- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Аборт...
GeorgiaLove, може и 2 деца да имам на 30 години и после пак да реша, че незнам какво искам. Не се изказвай не подготвена, моля те.. Аз на 17 години ще предложа на детето си всичко, което му е необходимо и баща му си е с мен.. от къде знаеш, че всички бащи биха изоставили бременната си приятелка??? Както каза sexita говориш наизуст..
Не ми е ясно защо се говори за едно дете като нещо ужасно??? Да, живота на човек се променя, но в никакъв случей не означава, че ще тръгне в отрицателна насока.. Освен, че няма да обикалям дискотеките и на обикалям кафетата по друг начин живота ми няма да се промени.. Ще завърша училище и ще запиша нещо да уча.. Едно дете може да донесе само и единствено щастие нищо друго..
Ти можеш да му предложиш и баща му си е с теб, ама не всички могат да се похвалят с тази хубост.Повечето момчета не мислят когато правят деца, пък после не им пука нито за детето, нитоо за момичето.Пак си фантазирате, че светът е пълен със щастливки като вас...Аз също не мисля, че бих убила детето си, но ако се поставя на мястото на някое от "щастливките" без възможност да отгледат рожбата си...дано не се налага никое момиче да е изправето пред този ИЗБОР(да не забравяме все пак, че всеки си решава за себе си), но уви...Първоначално написано от Angel_Girl
И все пак, не се нахвърляйте срещу хората с различно мнение! Тук обсъждаме, не осъждаме.
Hrdcore`Lady, не осъждам никой. Но колко според тем девойки се пазят? Колко ползват кондоми или хапчета??? Под девойки имам предвид 13-18 годишни!?.. И с предпазни средства може да стане гаф това е факт, но шансовете се свеждат до минимум и така просто не се стига до нежелана бременност и после аборт. За това иде реч, че момиченцата не се пазят и после не си отсят отговорността за действията.. А колкото до така наречените от теб "щастливки" не мисля, че когато едно момиче иска да си отгледа детето дори и без бащата на непълнолетна възраст родителите и не биха я покрепили.. Те, че не са длъжни не са, но всеки родител би подкрепил детето си...
Не се пазят,защото мислят "Това на мен няма да се случи".Аз не мога да взема страна,защото абортът си има и своите предимства и своите недостатъци.Първоначално написано от Angel_Girl
offline forever!
Аз съм "За" безопасния и отговорен секс, когато хората не са готови още за дете. Твърдо против абортите съм, особено след като гледах това:
http://www.liveinternet.ru/community...t49845547/play
Ако смятате, че е нормално всичко онова, моля, продължавайте. Аз лично не мога да си представя доброволно да си го причиня на себе си и на детето си!
"Хората правят живота толкова интересен. Представяш ли си, че във Вселена с толкова чудеса те успели да измислят скуката? Удивително!"
Не се заричай само. Без пари, без мъж до себе си, без родителска подкрепа(защото и това се случва).......как ще гледаш бебе?
na kolko godini siПървоначално написано от Angel_Girl
![]()
a az ne 4e sum za abortite no ne sum i protiv![]()
Без пари и аборт не мога да направя...Първоначално написано от krem4et0
"Хората правят живота толкова интересен. Представяш ли си, че във Вселена с толкова чудеса те успели да измислят скуката? Удивително!"
Е, все пак парите за аборт са 1 път и толкова. А и с направление в нашата болница е 50 лв.Първоначално написано от MoOnLiGhT_ShAdOw
Като нямаш пари кое ще предпочетеш-да поискаш заем от някой и да направиш аборт, или да родиш(там сигурно хилядарка ще хвръкне) и после всеки месец пак поне 6-700 лв за памперси и храни да хвърляш.
Първоначално написано от krem4et0
до колкото знам,абортите не са поети още от здравната каса![]()
Докато висях пред 1 кабинет, го видях като такса. но там не се включват медикаменти, престой и разни такива. Не знам включен или не, но го видях. И 200 лв да е, пак по-лесно се намират от безпарично момиче, отколкото сума ти пар, които ще глътне 1 бебче.
Само чакай малко. Та аз съм девствена, още на картинка секс не съм виждала, а ти вече ме стягаш за безразборие, забременяване по неподходящо време, че и аборт! На едва 17 съм (че не съм ги и направила - след 3 месеца) и не ми се мислят такива неща. Вярвам, че с това си мнение ще предизвикам коментари, че съм неинформирано келешче, което не иска да погледне реалността в очите и смята, че точно на него няма да се случи. Напротив, любопитна съм, попадала съм на доста материали и смея да кажа, че знам много, може би достатъчно, за да знам в даден момент как да реагирам и как да се държа, за да знам кое е опасно и кое - не.
Лично за себе си не смятам, че бих се оставила да стигна до нежелано забременяване. Вече не съм малка, така че когато ми стане време за полов живот, не виждам проблем да се съветвам със специалист и за по-сигурни предпазни средства от презерватив например, защото както са много сигурни, така и се късат най-редовно...
MoOnLiGhT_ShAdOw, не беше абсолютно нищо към теб. Чела съм доста твои мнения и не мисля, че си поредното келешче, напротив. ти си достатъчно разумно и отговорно момиче и се съмнявам да изпаднеш в подобна ситуация. Виждам, бе си момиче, което се интересува от много неща и за възрастта си е зряло. Мнението ми за теб е изцяло положително.
НО нещата в теорията и практиката често се разминават. на теория днес може сняг да завали, ама едва ли на практика ще стане. на теория ако правиш секс с презерватив и да речем прекъснат полов акт(съвместно 2-те), няма как да забременееш. на практика може да се случи. Никой не е застрахован. Преди да си изживяла ужаса от закъснението, преди да си чакала пред теста, надявайки се с цялото си сърце да е отрицателен, преди да си усещала тежестта, която пада от плещите ти, когато ти дойде всеки път или когато видиш 1-та чертичка, не можеш да разбереш това, което става в главата на 1 жена, която не е готова да има дете.
Макар и почти целия ми сексуален живот да е преминал като съм пила ОК, пак няколко пъти съм се тревожила. Сега бях много болна и повръщах. Изобщо не знам дали противозацатъчните са подействали. И макар, че приятелят ми не свършва в мен, сега с трепет ще чакам менструацията си.
Знаеш ли кога почувствах, че мога и да стана майка, че в известна степен съм готова? Беше последният път като си правих тест. Той свърши в мен последния ден преди да започна приема на новата опаковка ОК. А при четене на листовката не намерих никъде да пише, че в паузата от 7 дни без хапчета съм защитена. побърках се, мислех какво ли н и след 2 седмици естествено направих тест. беше отрицателен и това ме разочарова.....не се зарадвах като друг път. това е сигнала за мен, че искам бебче. но преди това си правих тест заради 1 седмица закъснение(около нова година беше) и 1-та чертичка ме зарадва неимоверно.
Значи май си остава до нагласата на човека и неговото лично решение дали може да поеме такава отговорност. Естествено, това единствено ако същият човек не е още дете.
В крайна сметка наистина никой не е застрахован, ако случайно съдбата си го нарочи...![]()
Точно това се опитвам да втълпя на sexita и rame. решението на 1 жена в тази насока е нейно, лично, само тя има право да реши. След като е запозната какво е аборт и какво рискува, но е решила да го направи, никой няма право да я сочи с пръст като убийца. Юридически тя не е такава, защото тази личност не съществува по никой закон. Практически може би е, но това ще тежи на нейната съвест. В крайна сметка всеки наш избор ни тежи на съвестта.Първоначално написано от MoOnLiGhT_ShAdOw
ае бившата ми.... мама и ...... фана веднъж че беше мн спек ... малко преди да навърша 18 ..... майка и не тряаше да разбира че тя с мойта майка при позната лекарка на майка ми и парите от мен (добре че бачкам) и накрая за тва че майка ми и спаси кожата тя след като се разделихме минаа покрай майка ми и не и казва едно здрасти..... заеби таз мърша
Ако трябва да съм честна, твоята логика, която си споменала някъде по-рано, че не би искала бебе, защото не искаш да си развалиш фигурата, не ми хареса особено, защото нищо не струва толкова, колкото радостта да имаш дете, и то от човек, когото обичаш. Но съм съгласна, че ако жената не се чувства готова да създава семейство, не трябва да ражда дете.
И все пак отново споменавам, че ако съдбата е решила да те изненада - най-често неприятно, ако не си го очаквал и искал - с бебче, нямаш как да противодействаш, просто си става. Затова може би абортите са измислени, но въпреки всичко, след като видях какво представлява процедурата, бих направила всичко възможно да не ми се случи нежелана бременност.
Само да кажа, че това го споменах не защото е моята логика, а защото е логиката на много жени по света.Първоначално написано от MoOnLiGhT_ShAdOw
Въпреки, че свалянето на 7 кг и влизането ми в дрехи, кито последните 2-3 години не ми ставаха, беше в резултат от много лишения, глад и физическо натоварване, то с радост ще кача 30 кила ако трябва, за да родя мое дете и дете на мъжа, който обичам![]()
Аз искам дете. Е, не е много добре точно сега, защото доходите са кът, но искам да имам дете скоро. Имам много гинекологични проблеми и няма да има по-щастлив от мене човек, ако съумея да зачена дете, което да няма никакви аномалии...
П.С. за тази си реплика получих доста упреци, ако си забелязала. И тогава написах, че това не е моето мнение, но го има като мнение сред част от жените. В крайна сметка бремеността си има своите дискомфорти и всяка жена трябва да си прецени може ли да ги понесе.
Никакви цигари, задимени помещения, алкохол, физическа натовареност над нормалното, огроничен прием на лекарства и изобщо 1 аспирин да не можеш да изпиеш, защото вредиш на бебчо. В крайна сметка бремеността си е и тежък период.
Ами аз си казах,че моето лично решение е да се пазя добре,но ако все пак се случи непредвидено,ще си поема отговорността!Защото моето лично мнение е,че абортът е убийство и съм против него!Естествено,не мога да го втълпя на никого,по-скоро тук се опитваха да втълпят на мен и на другите,които сме против ,че абортът е едва ли не безобиден като операцийка от апендисит и че не е нищо особено!Първоначално написано от krem4et0
![]()
Тогава ти пожелавам успех!![]()
Az sam na 17!
S priqtelq mi qnuari sled nova godina pravixme sex s prezervativ bqxme piqni v posledstvie se skasa!I zabremenqx!
e napravix abort NIKOGA NE SAM BILA ZA ABORTITE!
No ako bqx ostavilam tova dete kakvo 6te6e da izleze IZROD zaradi alkoxola i da go rodq i taka da go gledam!
E kajete!!!
Ako ne be6e alkoxola NIKOGA nqma da napravq abort i mnogo plakax no prosto nqma6e kak!
KOITO ISKA DA ME SADI MISLQ 4E SAM PRAVA!
Γύρνα σε μένα
Искам да подчертая нещо тука : Ако те интересува на 15 съм,и дори и да бях почнала да правя секс,никога нямаше да стигна до нежелана бременност,защото на колкото и год да си всичко зависи от това как мислиш и каква сексуална култура имашПървоначално написано от stefity
Много грешиш мило ми момиче никога не казвай никога, винаги може да стане гаф, винагиииии
За теб аз съм единствен, всеки след мен е пореден!!