.

Виж резултатите на анкетата: За и против абортите

Гласували
101. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • против

41 40,59%
  • за

60 59,41%
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 58

Тема: Аборт

Цитирай Първоначално написано от angel_love_
    аз съм твърдо ЗА... най-малкото защото имам една приятелка ...майка й я е родила на 16... при което живота не само на майка й но и на баща й коренно се е променил,както се е радвала на живота се оказва с дете запретнала ръкави и с престилка готвейки вечеря за цялото семейство ,а живота тепърва е бил пред нея ..после това момиче е мъкнато по барове дискотеки и прочие доголяма степен е отгледано от баба си и дядо си...немисля че това е добре нито за детето,нито за родитеелите всеки може да допусне грешка но се замислете по-добре ли е да запазите детето и какъв живот би имало то ...!? (казвам изцяло личното си мнение нямам претенции никой да го подкрепи)
    И аз имам една съседка, която също е била родена от майка си на 16 години.. И сега това момиче е същото като майка си. Майка й (сега е на 31) още ходи по дискота, почти не обръща внимание на дъщеря си, живеят при бабата и дядото.
    Но сте прави за едно - това е убийство!! Не е ли много по-лесно да ползваш кондом или да взимаш хапчета?! Къде им е умът на тия хора!?

LovePoisoned и аз точно това се питам ...неживеем в средните векове все пак ,а като гледам това момиче в момента на какво прилича и какво държание и възпитание има ... и продължават двете с майка й заедно да ходят по дискотеки ... незнам да даде6 50 ст си струва пред това да си провалиш целия живот ,защото аборта на тази възраст крие много рискове и това не е факт ,който трябва да се пренебрегва единственото,което мога да кажа е да поемете отговорността си ...и да не се стига до аборт ...

Супер фен Аватара на radito
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Jeuelle
    Аборта е убийство , но бих го направила!
    Let The BEAT Control Your Body

Цитирай Първоначално написано от angel_love_
    LovePoisoned и аз точно това се питам ...неживеем в средните векове все пак ,а като гледам това момиче в момента на какво прилича и какво държание и възпитание има ... и продължават двете с майка й заедно да ходят по дискотеки ... незнам да даде6 50 ст си струва пред това да си провалиш целия живот ,защото аборта на тази възраст крие много рискове и това не е факт ,който трябва да се пренебрегва единственото,което мога да кажа е да поемете отговорността си ...и да не се стига до аборт ...
    Точно така. Но много от днешните тийнове (вкл. и майката на тази тогава) са безотговорни и приемат лековато нещата за огромно съжаление. Бях чела някъде, че момиче на 16 казва: "И с презерватив, и без пак има риск, така че предпочитам без, защото разваля усещането."
    Но като гледам ние ще си останем само с критиката.. Едва ли тези, които са на мнението на таз 16-годишната, ще се замислят. Явно трябва да стане белята, за да им узрее зелената тиква.

az sam za abortite naistina tova e kraino re6enie koeto po princip moje da se predotvrati s hap4eta i prezervativi i t.n no se pak ni6to ne e na 100% sigurno i ako se stigne do tova re6enie bih podkrepila za6toto edno deto koeto e rodeno ot miaka koqto e na 16 ili t.n parvo za momi4eto tova ozna4ava da si provali celiqt jivot vtoro tova dete kogato maikata nqma prespektiva kakyv jivot ozna4ava 4e 6te vodi.. seki ima pravo na izbor naistina e obiisvo no po dobre li e da se provali jivota na toilkova hora...

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Jeuelle
    Аборта е убийство , но бих го направила!

Град
    до твоята звезда :)
    така !! ЗА !! съм .. по тая тема
    и всичко което мога да напиша като защита на това мое "за" е написано в предишните коментари ... няма смисъл да повтарям думите на другите които са "за" !

Абортът е зло , но в някои случиа е по малкото зло , защото като се замислим една например 17 годишна тийнейджърка не може да отгледа , възспита пък камоли издържа едно дете... А и как ще се чувства то с майка сервитьорка или продавачка ( а тя ще е такава защтоо едва ли ще може да вземе образование дундуркайки беб в ръцете си) , и не това тя каква е е толквао важно .. защото бащата все още сигурно ням да е отговорен и в случай че се разделят кво праим ?! По добре да отнемеш нероден живот от колкото да съсипеш 2 такива...

Голям фен
    Против съм!!Мисля че съвременната контрацепция е достатъчно напреднала.... Щом мислите,че презервативите развалят усещанията...има хапчета Ако стане гаф-има escapelle D;d Ама тва некоя 14-годишна пикла,дето си мисли че е достатъчно голяма за секс и вярва,че приятелят и ще я пази... най-често такива се превръщат в убийци на собствените си неродени деца Съгласна съм със sweet_sorcerer-"Аз съм против аборта по принцип - щом си мислиш,че си достатъчно голям да се е*еш,значи трябва да си носиш и последствията.... "

всички тука дето казват че са против лъжат жестоко!до скоро и аз бях против докато не ми се стовари на главата а едно разумно момиче първо ще помисли какво би дало на детето си като го роди и какъв пример ще му даде и направих аборт затова никой никога да не казва че е против защото не лъже другите около себе си а лъже самата себе си

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от lubopitka_91
    всички тука дето казват че са против лъжат жестоко!до скоро и аз бях против докато не ми се стовари на главата а едно разумно момиче първо ще помисли какво би дало на детето си като го роди и какъв пример ще му даде и направих аборт затова никой никога да не казва че е против защото не лъже другите около себе си а лъже самата себе си
    Като ти гледам набора-91,ми става ясно че ти наистина си малка за бебе...но тогава миличка как ти се е "стоварило на главата" ???Седеше си вкъщи,четеше книжка и коремът ти почна да расте ли?? Така де майтапа настрана да те питам да не би ти да използва гумички,хапченца или нещо подобно и въпреки това забременя?? Така че аз оставам против аборта и за да не стигам дотам,просто ще се пазя Ела и ми кажи пак че лъжа,че съм против

Аз съм ЗА аборта когато е единственото решение, а не защото просто на някоя мацка и се живее още малко и решава да абортира. Когато има възможност да се отгледа. И по приницп.. може да се вземе висше образование дори и да имаш дете. Тези като мен, родените около 1990г .. (не мога дам точен диапазон) родителите ни как са били. ПСециално баща ми .. е писал проекти с ревящо бебе в ръцете си (аз). Само че има една разлика, едно е възпитанието което са получавали едно време нашите родители др е, което се получава сега.

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Цитирай Първоначално написано от rame
    Като ти гледам набора-91,ми става ясно че ти наистина си малка за бебе...но тогава миличка как ти се е "стоварило на главата" ???Седеше си вкъщи,четеше книжка и коремът ти почна да расте ли?? Така де майтапа настрана да те питам да не би ти да използва гумички,хапченца или нещо подобно и въпреки това забременя?? Така че аз оставам против аборта и за да не стигам дотам,просто ще се пазя Ела и ми кажи пак че лъжа,че съм против
    Ти знаеш ли, че дори и да остане здрав преззервативът, има вероятност порите му да са по-големи от сперматозоидите. И това е при 3% от кондомите. Хапчетата също не са 100% сигурни. 1 диария или 1 повръщане 2-3 часа след приема им, тютнопушене иш алкохол в големи количества и.........си си прецекала цялата опаковка. така, че контрацепцията е ефективна, но не и 100% сигурна.
    А хипотетичната ситуация-изнасилена си, взела си Ескапел, но той не е подействал, зашото и той не дава 100% сигурност....какво правим?

krem4eto е напълно права но докато не се случи на някого всеки ще казва че е против аборта.недай си боже ви се случи ще видиме колко против сте всички

za ili protiv abortite?!?! ve4nata dilena... edni 6te kajat ama tova e si e ybiistvo i to na dete... dr p1k ama v nqkoi slu4ai se nalaga i primerno ako e nqkoq tineijarka na 12-13 god ne e sposobna da iznosi dete tolkova mlada! az li4no s1m ZA 6tot ako popadna v takava situaciq kolkoto i da e zversko i ybiistveno moje bi 6te napravo nyjniq abort. kakvo da praq da si provalq jivota i kogat s1m studentka detoto mi da tr1gva 1 klas li ?!?!?!?!?!?!

Голям фен
    Защо си мислите,че едно дете ще ви провали живота?Аз съм "против" абортите.Това определено е убийство.Какво като детето е все още в коремът на майка си или е все още неоформено.Все пак това си е човешко същество,а не някаква си съвкупност от клетки.Човек си е от момемтът на зачеването даже.

Голям фен
    krem4eto е напълно права но докато не се случи на някого всеки ще казва че е против аборта.недай си боже ви се случи ще видиме колко против сте всички
    Вие сте прави че нищо не дава 100 % сигурност...и е ясно че съм за аборта ако е крайно решение-демек знаеш че не си готова да имаш дете и затова СЕ ПАЗИШ,но въпреки всичко белята става.... Но съм сигурна че тези случаи са мн мн редки....повечето се чукат на поразия или въобще не се пазят и затова после тичат по аборти-най-често нелегални А ти, Любопитке,след като си съгласна с Кремчето,защо не каза:"да,пих хапчета,но въпреки това се случи..." или "нз как се случи,използвахме презерватив"-така че мълчи,смешна си,няма нужда да ми правиш реклама на аборта или да ми налагаш мнението си

Град
    MoHTaHa
    аз съм твърдо против..защото..ами просто всеки би трябвалод а мисли когато прави нещо,а не след това да отнема живота на бебчето..което пък за нищо не е виновно иии има право да живее,след като вече му е бил "Даден живот" !

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    В крайна сметка си зависи от много неща. Ако си на 15 с гадже на 16 без образование и работа и с консервативни родители е едно. Ако си на 18-20, поне със средно и с подкрапата на вашите и на приятеля си е друго. Но абортът не бива да е забраняван, защото всяка жена има правото да избере. да избере дали може да е майка, дал би могла да отгледа и възпита 1 дете, да избере образование или семейство, да избере дали ще напълнее, ще й се гади, ще пишка през 10 минути, ще напълнее с 15 кила минимум и ще се мъчи и чекне часове наред, за да роди бебе, което в крайна сметка не е искала.
    ............и това е леснат част от това да имаш дете.

аз лично не мисля, че аборта е убийство, но колкото и да е гаден един аборт, колкото и мъки да причинява, той осигурява на момичето възможност за напред да продължи живота си по нормален начин и да има възможност да се реализира и когато вече е готова за деца да може да им осигури нормален и пълноценен живот.

Ami naistina e ubiistvo i s1m mnogo0o protiv tezi ne6ta ...no ot dr stranna ponqkoga e prosto neizbejno.......

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от SINDEL
    Твърдо за.
    Алтернативата да гледаш бебе на тея години ми се струва пове4е от ужасна..
    imenno!!!!
    I Might Not Be The Best In The World,But The Best The World Has Ever Seen!!!!!!!!!!!

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от krem4et0
    да избере дали може да е майка, дал би могла да отгледа и възпита 1 дете, да избере образование или семейство, да избере дали ще напълнее, ще й се гади, ще пишка през 10 минути, ще напълнее с 15 кила минимум и ще се мъчи и чекне часове наред, за да роди бебе, което в крайна сметка не е искала.
    Ами щом не е искала,да се е пазила.Както казах,има и изключения,но повечето с абортите са такива,които са безотговорни относно контрацепцията... Интересно ми е за какво са им главите на раменете?? Мъжете -ясно,мислят с долната си глава, а жените-с какво,с дупката си ли? Като са малки и глупави,къде са тръгнали секс да ми правят?? То е ясно,че момиче на 14-15 не може да се грижи за едно дете...Но...Кремче,нали и ти беше против ранния секс ??

Град
    София / Бургас
    Аборта е гадно и опасно нещо, но в някой случаи е наложително.
    Не мога да кажа ЗА или Против. Всеки случай е уникален. Най-добре да се пази човек да не стига до такъв избор - аборт или не.

as sum tvurdo za! osobenno ako e bilo gre6ka, neplanuvano, i maikata e pod 18!!! ne mislq 4e e ubiistvo za6toto to ne e 4ovek, nemisli, ne4ustva, zavisi napulno ot tqloto v koeto e! plus 4e ako edno takova dete bude rodeno to nqma da ima pulnocenen jivot, nqma da bude otgledano v maximalno nai-dobrite uslovia, moje da ima uvrejdania (osobenno ako maikata e mn mlada) i nai-veroqtno 6te bude nedostatu4no obi4ano!
    no v kraina smetka aborta e li4en izbor!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си