- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- знания или оценки
Оценки !!! Повечето от учените неща в даскало не ми трябват за никъде, за какво да се тормозя ...![]()
[b][i]Je t'aime au-del
Знания. За оценките е важно да са над три. Общия успех от дипломата ще ви трябва, ако за определен университет имате една и съща оценка на изпита с друг човек, една и съща оценка във дипломата от профилирания предмет и се борите за последно място. Според мен е по-добре да се наблегне на 2-3 предмета, по които се трупат знания и с които се смята да се кандидатства. Там знанията трябва да са задълбочени и ако ви представлява интерес да четете нещо странично от урока, което е свързано с негоТака намалявате шанса си да ви се наложи за някой университет да се борите за посленото място. Та ... при мен има определени предмети, които не ми представляват интерес и гледам да изкарам три, колкото да мина, но има други, при които петица много би ме вбесила ... има и трети ... при които се вбесявам на 5.50, ако някой има 6.00. И такива ми ти работи. Оценките просто показват временното ниво на знанията. Сега за преписването. Когато аз преписвам, лъжа учителя, не лъжа себе си. Много добре съзнавам, че определено нещо не го знам. Иначе нямаше да го преписвам. Лъжа, защото определени предмети не ми се отдават, а ми трябва що годе сносна оценка, за която да не ме утрепят у нас. Това е. И някой бееше писал, че бил в елитно даскало и някое селско парче щяло да му вземе мястото във ВУЗ. Не, дарлинг. Целта е точно обратната - оценката от матурата ти дава възможност да оправиш оценка от дипломата. В елитното даскало се учи повече и по-задълбочено, има повече изисквания и в крайна сметка възпитаниците на такива училища придобиват повече знания от другите. Матурата е една за всички - по-добрите ще я издържат, а некадърниците ще плачат.
Memento moriendum esse!
еми попринцип уча,за да съм си спокойна!и така и двете са важни![]()
![]()
Когато се изкачваш по стълбата поздравявай,защото когато слизаш срещаш същите хора!
А така благозвучно наречените от вас "селски парчета" кои са?Първоначално написано от 1n5ub0rd1na73
Това са комплексарски изказвания и извинения при евентуален неуспех.
Дечица, с отлична диплома, които имат коефициент на интелигентност, сходен с този на патък.Първоначално написано от JustaMan
![]()
Според мен едното води до другото....Но аз мисля,4е оценките са по-важни.Вси4ки у4ители казват,4е знанията били по-важни,но тогава за какво са ни оценките???Само да от4итат знанията ни...Хъх...ако оцените не бяха важни,тогава защо на изпитите след 7ми клас сме така да се каже зависими от тях?!...НАли се гледат и те като канидатстваш...
![]()
Попринцип знанията са много по-важни, но мен повече ме интересуват оценките![]()