Цитирай Първоначално написано от LuCiFer`s AngeL
Ето какво съм научила от моя отит със сухата ми, изтощена коса:
Първо отиди на фризьор да те пооформи малки, дори и да не искаш да променяш прическата ти ще ти се отрази много добре поне подстригване на връхчетата. На разни шампоани НЕ разчитай! Щом косата ти е толкова суха и увредена шампоанът няма да помогне. Прави си маски за коса. Домашните маски са много хубави и ако разполагаш с 2 свободни часа - действай! Аз си правех преди с мед, оцет, зехтин, стимулант за коса Икаров, и някакво китайско или индийско масло. Стоиш 2 часа и след това измиваш. Ако нямаш време или възможност да се мацотиш с такива неща си вземи "купешка" маска за коса. Най-добрата, която съм ползвала до сега е Миосотис с костен мозък и плацента (знам, че звучи малко страшно, но наистина дайства). Купува се от аптеките и струва около 8 лв. за 500 мл., което си е доста разумна цена
Пропуснах да спомена, че след всяко измиване, за да не стои косата ми бухнала и разчепкана ползвам балсам без отмиване и кристали. От така наречените Leave-ni conditioners съм най-доволна от Dove за боядисана коса (ако твоята не е пак няма да навреди, а вече съществува и такъв за права коса), Sunsilk за къдрици, а Pantene ми идва доста слаб и дали ще се намажа с него или не няма разлика,така че не си го вземай. Кристалите ми са на Био Фарма.
Малко инфо за тна индииско масло?От какво растение е?