На първо ниво на тази възраст ти тря се безпокоиш за здравето и учението си, второ поизчакай мъничко както казаха другите, опитвай да преоткриеш себе си, ако ще ти е от полза отиди на психолог/жка, това не е срамно...аз също имам лична психоложка и ми помага много....освен това дори да си хомосексуална това не е проблем, но се замисли дали нямаш и влечения от двата пола т.е. бисексуална...а пък и дори да си в това няма нищо лошо, ако ти се чувстваш добре и мислиш, че така ще си щастлива ок.
Аз лично съм асексуален, но това не ми пречи да си общувам с приятелите и те ме разбират идеално въпреки, че знаят това...ако приятелте ти са истински и стойностни, значи това дори да им го кажеш посто няма да навреди на приятелите ти и теб!
Моя съвет е да им кажеш, ако те реагират остро значи не са ти истински приятели, но преди всичко си дай време да се преоткриеш, все пак си още в процес на себеопознаване... Аз ти пожелавам успех, дано откриеш себе си и твоята сексуалност, както казах аз преоткрих своята след дълги разговори със психоложката.
Ако някой не му е ясно точно какво означава (асексуален) да провери в гугъл няма да пълня темата със спамене и т.н., достатъчно ми беше този!