- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Богат или щастлив?
Щастие...![]()
![]()
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
и двете
http://www.panoramio.com/user/598821
it's all a theatre and i'm never myself..
Богатсвото не ме влече особено, нямам амбиция да съм заможна, не обичам лукса.Определено количество пари за преживяване, това ми стига откъм финансова гледна точка.Защото все пак, ако не съм жива, щастие, поне в земна форма няма как да изпитам.Та, избирам щастие.
Парите не купуват щастие?Всички такива изказвания идват от 13-14 годишни пикльовци,които мама и тати само ги глезят и им угаждат.
Аз избирам парите.Няма по-хубаво чувство от това да си материално осигурен и да знаеш,че имаш малко пари зад гърба си.Човек може да е щастлив по много начини,най-вече малките неща правят хората щастливи,а не толкова големите.Това ми е личното мнение.Казвам го като човек,който е видял бедност и в никакъв случай не иска да я види отново.Който ми каже,че само с един човек до себе си и 2 лева в джоба ще е щастлив,аз ще му кажа `Ще си говорим пак като спрат да те издържат мама и тати`.Колкото и повърхностно да звучи всичко това,такава е реалността в живота.
А и защо всички си мислят,че парите и щастието се самоизключват?Човек може да е и двете.Може да си беден и нещастен,както може и да си богат и много щастлив.Мен лично материалните неща винаги са ми носели голямо удовлетворение и са ме правили щастлива,просто обичам комфорта.
В крайна сметка си е до самия човек.Който може да търси щастието дори там,където го няма и да се чувства удовлетворен от живота и от себе си,въпреки че не е богат-на такъв човек му се възхищавам.Той е истински щастлив.Но повечето бедни хора са дребнави,стиснати,броят всяка стотинка и тоя битовизъм убива човешкото и красивото в тях.Парите са средство да достигнеш същината,тоест трябват ти,за да можеш в последствие да се развиваш и да търсиш собственото си щастие.Ако ги няма цял живот ще се бъхтиш,за да ги изкараш и самата ти личност ще остане някъде на заден план и пак няма да си щастлив.Така,че ако трябва да избирам-избирам парите,но според мен щастието върви с тях.![]()
Всички в момента казват щастието, но не мислят, че когато нямаш пари и как може да си щастлив, когато мислиш как на другия ден ще си купиш парче хляб. Не казвам, че парите са всичко, но без тях просто не става. Богатите винаги са по-щастливи, защото получават всичко, от което имат нужда, а по-бедните винаги мислят какво ще правя утре, трябва да купя това, но нямам достатъчно пари и др... Помислете от тази страна...
А не може ли да избрем да бъден богати и щастливи...Аз бих избрала и двете,защото мисля,че и двете неща са еднакво важни..
Imagine smoking weed in the streets without ... cops ..
Хм, щастието не върви с парите. Естествено, ако говорим за повърхностни хора, на които многото нули и някакви приятели около тях са им достатъчни - вероятно е така.
Не и за мен. Познавам хора с много пари, което НЕ са щастливи. Банално и изтъркано е, но парите не купуват щастие. Вярно, може да се заблуждаваме, че сме щастливи, когато имаме всичко материално, или да се опитаме да намерим щастието в покупките. Теоритически става лесно. Само теоритически обаче.
И да, донякъде съм съгласна, че не може да си щастлив, ако си беден, но не винаги е така. Хора всякакви.
Парите купуват много в днешни дни, но избирам щастието, защото въпреки всичко е по-важно. Още повече, че моето щастие включва и сума, достатъчна за необходимите неща.
Знаеш ли кое е удивителното на камъка?
Че той е твърд без да има нужда да бъде студен.
Хипер банално,но истина-парите не са всичко.
ЩАСТЛИВ!
Разбира се,ако има начин и да си щастливо богат,вече е перфектно.![]()
^ Всички така казват, щото не знаят кво е немотия!!! Не съм я преживявала, но имам такива познати хора. И не, не е приятно.
Хем знаете, че е банално, хем го повтаряте.![]()
Рано или късно разбирате, че всичко се свежда до материално оцеляване. Без любовта може би. Но парите, знайте, развалят и най-стабилните човешки взаимоотношения.
Нямам намерение да ти разказвам историята си,но знам какво е немотия.Знам какво е да нямаш пари за някои от най-важните неща от ежедневието,знам какво са лишенията от много неща и т.н,но ще спра дотук.
Пак казвам-щастлив..защото щом някой човек е щастлив,парите нямат значение.ТОЙ СЕ ЧУВСТВА ДОБРЕ!
Щастието.
Макар че в момента не съм богата, но още помалко съм щастлива.