Цитирай Първоначално написано от krakra
И аз ще участвам с есе по темата за миграцията,но ще го напиша по-късно. И ето с това,което написах набързо :

"Най-същественото е невидимо за очите!"
в отговор на white chik

Най-същественото е невидимо за очите.Да,така е.Колкото и да не ти се вярва е така.Затова спри да ми обясняваш как парите на мама и тате или на новото гадже те правят щастлива и чуй какво ще ти кажа : парите не са всичко.Има и по-важни неща.Много по-важни.Щастлива ли ще бъдеш, ако имаш пари и няма с кого да ги споделиш?Ако имаш пари, а нямаш приятели или семейство,което да те подкрепя? Не,това не е щастие. Това е заблуда. Нямала си избор,така ли? Не си била виновна че живееш в такъв свят,в такова време? Май трябва да се осъзнаеш. Да разбереш че животът наистина си го правиш сама. Че това е твоят свят и ничий друг. Но е по-лесно така,нали? Да се оплакваш, да обвиняваш другите и да се оправдаваш. По-удобно и по-глупаво. Не ти харесва ‘‘материалния и себичен свят’’, но сама казваш, че си част от него.Ами не бъди. Промени се. Промени света. Или поне своя собствен. Не е нужно да се ‘’извисяваш духовно’’ ,достатъчно е да пораснеш. Тогава може би ще разбереш колко си се лъгала. Колко си грешила, като си мислела че парите ще те направят щастлива.Знаеш ли колко бедни хора има и то не само в България,а навсякъде? И знаеш ли, това не ги прави нещастни. Те са щастливи. Защото са живи. Да,те са живи. За тях всеки нов ден е подарък. И изпитание. Но не се отказват като теб. Продължават да се борят със света. С ‘’модерния’’ свят.Може джобовете да им са празни, но сърцата им не са. А точно това е най- същественото.Дано един ден го проумееш.Дано един ден прогледнеш и видиш невидимото. Важното. Дано един ден започнеш да живееш.Да живееш наистина, а не само да ‘’съществуваш’’. И дано този ден да дойде по-скоро...

Виж,не си ме разбарл напълно вярно.За мен,като човек,който сериозно се е захванал с есета и смята с това да се занимава,идеята на есето е да бъде с нещо по-различно от всички останали.Всеки може да напише,че любовта и доброто в хората е най-важното.Всеки може да разтяга локуми как парите не са важни,как има бедни хора,които са щастливи.За мен не това е идеята на едно есе.Винаги се опитвам да пиша нещо,което мвоже да не е върхът на сладоледа,но да е по-различно,а това,че не ти харесва,напълно уважавам мнението ти.Не си мисли,че в реалността аз съм лигава кифла,защото всичко,което имам,с изключение на покрива над главата ми,съм си го изкарала сама и много добре знам,че парите не са всичко.За мен самата тема "Най-същественото е невидимо за очите" беше много клиширана,тема,по която ще се изпишат много неща,в които хората искат да вярват,затова използвах малко по-различна стратегия,да отрека заглавието.На теб не ти харсева,на други съфоромци може би също,но не забравяй,че есето е на първо място текст,в който изказваш личната си позиция по даден проблем.Аз имам теза,която смятам,че съм доказала,не можеш да ме виниш,че мнението ми е такова.Поздрави.Това,което си написал,не знам как го наричаш,хубаво е,че вярваш в него,но не мисля,че съм го заслужила,защото един актьор,който играе блестящо ролята си в даден филм,е коренно различен в реалността....помисли върху това.