Смятам преписването и по този начин изкарването на оценките за много порочна практика и няма да ми мигне окото да кажа на преподавателя, че определен човек преписва на контролно по профилиран предмет. Наречете ме "порта" или "клюкарка", но в крайна сметка някаква си фешън сополанка, която не си е седнала на гъза да учи, с цялата си наглост дори е говорила в час, пречейки на другите, няма да има колкото мен . В крайна сметка влезли сме в хуманитарна паралелка и учим БЕЛ, АЕ и ИСТ профилирано, за да ги знаем. Който не му харесват и не му се учи по тях - вонка, има хора, които искат да са на неговото място. И с удоволствие съдействам това да стане. Това не е злобарство, това е справедливост. Защото ако оставим тези хора да си преписват, те ще препишат и на изпита за ВУЗ, ще подкупят квесторите на матурата и после ще се окаже, че са ви взели мястото в университета ... тгава какво правим? Такъв е живота. Не толерирам преписвачите и смятам, че тяхната дейност разваля успеха на другите и ги кара да се отпуснат. Когато един ученик усети, че може да мине без два часа да се мъчи да решава задачи по математика в трескавата подготовка за контролното, а вместо това може да направи като другарчето си по чин - пищов за десет минути, на следващия път и той ще препише, естествено ... и така нататък ... Лично при нас няма даскали, които да си имат любимци и да пишат измислени оценки, всичко е подкрепено с написаното в дневника. В повечето случаи отнемат и понякога ядосват учениците, ама какво да правиш. Примерно аз имах 4,6,6 и ест исках 6 за срока, понеже четвоката беше на омразния ми Ексел, при това на материал от миналата година, който не беше преговорен, а другите оценки бяха честно изкарани ... но си останах с петицата, какво да правим. Иначе има разни сделки с даване и вземане на половинки и при нас