- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- За противозачатъчните хапчета
Искам да попитам дали противозачатъчните хапчета вредят ако се взимат по-отрано(както е в моя случай-на 16 съм). Разбирам, че това са си хормони, но ако са предписани от лекар дали ще навредят на организма като цяло?
Предпочитам да пишат по-компетентни по въпроса, лекари ако има още по-добре, но и да не сте пак може да пускате коментари![]()
еми Щом са изписани от лекар..едвали ще ти навредят!
Когато се изкачваш по стълбата поздравявай,защото когато слизаш срещаш същите хора!
Аз чакам да ми започне нов цикъл и започвам да ги взимам.Говорила съм с гинеколога на маика ми и тои ми каза,че няма да има никакви проблеми..Има хапчета които са предназначени точно за жени които не са раждали.
Знам,че при приемането на тези медикаменти менструацията е по-безболезнена и идва на точно определен ден(което е голяяяям плюс спопред мен)
Другото е,че противозачатъчните лекуват стерилитет,намаляват косопада,омазняването на кожата...и имат още куп други предимства..
Ако са ти изписали правилните таблетки,няма да имаш проблем.
Иначе може да напълнееш или отслабнеш,да ти се повръща..да се чувстваш дискомфортно и т.н. НО тези странични ефекти се появяват при НЕПРАВИЛНО изписване на хапчетата!!
Аз също съм на 16(ако това има значение).
Дано съм ти помогнала поне малко![]()
Аз знам не съм идеална..инат съм,устата,реална..наивна,п
А също до колкото знам, хапчетата се пият 21 дена и после 7 дена почивка за цикъла. Ами ако не ми дойде през тези 7 дни, а докато пия хапчетата? Ко прайм![]()
Ако не ти доиде през тези 7 дни ще трябва да се консултираш с лекар.Но хапчетата регулират цикъла и ако ги пиеш правилно,всичко ще си е по реда.
По принцип таблетките са 21 и когато вземеш последната до 2-3 дни трябва да ти е дошло.Както ти казваш 7 дни се почива(по време на менструацията) и на 8мия ден (независимо дали ти е свършило или не) започваш нова опаковка
Аз днес си купих и прочетох от-до информацията за таблетките..сега чакам само да ми доиде до 2-3 дни и ги почвам ...![]()
![]()
На теб лекар ли ти ги изписа? Ако да какви прегледи ти направи?Първоначално написано от _BoSSy_
Единственото което ме попита гинеколога беше дали съм алергична от нещо.Каза ми да пия Логест и ми обясни кога и как се пият хапчетата..това беше.
По принцип не е много хубаво така, в смисъл, че би трябвало да ти направи пълни изследвания, но едва ли на лекаря ще му се занимва.Първоначално написано от _BoSSy_
Искам да кажа, че това не е достатъчно, за да се предпишат такива хапчета. Чела съм за това, не си го измислям.
Ами да,така е.
Но не са малко момичетата които са започнали да ги пият без праглед...
Пък и ако имам някакъв проблем или дискомфорт,ще му се обада веднага за консултация..![]()
а тези хапчета със какъв вкус са има ли с шоколат?
Ами то по тази логика за какво ми е да ходя на лекар да искам направление или да си плащам. И аз не съм алергична към нищо хаха Да..и като наддам 5 кила да отида да му се обадя хахПо-добре отиди при някой по-свестен гинеколог да те прегледа и тогава да видим дали ще ти изпише същите хапчета
![]()