Да, има всякакви утрепки. Навсякъде ги има, но когато 'вълкът' влезе в 'кошарата' и всички да се държат като 'овце' - май найстина го има само в България и още някоя друга тъпа държава.
Преди години паднах с колело насред центъра до съда. И доста бързо на помощ ми се притече един германец. Човек, които е отишъл тук заради почивката, и то защото му е евтина и може да смята българите за по-нисша хора. А тогава се учех да карам и падах много често. Е за цялото време през, което съм карал колело и съм падал той беше единствения. Даже веднъж ми казаха "Не карай като не можеш" и ме оставиха паднал на земята. Дори когато си счупих ръката след падане никой не ми помогна въпреки, че си личеше, че не съм съвсем в вед.
Също когато бях на ски навремето също паднах няколко пъти и единия път по-сериозно, в които потече и кръв от носа ми и отново ми помогна чужденец, а не българин. Вярно е, че там има доста чужденци, но и българите хич не бяха малко.
Преди време едно момиче го изнасилиха насред морската, при това изнасилването са го видели страшно много хора и никой не е помогнал. Хората са бягали като видят какво е ставало там. За сметка на това като го застреляха Косьо Самокавеца в Амстердам обикновените хора са подгонили и са хванали въоръжен наемен убиец на мутра. Не полицията, а хората. Може да се продължава така до безкрайност....
Проблемът на държавата ни е не, че сме заприличали на нищо, че има престъпност, че се извършват какви ли не безхаберия. Проблемът е, че когато се случи това вместо хората да отидат да помогнат гледат да избягат и да забравят, че изобщо това се е случило и да се молят да не им се случи на тях. Затова и държавата ни е на такова дередже.