- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Цветни лещи
здравейтерешила съм да си купя сини контактни лещи и искам да разбера на какво мнение сте за тях,и ако сте ползвали да ми препорачате някоя марка
благодаря предварително
Ами не знам дали ще ти стои добре. Първо трябва да ти отива и второ цветът, който ще се получи (като нюанс сата въпрос) много зависи от твоя естествен цвят на очите. Например аз по случайност се сдобих с моите сини лещи, защото майка ми си ги беше взела за себе си, но нещо не се хареса и ми ги подаривъпреки, че и на двете ни очите са кафеви, моите са малко по-тъмни, а и ми отиват повече на тена и ... косата и изобщо като цяло
ако имаш някакви проблеми с очите особено ако не виждаш на далече(късогледство) задължително понеже започнах за болни очи и лещте ще ти задържат диоптера аз нося диоптер -1 и да знаеш че не е кой знае колко трудно да ги подържаш ни ти трябва разтвор за лещите(спецален с др неща не става) контейнер за да ги сваляш(свалят се преди сън и преди къпане-преди сън не е задължително но преди къпане да защото може да се отмият) аз ползвам Oti-Free на Alcon има ги в по-заредените аптеки а за сините сигурно ще ти писне да се разправяш с тях
ако нещо не ти е ясно пиши едно ЛС и ще ти обясня по-подробно
Могат да не се махат преди сън?Аз също нося с диоптър, обикновени и ми казаха че могат да се носат най-много по 8-10 часа на ден! Не мисля, че е добра идея да не ги сваляш денонощно!
А някой може ли да ми каже горе долу на кфа цена са защото аз сега доста съм се запалила да си вземаБлагодаря предварително!!!
Дам и аз това се чуда и цветните нямат общо с тези с диоприте,нали?Първоначално написано от anincety_f
"Начукай ми го! Изнасили ме! Дискриминирай ме! Корумпирай ме! Манипулирай ме!
Завиждай ми! Ограби ме! Мрази ме! Предай ме! Убий ме!
Е, почувства ли се вече истински човек?"
Дензъл Ребеловски
Най-обикновените с диоптър са по 10 лв едната, а цветните който не са от типа котешко око, на зебра и тем подобни с някви изгъзици са по 50-80 лв едната. Не съм убедена, че е така но мисля че едни обикновени, с промяна на цвета на окото ням да са повече от 100-120 лв двете.