- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Алкохолът и Антибиотика ?
Може ли някои да ми каже какво става щом се напиеш и се на антибиотици чух че не трябвало да се пие алкохол докато си на антибиотици но защо? може ли някои да ми каже последиците?
Защото доколкото знам може малко да поумреш. Антибиотика и алкохола правят накаква реакция и е супер опасно.![]()
Бъди такъв какъвто си защото на света има достатачно други хора.
да то така се умира....
най-общо казано вредно е за сърцето... и може да се натровиш
имай предвид че антибиотиците циркулират в кръвта ти 5-10 дни след като си спряла да ги пиеш.
гледаш на някъде и очакваш нещо да се случи.а като се замислиш се случват неща на които ние казваме,че нищо не се случва! е извинявайте ама вятъра също се случва...!?
Да но ще спре ли ефекта на антибиотика и ще увреди ли органа заради които вземам антибиотик
1. Алкохолът е токсичен за черния дроб, неслучайно при хроничен алкохолизъм се стига до цироза!
2. Антибиотикът се обезврежда най-често от черния дроб!
Айде сега представи си, ако ги смесиш, какво би могло да стане? Най-малкото да се натровиш.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Но ще анулира ли ефекта на Антибиотика и ще овреди ли нещо друго освен черния дроб?
Искаш да се самоубиваш ли ?![]()
Не просто питам от 2-3 чашки ще ми стане ли нещо?
Друг път неправи такива необмислени неща все пак щом си на антибьотик има причинано все пак като оздравейш пий и заради мене
![]()