.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 10 от общо 10

Тема: Наргиле ???

Наргиле ???

Здравейте искам да питам дали много ще ми навреди ако пуша веднъж в седмицата наргиле тъй като имам астма?И ако може да ми дадете малко инфо за наргилето.

Супер фен
    Ами според мен не е много препоръчително точно за астматици....

Вредно е 10 пъти по-малко от цигарите защото никотина му е 0,5 а катраните 0. Пише го на кутииките с тютюна.Според мене обаче в твоя случаи пак няма да е добре.
    чiSта проба ragga muффin' и RаSта мЭдiтацIя...

Ее .. дърпай по 1 чадел с наргилето ще ти е екстра на астма и всичко ( е ебавам се .. не ти трааат такива глупости никога ) ох стига с хумора че не ме бива .... еми аз имам приятел който е астматик и си пуши наргиленце през 2-3 дни и казва че няма проблеми и не му вредяло , НО нз дали ще е същото и при теб ( не сам запознат много с астмата .. и неискам да ми трябва да знам ) .А колкото до цигарите наистина цигарите вредят мнооооооооого повече ( та да не кажа че сам дочувал че тютюна за наргиле невреди ) а за мене и джойнта вреди по-малко от шибаните цигари (може би глупости ). Аз лично си имам наргиленце и си пафка ама нямам астма и нямам опит да кажа как стоят нещата ( и като се замисля направо ще взема си го припаля :P ).

Аз пък мисля, че няма да ти навреди.. имам приятелка асматичка, която си пуши наргиле доста често.. така че, ако е по малко, няма страшно.

Samo napred, lutko lepa
    cekaju te putovanja
    ja sam tvoja avantura
    a ti moja tiha patnja...

Град
    Улицата
    abe az bih te posavetval da ne pu6i6 ama ti prai kvo iska6

Град
    Bikini Bottom
    Цитирай Първоначално написано от ludia_s
    +1

Цитирай Първоначално написано от chipi_kaoo
    Цитирай Първоначално написано от ludia_s
    +1
    +1
    offline forever!

Град
    софия
    кратко и ясно сам решаваш с какво да се тровиш
    Не мисля че ще ти вреди стига да не прекаляваш.
    Имам доста познати асматици които си пушат и нямат проблеми с асмата.

А това по надолу е за тези които казаха че наргилето не е по вредно от цигарите!

След тежък ден няма нищо по-хубаво от това да се отпуснеш в къщи или в някой от бар и да изпушиш едно наргиле, смятат една голяма част от младите хора в последно време.

Две трети от хората, които пушат наргиле, прекарват между 40 минути и един час в смукване на ароматния дим.

Една трета пък от привържениците на ориенталския ритуал не пушат изобщо цигари.

Лошата новина е, че наргилето не е съвсем безвредно, обясняват френски специалисти.

Според доклада на Световната здравна организация, теорията за „безвредното“ наргиле е само мит.

Да, вярно е, че преминавайки през водата, голяма част от катраните в дима остават в нея, но в дробовете навлизат токсични съединения, въглероден моноксид, тежки метали и още над хиляда канцерогенни съставки.

Към пушенето на наргиле също може да се развие зависимост – и физическа и психическа, както към цигарите.

Някои специалисти сравняват един „сеанс“ наргиле с изпушването на от 40 до 200 цигари. Толкова е погълнатото количество въглероден моноксид по време на пушене.

Освен белодробните проблеми, от които може да пострада всеки пушач, наргилето може да се превърне в източник и на други заболявания като хепатит например.

„Използването на един и същи мундщук от много хора е най-малкото нехигиенично“, обясняват лекарите.

Със слюнката се предават микроби и вируси, които могат да причинят редица заболявания.

За това лекарите съветват да се използват лични мундщуци всеки път, независимо дали пушите с приятелите си вкъщи или сте в наргиле- бар, ако държите все още да тровите дробовете си.
    вижте
    любов любов защо си тъи сладка и жестока ти?
    живеи в живота има смисъл!
    няма невъзможни неща!
    обичаи за да будеш обичан!
    не се прави на такъв какъвто не си буди себе си!

Мега фен Аватара на EarthShaker
    'имам приятел дето пуши през 3 дена и нищо му няма'

'една моя приятелка пуши с астма'

аве те да не са хора-рентгени, че да знаят дали нещо им има... те и хората с рак на дроба разбират 1 година преди да умрат в най-добрия случай.

С астма, без астма: ВРЕДНО Е. Както в днешно време ни е вредна храната, наблъскана с химия, както ни е вредна козметиката, наблъскана с химия, както ни е вреден въздуха, както ни е вреден...

сам решаваш: 1 вреда поече или по-малко

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си