.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 7 от общо 7

Град
    somewhere in space:))))

5 съвета за преодоляване на срамежливостта

1.Не се критикувай!
    Когато непрекъснато се самообвиняваш за това, че си прекалено срамежлив, попадаш в омагьосан кръг: усещаш, че си притеснителен, ядосваш се на себе си и това те кара да се чувстваш още по-несигурен. Изходът е да признаеш срамежливостта си и да престанеш да се самонаказваш заради това. Ти си такъв, какъвто си. Колкото по-спокойно се отнасяш към грешките и недостатъците си, толкова по-голяма е вероятността и другите да ги приемат спокойно. Още по-добре е да се опиташ да откриеш своите силни страни. Не бързай да повдигаш рамене „с няма такива“, всеки има област, в която се чувства и се справя добре. Намери своята, това ще ти даде необходимата самоувереност.
    2.Погледни се с други очи!
    Отиваш на купон и в главата ти има само една мисъл: „Ужас, всички ме гледат и само чакат да се изложа.“ Да си го кажем направо – не е вярно. Другите изобщо не се интересуват от теб толкова, колкото мислиш. И още нещо – срамежливите хора, често са убедени, че другите ги осъждат заради тяхната притеснителност. И това е далече от истината! Помисли как реагираш ти самият, когато някой се изчерви или започне да заеква от притеснение. Ще установиш, че си страшно великодушен и дори намираш нещо супермило и позитивно в подобно поведение. Защо тогава смяташ, че отношението на другите към теб е по-различно?
    3.Казвай онова, което чувстваш!
    Запознаваш се с някого, който ти харесва. Обзема те нервна паника, коленете ти се разтреперват и обмисляш всяка дума. А когато най-после проговориш, не успяваш да кажеш дори едно смислено изречение. Много по-лесно би било, ако направо кажеш това, което изпитваш: „В момента съм толкова притеснен, че не мога да кажа дори една смислена дума... Толкова сладко се усмихваш, че ми се завива свят.“ Опитай и ще се изненадаш от резултата... Това важи не само за притеснението. Искреността и откритостта са суперважни, когато искаш да намериш приятели. Никой не харесва хора, който през цялото време се затварят в себе си и не споделят нищо.
    4.Не се сравнявай с другите!
    Новите ти познати изглеждат фантастично, имат страхотно излъчване и всички им завиждат. Когато стоиш до тях, се чувстваш като малка сива мишка. Изходът е да не се сравняваш непрекъснато с хора, които имат или могат нещо, което ти не можеш. Това определено няма да повлияе добре на самочувствието ти. По-доброто решение е да оставиш другите да те опознаят такъв, какъвто си. Със сигурност можеш да им предложиш много повече, отколкото предполагаш.
    5.Научи се да казваш „Не“!
    От десет минути някой ти пълни главата с глупости и ти умираш от скука просто защото нямаш смелост да прекратиш тъпия разговор. Срамежливите хора често пренебрегват своите чувства и се оставят да бъдат използвани. Затова се довери на вътрешния си глас и се научи да отстояваш личните си граници. Ако искаш нещо да престане, просто кажи „Не!“, „Не сега!“, „Остави ме на мира!“. Това ще ти осигури уважение и към теб самия, и в лицето на другите. Който няма собствено мнение, трудно ще спечели симпатии. Затова не пренебрегвай собствените си желания и интереси, за да се харесаш на някого.

Град
    някъде там...
    Браво много готина тема

Супер фен
    Град
    Панацея
    Да, но прекалено клиширана
    Цитирай Първоначално написано от Say It Right
    Pravih sex i iskam pak napulno sum seriozna !!!
    emi 4oveka mi spi i mi e jal da go sabudq..a sum gola i se pipam
    vie ste nedorazviti !!!!

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от comics
    Да, но прекалено клиширана
    Хаахах налага се отново да съм съгласна с тебе Клиширана и тъпа темичка,защото тва на думи е най-естественото нещо,което може да направиш,за да преодолееш срамежливостта си.Но да ти задам един въпрос: Ти самата/самия следваш ли си съветите,които даваш? Срамежливостта е строго индивидуална.Всеки се рамува от нещо свое-тяло,характер,постъпка....Не можеш ей така да лепиш универсални и фундаментални съвети как да преодолее срама.
    Vi faro un' oferta che non potete rif' utare

Леле темата е супер яка и много потребна ! Не е като повечето безмислени темички ! Браво !

Град
    somewhere in space:))))
    Има неща които спазвам,но те са рядкост.........аз просто пуснах тази тема ,не съм казала, че точно това трябва да направите ако сте срамежливи

BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Град
    София
    аз съм доста срамежливо човече

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си