развие таланта си, може да бъде дори и 5 напред пред 18 годишния завършил елитна гимназия бъдещ студент. Силата на природната интелигентност е във факта, че тези деца са странни - някак си по-мъдри. За разлика от връстниците си, които въпреки съветите на хората около тях и грешките на другите, правят каквото си наумят и повтарят вече направени грешки, те успяват да уловят подсъзнателно житейското послание на художествената литература и набързо си правят изовдчетата и сметките от грешките на другите. В този процес те израстват духовно по-бързо от другите и каквото и да правиш, това ще си остане така - те просто се справят. Те набелязват целите си и знаят какво искат от живота от крепка възраст, но в повечето случай попаднали в училището с другите деца, които са на средно ниво, си прецакват дарбата, защото искат да са като другите и да не обират завистливи и странни погледи от страна на останалите деца. Затова подкрепям твърдението, че такива училищая трябва да има. За тях тряжбва да се държат някакви по-сложни изпити и някакъв тест за интелигентност. Те не са разглезени - това, че са умни не ги прави такива. Богатите или единствените деца са глезените, но не и тези. Напротив - повечето от тях страдат, че са различни. Тук не става въпрос за училищен ум, а за дарба, която е дадена от природата. Просто умния човек осъзнава, че науката развива още повече мозъка му и го прави още по - добър. Тези хора просто искат да знаят - не заради оценките, а просто заради знанието, не защото им трябва, а защото им прави кеф да работят с мозъка си и да мислят. Това, което учим в училище не са глупости. В училище даваме основата на всички науки и за да станем истински хора, някой ден трябва да осъвършенсваме познанията си от една насока във ВУЗ. Другото, което е - смятам за несправедливо това да се дава един и същ материал на хора с различно IQ, защото в моя клас виждам много деца, които пръста не си мръдват, грам не учат - те просто следват логиката и се спрявят или запомнят в час, а има други, които полагат огромни усилия, за да усвоят материала с много пот на челото. Не е честно, защото тези, които усвояват по-бавно не са виновни за това. И да, в крайна сметка когато един човек с потенциал развие възможностите си, той става по-добър от другите, мнго по-добър.,
    Грешиш!
    Не ми се пише особено дълъг пост, но просто като чета този ми става ясно, че мериш интелекта само по даскалски начин. (Аз не улавям нищо в никоя литература ! Дамн, винаги съм знаел че съм огре
    прикрито като човек - Ме смаш, йо дай!)
    Стига си мерила интелекета с това колко бързо някой възприема нещо в школо, к?
    Найстина умните хора успявят въпреки всичко, ако найстина са такива
    Ако ли не, 40 дни под джанката!
    Виждал съм как много хора хвалени от даскалите са се проваляли ТОТАЛНО като излязат извън гимназията/университета само защото като по-малки не са си строшили главата нито 1 път, а само са седели и придобивали това "знание".

Цитирай Първоначално написано от nejno
    ПРОТИВ!
    На надарения човек нищо не му пречи да си се развива с нормално училище или у тях.
    Просто това даскало ще станат прекалено надути хората в него...
    И ще гледат на нас "тъпите" по друг начин...
    Напълно съм съгласна,мн добре казано!

Град
    Vraca
    Tva hora li sha sa ?
    The Young and The Hopeless

Аз мисля, че не.. но сега не ми се пише много, така че друг път ще обясня защо!

Samo napred, lutko lepa
    cekaju te putovanja
    ja sam tvoja avantura
    a ti moja tiha patnja...

Град
    Тапая, Кирибати
    Ако има такова училище всичките му възпитаници ще излизат от него като социални аутсайдери и това че са надарени не би им помогнало да се реализират.

PROUD MEMBER OF THE PACK

Ами зависи от коя страна го погледнеш
    От една страна съм против,защото така ще има разделение на децата,т.е-ще се делят на умни и на не чак толкова умни.Това предизвиква завист или пък надменност при надарените.
    Но пък наистина е добре,защото тези деца ще могат да се развият по-добре.
    Има много гледни точки
    offline forever!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си