- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- На Горещия стол е relantisocial
Предавам щафетата
"Всички сме в канавката, но някои поглеждат към звездите." - Оскар Уайлд
Вече е бил.
Сигурно с два акаунта, даже![]()
Fly like a butterfly, sting like a bee.
Muhammad Ali
то кой не е бил? във форума влизат едни и същи редовни хора..
на колко си?
то густо, то пусто
малко си му объркал ника realantisocial
Локо Пловдив и тесни пичkи майна.
Според теб възпитанието своеобразен конформизъм ли е?
Радват ли те Oidoxie?
Как ще коментираш ситуацията в арабския свят след една седмица на бунтове и протести?
Каза, че симпатизираш на ЕТА. А симпатизираш ли на сепаратистите от Чечня и Дагестан?
Каква друга музика слушаш, освен пънк и хардкор и вариациите им? Примерно за джаз, рок и т.н. и сподели групи/изпълнители.
Какво за теб е любовта?
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
на колко си?
21
Име?
realantisocial
Снимка?
Echoes of the mind
От кой град си?
София
Според теб възпитанието своеобразен конформизъм ли е?
Зависи от възприятията. Ако възприемаме човешкия ум и разум като tabula rasa, възпитанието е основополагащо за това какъв човек ще излезе нататък в живота. Има либерални схващания, които по своето същество възприемат човека като съвкупност от енергии и стремежи, които се дооформят сами. Разбира се, според мен това е както вярно, така и невярно. Възпитанието не е конформизъм, защото може да бъде и тренировка за деструкция в живота.
Радват ли те Oidoxie?
Не. От RAC групите точно Oidoxie са ми прекалено стандартни и съответно не им се кефя.
Как ще коментираш ситуацията в арабския свят след една седмица на бунтове и протести?
Както споменах в темата, арабските бунтове са преход от една епоха към друга. Човешката цивилизация е свикнала / с малки изключения / да се развива в посока на налагане на мнение и философия. Европейските схващания за демокрация достигнаха Северна Африка, която макар и близко не е точно Европа. Не мога да потвърдя или да изразя дори предположение кой стои зад масовите бунтове в арабския свят и в частност Северна Африка, но мога да заключа, че дестабилизацията на района е не просто идеалистична цел на определени интелектуални кръгове, но и икономическа и политическа стратегия за отслабване на силните в полза на по-силните.
Каза, че симпатизираш на ЕТА. А симпатизираш ли на сепаратистите от Чечня и Дагестан?
Моля да не се спекулира с думите ми. Борбата на баските и на чеченците се различава качествено. И макар и да можем теоритически да ги обединим като сепаритистични, дългогодишната европейска политическа алтернатива в Испания и Баския се различава фундаментално от анти-човешките методи на чеченците. И докато Испания не даваше на Еускади политическо решение на въпроса /насилието поражда насилие, в каквато и да е степен/ Русия обособи Чечня като територия с особен статут в рамките на вътрешнополитическото управление. Не казвам, че Еускади в този случай не е .. просто казвам, че Чечня имаше възможност да надигне глас. Това не се случи и няма да се случи никога. Района е обречен на непрестанно насилие. Загиват невинни. Това е неправилно, а терорът отнема всякакви възможности за далновидни политически ходове от страна на руснаците. Не забравяйте, че Русия е един от сериозните играчи, който принципно не разговаря с терористи.
Каква друга музика слушаш, освен пънк и хардкор и вариациите им? Примерно за джаз, рок и т.н. и сподели групи/изпълнители.
Освен гореспоменатите слушам предимно ска и реге. Рок'енд'ролът е ясен. Изпълнителите са много и не бих затормозявал себе си и читателите със списъци.
Какво за теб е любовта?
Това, което ни прави Човеци. И това, което ни различава по между ни. Както и това, което осмисля времето ни тук.
Иначе казано огромна загуба на време в полза на поезията, прозата и музиката.
Бягаш от себе си - бягаш цял живот.
Бавно превръщаш се - превръщаш се в робот.
Ментално деформиран - черупка без душа.
Животът си в клетка наричаш свобода.
Рисуваш картини с затворени очи.
Живееш своя свят с розови мечти
Ментално деформиран - черупка без душа
Измамната реалност те води в пропастта.
С теб се знаем, но не съм те питал, според теб какви виждания трябва да има един български националист?И като второ - да гледа в миналото и да прилага действия тип ВМРО от миналия век или да гледа напред без да бъде шовинист?
Ако приемем теорията за логичното разделение на национализмите на положителни и негативни, България винаги е имала и трябва да има положителен национализъм заложен като виждане още от създаването на модерната ни държава /след освобождението/.
За съжаление последните години изследванията върху паметта на българина показват, че се заражда или вече се е зародил и се развива т.нар. страдалчески национализъм. Този национализъм е опасен, ненужен.
С думи прости - Ние сме горди с това, това и това. Ние сме направили това, това и това. Ние сме победили. Ние сме спечелили. --- Това е положителния национализъм. А страдалческия и реваншистки поражда митовете, като Баташкото клане например /извършено от помаци, не от турци/*
Национализмите /в този аспект, който ти разбираш/ отмират. Това е неизбежно в 21в., когато световната глобализация е с такива темпове, че предизвиква урагани от хора с размерите на Великото Преселение на Народите. Евентуално може да се говори за завръщане на идеята за Европа на нациите, но това няма да стане тъй като процесът е необратим. Национализмът в момента и за в бъдеще трябва да бъде значка, етикет за самосъзнание, отговорност и поет ангажимент към - опазване на основните ценности, разпространяване на националния разказ, възпитаване в гордост и позитивистични чувства, както и грижа за близкия, семейството и опазване на институцията семейство /!!!/
ВМРО няма. Македония няма. Време е всички да се събудим и да разберем, че всеки има право да се самоопредели. Това си говорих и скоро с един "македонец", че той даже ми се обиди.. Казах му, че нямам нищо против него и неговото самоопределение и че не го смятам за по-малко човек или нещо такова. Както няма да имам нищо против след време да се появи държава Мадония, нейните граждани Мадонисти, които говорят Мадонски език, историците им вадят корените им от семката на Мадона и в столицата си имат статуя на същата. Той човека май ми се разсърди, но то е точно така.
Шовинизма трябва да отмре с последните, които са възпитани в него.
* Мит не винаги означава нещо, което не се е случило. Мит е национална приказка, спомен, който се предава.
Това за Баташкото клане и помаците не го знаех. Може ли да кажеш повече подробности (откъде го научи примерно)?
Какво мислиш за радикалния ислямизъм? има ли го в България?
Локо Пловдив и тесни пичkи майна.
Защо това ми звучи като противоречие?Както и това, което осмисля времето ни тук.
Иначе казано огромна загуба на време в полза на поезията, прозата и музиката.
Обоснови се![]()
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Това за Баташкото клане и помаците не го знаех. Може ли да кажеш повече подробности
Поинтересувай се, почети по въпроса, за да бъдеш по наясно
Какво мислиш за радикалния ислямизъм? има ли го в България?
Радикален ислям в България ? Слухове и догадки. Поне според мен. Почвата за развитие на радикални ислямистки движения тук е много неблагоприятна. Имаше разни шутове, които разиграваха театрални постановки, играейки си на джихад, но бяха бързо туширани и премахнати. Според мен темата с радикалния ислям се преекспонира в България от определени политически кръгове, търсещи си твърд електорат от смесените райони. От векове християни и мюсюлмани живеят заедно на Балканите и в България и така и ще остане.
Защо това ми звучи като противоречие?
Защото е. Но няма как да се напише един или два реда при подобен въпрос, когато са изписани стотици милиони стихове, песни, разкази. Освен да ти кажа моето виждане, което и направих, друго не мога да направя.
Парите ли са всичко? :с
Ако да, защо?
Ако не, защо?
/ обоснови се /
Парите ли са всичко? :с
Защо пък парите да са всичко. Кой го казва ? Ако има такъв човек, то той се съгласява, че парите са материя и анти-материя, битие и не-битие, Господ и творение. А те не са. Те са творение на човека. На всичкото отгоре все още са книжни, т.е. са подвластни на природния закон. Как може къс хартия да е всичко ?
Да, някой любител на болезнения реализъм ще ми каже да си затворя огромната уста и да ходя да си купя хляб с добри думи. И сигурно ще е точно толкова цинично прав, колкото и цинично глупав, за да не разбере, че човешките взаимоотношения и политики са в основата на това кой ще яде и кой ще умре от глад. А не парите. Дори тяхната стойност е променлива. Как може нещо с толкова променливи да е всичко ?
Извън философията за парите, стои вакуума, който сами си създаваме. Придаваме на тези късове хартия нещо отвъд тяхната реална стойност и причина да съществуват. Придаваме им смисъл, който ги превръща не просто в средство, а в користна цел на съществуването. Често, загубвайки се в бурята, човекът забравя най-важното...
Memento mori.
.. а след това никакви пари няма да имат никакво значение.
Възможно ли е форумната симбиоза между теб и Харли някога да влезе в оналйн конфликт?
Възможно ли е форумната симбиоза между теб и Харли някога да влезе в оналйн конфликт?
Аз и Харли /предполагам имаш предвид manliftingbanner/ сме доста добри приятели в живота извън форума, споделяме отчасти обща кауза и най-вече гледаме да се забавляваме, когато сме заедно. Познаваме се вече сравнително отдавна, но това не означава, че сме напълно еднакви. Даже напротив. Има много неща, за които не се разбираме. Онлайн конфликти е имало, дори един от тях беше във форума, но не помня на каква тема, въпреки че най-вероятно е ставало дума за футбол. Гледаме да избягваме дискусията на въпроси, които е повече от ясно, че може да ни доведат до разпра.
Иначе, за да изляза малко от сериозния тон, миналата или по-миналата година ме удари с куфара от бачкане по главата. Сериозно.![]()
Какво време е дошло за пънка и производните му сцени у нас?
Мъртъв ли е пънкът? Много пъти съм ти го виждал по подписи, ако не греша.
Защо пишеш в този форум?
НГДЕК?
активизъм/превенция; писане; музика
Привличат ли се според теб противоположностите [ за хора става въпрос ] ? Ако да - защо, ако не- пак защо?![]()
Ако искаш да си щастлив - бъди.
Какво време е дошло за пънка и производните му сцени у нас?
Мисля, че идва един по-светъл период. Оптимизма ми се крепи върху факта, че сме на вододел. Последните 2 години са точно такъв вододел, но като че ли нещата вървят в по-правилна посока - има нови групи, има завръщане към старите традиции и към отваряне към света и хората. Има нещо като тихо съгласие с онова гръмко рефренче - unity & respect. Разбира се, това никога няма да е факт, не и при нас, не и днес, но като че ли все повече хора възприемат тия сцени като свои и се грижат за тях. В това има нещо мило.
Мъртъв ли е пънкът? Много пъти съм ти го виждал по подписи, ако не греша.
Живее чрез неговите деца и нас, техните последователи. "ДДТ! ПЪНКА НЯМА ДА УМРЕ!"
Защо пишеш в този форум?
Започнах на шега, преминах през три вълни на отчаяние, пряко свързани с потребителите тук, но още пиша и го намирам за доста полезно. В крак съм с това какво е обществото на тийнейджърите в момента главно заради този форум.
НГДЕК?
Белязаните сме
Каквото и да кажа ще прозвучи елитарно, а не искам.
Според теб кой е най-големият проблем (или предизвикателство) пред нашето съвременно общество в глобален аспект?
Нарушаването на традиционните семейни ценности, изобщо разрушаването на институцията на семейството осакатява индивидите. Капиталистическото мислене наслоява изключителна авто-агресия към тялото и себе си в името на висшата ценност - спечелването на повече пари. Системата потъпква чувството за правда, солидарност и братство за сметка на вече генетично заложеното желание и склонност към експлоатация - на индивиди или животни или к'вото ще да е... Всичко това примесено с огромна доза дезинформация завръща развитието на обществата с няколко века назад във феодализма. Пост-модерните общества са едни неравномерни, неправилни купчини от самотни до полуда индивиди, между които има огромна икономическа и социална пропаст. Общества, в които диктатът на новия морал безчинства, за сметка на парадните права.
Интернет прееба ли сцената или й даде тласък?
От интернет получаваме страшно много информация, която, ако успеем да сортираме правилно сцената ни ще получи не просто тласък, ами огромен такъв. Отчасти това се случва, според мен. Общуването чрез интернет, обаче, създава пропастта, която унищожава ценностите на последователите ѝ. Но все пак мисля, все още, че интернет има положително влияние.
Каква е разликата между позьора и ентусиаста и как да я видим?
С теб сме го водили този разговор. Аз лично не мога да отговоря еднозначно. Ако трябва да взимам решение със сигурност ще е в полза на времето, което само да покаже позьора позьор ли е или ентусиаст
Привличат ли се според теб противоположностите [ за хора става въпрос ] ? Ако да - защо, ако не- пак защо?
Не знам за какви противоположности става дума, при положение, че няма единен модел на поведение, нито пък хората могат да бъдат слагани под някакви знаци. Да, със сигурност различните хора се привличат. Противоположните полюси на магнита също. Но нито съм физик, нито съм психолог, за да мога да обясня по-подробно двете явления. Мога да кажа моето гледище, а то от съвсем скоро гласи, че нещата са такива, каквито са. Не винаги има логическо обяснение за това, че нещо се случва в главата ти, когато си с определено момиче.
Какво разбираш под "капиталистческо мислене"?
Защо "капиталистическото" мислене е различно в различните държави. например печеленето на пари е много по-важно в Германия, отколкото в Холандия.
Мъжки срещу женски култури?
Колективни срещу индивидуални култури?
Япония срещу САЩ например. И двете са богати страни, но едната е страна на индивидуалсити, а другата е колективна.
Семейството на богатите дубайци например?
...
За или Против абортът след края на пети месец, ако НЕ се налага по медицински причини? (хЪхЪ, в 2 изречения де)
10лв на куката или 100лв акт?
Яки и корави пичове ли са тия, дето чертаят по кенефите?
Защо 'ъндърграунд' или алтернативната музика се нуждае от дрогирани почитатели? Вярвам, че няма две мнения, че сякаш именно те са в голям процент такива - имам предвид бръснатите глави и буйните х-ри.
Аз имам няколко странни въпросa на тема езици...
Спомням си едно твое мнение, в което обясняваше за нуждата да се знае руски език. Това свързано ли е с бъдещо икономическо израстване на Русия или нейно влияние в/у България? Или ако не - в какъв смисъл си го казал. /ако помниш/
Останала съм с впечатлението, че си учил латински. Запознат ли си с него или просто ти харесва и знаеш някои работи? Аз винаги съм имала афинитет към този език, но тук никой не преподаваИ според теб има ли бъдеще, освен в медицината и за преводаческа дейност?
Има ли език, европейски или не, който искаш да можеш свободно да говориш? Предполагам всеки има някакво желание и направо задавам въпроса на каква основа е решението - заради дадената страна, желание за създаването на контакти, заради бъдещата ти работа, звучност или комплексно решение.
Не мислиш ли, че е тъпа тази разпра за американския и британския английски :/ Въобще имаш ли мнение по този въпрос.. мен винаги ме е очудвала.
Според теб в далечното бъдеще има ли възможност да отпадне кирилицата? (примерно, ако се претопят народите, приеме се латиницата и т.н.) и това би ли имало някакво негативно последствие за света / историята, след като най-важното - комуникацията - се запазва?
какво мислиш за Хо Ши Мин и радикалната политика на Мао Дзедун по отношение на врабците и последвалата я вредна популация на скакалци ?!?
veni, vermini, vomini
Добър избор за човек на стола-поздравления.Ето и въпросите:
Коя според теб е най-подходящата политическа система за България?
Според теб България продължава ли да е в преход и изобщо имало ли е такъв в България?
Кое е последното нещо което те подразни?
Според теб сайтове като фейсбук,майспейс и т.н-социализират ли младеща или я десоциализират?
Мнението ти за медиине в България?