.
Отговор в тема
Страница 4 от 4 ПървиПърви 1234
Резултати от 76 до 89 от общо 89
    Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    ВЪЗРАСТ ЗА ВСТЪПВАНЕ В БРАК

Чл. 12. (1) Брак може да сключи лице, навършило осемнадесет години.

(2) По изключение, ако важни причини налагат това, брак може да сключи и лице, навършило шестнадесет години, с разрешение на председателя на районния съд по местожителството на лицето. Ако и двамата встъпващи в брак са непълнолетни и са от различни райони, разрешението се дава от председателя на районния съд по местожителството на единия от встъпващите в брак по техен избор. Председателят изслушва непълнолетния, неговите родители или неговия попечител. Мнението на родителите или на попечителя може да бъде дадено и в писмена форма с нотариално заверен подпис.

(3) Непълнолетният с встъпването в брак става дееспособен, но той може да се разпорежда с недвижим имот само с разрешение на районния съд по местоживеенето му.

Източник: Семеен кодекс

Супер фен Аватара на air_J
    Град
    Свищов Town
    Циганите се женят на 13-14, след като преди това женската част от брака е била закупена! Източник - реалният живот!
    Левски шампион але але!

Град
    Свищов
    но те имат ли сключен граждански брак? В България се смята за законен единствено гражданския брак. пак цитирайки същия кодекс!

Мега фен Аватара на koalka
    Ако тя е на 14, той не е педофил...
    Но, ако е под 14 - е.

Мега фен Аватара на amatorium
    Цитирай Първоначално написано от koalka
    Ако тя е на 14, той не е педофил...
    Но, ако е под 14 - е.
    A ako i toi e pod 14
    Eating isn't cheating - Arnold

Град
    Свищов Town
    Цитирай Първоначално написано от krem4et0
    но те имат ли сключен граждански брак? В България се смята за законен единствено гражданския брак. пак цитирайки същия кодекс!
    Откъде да знам какъв им е брака? Какво ме ебе? Но женят ли се? Женят се! А това дали ти го признаваш, или някакъв си кодекс - кой го ебе? Те сватби правят ли си? Правят си! Че даже и по телевизията ги дават. И като не им е граждански брака, какъв е? Все тая, нали са женени! После като пускаш такива мнения да не се чудиш защо изглеждаш "странна" в очите на повечето потребители.
    Левски шампион але але!

Град
    Свищов
    Да не съм го измислила аз кодекса? Просто го цитирам във връзка с това, че щом 1 лице не е пълнолетно няма право на граждански брак. Разбирам аз да съм го писала тоя кодекс, че да съм странна. Нашите законотворци са го направили, а аз като гражданка на Република България съм длъжна да го спазвам. И по-леко с изказа! Това не е пазара на Велешана, че да псуваш като каруцар!

Не е педофил... чукай ги наред Cukni pls
    Голям размер на картинката! /machoka/

Цитирай Първоначално написано от rock-manqk
    и разликата нее решаваща.ако се обичат и 10 години да е разликата нее проблем.това пак не прави човек педофил.

Педофилията е сексуално влечение, ТРАЙНО насочено към полово незрели индивиди (деца).
    +10

Град
    Свищов Town
    Цитирай Първоначално написано от krem4et0
    Да не съм го измислила аз кодекса? Просто го цитирам във връзка с това, че щом 1 лице не е пълнолетно няма право на граждански брак. Разбирам аз да съм го писала тоя кодекс, че да съм странна. Нашите законотворци са го направили, а аз като гражданка на Република България съм длъжна да го спазвам. И по-леко с изказа! Това не е пазара на Велешана, че да псуваш като каруцар!
    Едно си баба знае, едно си баба бае! И хайде предлагам да не се заплашваме, окей? Когато говоря за ебане, говоря за ебане, а не за любов, секс и разни такива! Когато говоря за путки и курви, говоря за путки и курви, а не за момичета и любителки на секса! Понякога нещата трябва да се казват с истинските имена. Аз го правя и смятам да продължавам да го правя! Както и да е, в заключение - да не се заплашваме, че с тези права на модератор много страшна го раздаваш.
    Левски шампион але але!

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Wrathchild
    Педофилия по закон се води сексуален контакт на пълнолетен мъж със момиче, което няма навършени 14 години.
    +1

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си