- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Падежите в немския
Как най-лесно да запомним падежите: Akkusativ, Nominativ, Dativ и Genitiv? Как ги научихте? Аз ги уча от 3 години ОЩЕ НЕ МОГА ДА ГИ ЗАПОМНЯ!!!
хаха и аз не мога да ги запомня и аз ги уча от 3 години, ама просто незнам какво ще правя и аз,
If you do not tell the truth about yourself
you cannot tell it about other people!
какво точно не можете да им научите? освен това както с всичко друго при езиците се учи с много упражнения и използване.![]()
Аз съм човекът, когото тормозеше като малък
Аз съм човекът, който ти изглеждаше жалък
Аз съм човекът, който те отвращаваше
Аз съм човекът, на когото се подиграваше
Ти мислиш, че е готино да си свиреп,
Но и аз съм Човек - като теб.
Лесно се научават с практика.Вземи например Akkusativ и си направи упражненията от учебника.Философията им не е толкова в назубрянето, а в разбирането им.Трябва само да се назубрят окончанията имУспех !!!
![]()
За френски г/д се сештам ама ... нз човек .. ште попитам там тук !
Nominativ
м.р. - der
ж.р. - die
ср.р. - das
мн.ч. - die
Akkusativ
м.р. - den
ж.р. - die
ср.р. - das
мн.ч. - die
Dativ
м.р. - dem
ж.р. - der
ср.р. - dem
мн.ч. - den + съществителното получава n
За Genitiv незнам![]()
Ми аз уча половин година и ги знам супер.Много са ми лесни.
За Genitiv:
die Familie meines Bruders (des...s/es)
die Familie meiner Schwester(der...-)
die Familie meines Kindes(des...s/es)
die Familie meiner Freunde(der...-)
В Nominativ стои подлога в изречението.B Nominativ също стоят същ.имена след глаголите sein,werden,bleiben
B Akkusativ стои прякото допълнение.
В Dativ стои непрякото допълнение.
Genitiv се използва,за да покаже притежание.
Ако има нещо неясно,съм готова да помогна.Относно това как да ги запомниш може бе практика както казаха преди мен.
аз много трудно ги научих тия гадни падежиединственото с което мога да ти помогна е да ти кажа че с времето и с много упражнения ще ги научиш както трябва, а и от учителя зависи дали ти ги обяснява подобаващо :P
So close, no matter how far. Couldn't be much more from the heart. Forever trusting who we are, and nothing else matters!!!
еми и аз щях да ги знам ако учителите ни не се сменяха доста често, доооостааа! от 5 клас насам сме имали 7 учители по немски. Всяка има различен подход към нещата и е много гадно за нас. Как ще ги научим, като учителката ни изобщо не ни обяснява нищо, направо пишем упражнения.
If you do not tell the truth about yourself
you cannot tell it about other people!
Ами аз уча от 7 години немски и незнам как ги научих просто с времето се запомня.Не са чак толкова трудни.
Ами как да ги научиш?Сядаш и ги научаваш.Аз уча немски от 4 години и ги научих.Не са чак толкова трудни![]()
Като ги разбриате,ще ми кажете ли как да напиша тези изречения на немски:
1. Той е моята първа истинска любов.
2. Деветият красив момък ще бъде мой.
3. Искам да си купя първия свободен билет.
4. Не ми пречи да гледам второто уникално състезание.
5. Ти си третият честен човек,когото познавам.
6. Искам да имам една истинска приятелка.
7. Осмото страхотно изпълнение беше на Иван.
8. Невероятно,но той е първото хубаво нещо в моя живот.
Мерси предварително.
хах да разбирам ги! учила съм езика 3 години като първи и чак края на първата година почнах да ги разбирам.. то голямата сложност просто![]()
и на български си имаме нещо такова само че в немския се превежда с падеж
![]()
Ок де,не може ли да ми помогнеш с изреченията тогава?Първоначално написано от [B
http://zaedno.de/postp47295.html тук има някакво разяснение![]()
казах че разбирам падежите не че знам думи![]()
Аз пък ги научих за една седмица... По веднъж в седмицата на урок, и учителката ми го даде и за една седмица ги научих падежите.... Просто не трябва си тъп, апа дори и да НЕ си тъп пак не требва те мързи...
abe brat ko mi se prai6 na umen ot 3 god u4a prokletiq ezik i o6te moa samo da broq do 9 i da kaja kak se kazvam i p1rvite 3 bukvi na azbukata znamПървоначално написано от Water_lili
Искам почти всичко