- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Имаме ли си сатанисти във форума?!
Не съм сатанистка, но прителя ми е и заради него съм доста добе запозната с това течение. От така формулирания ти въпрос мога да съдя, че ти не си сатанистка а дяволопоклонничка. Днешния сатанизъм(говоря за учението на Ла Вей) е толкова далеч от сатаната, колкото е и християнството, единственото което го свързва със демоничното изкуство са ритуалите.Първоначално написано от [LadY_AnonYmitY
Хвърлиха ме в Пирифлегетон а сега преплувам Ахерон. После ще се гмуркам в Мнемозина. Следва Кокит а след нея Стикс. Сетне ще се давя в Лета, докъто изтезаната ми душа се моли за водите на Еридан...
http://bgpentagram.bulboard.com
"Това се отнася за тебе Very Happy Ти не можеш да разбереш вярата, че да спориш относно нея."
КАжи ми само едно според теб как трябва да разбирана вярата ти...символично в преносен смисъл или буквално....ако е буквално то си е направо абсурд,а ако е в преносен смисъл като символика,то тогава единственното което се оптвате е да извъртите не пак а отново хастара на първоначалната визия на религията,тя е била една,после църквата я променя на 300 градуса после средновеквието пак я променя на 300 градуса,после разните фанатици с парична цел я променят на ново,после разни папи мапи са я променяли частично и сега и ню-ейдж-а я променя отнова като налага символика и разбиране по различен начин на тази книга.....проблема е в книгата!
Ако не е била тая книга,едвали е щяло да се запази тая религия до ден днешен,щяла е като многото други религийки да изчезне,всъщност точно това я чака и тая де....вярвай си,вярвай си....на мене въобще не ми пука дали вярваш или не,аз съдя по хронологията и по статистиките че със всяко поколение религията ще има все по малко последователи и все по малко,докато не бъде принудена да направи някоя невероятна простотия,като да инцсинира някоя божа заплаха и хоп....айде пак всички християни хахахахах
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
И какво може да кажеш относно учението на Ла Вей?Първоначално написано от aniezina
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Ти отричаш доброто и злото, отричаш душата, вярвайки единствено на науката..Първоначално написано от k`man
Проблема не е в книгата, библията е индивидуална за всеки, защо трябва да слушаш как различни църкви или фанатици я тълкуват? Това е довело до войни и нищо повече. Колкото е развит човек, по такъв начин тълкува библията.
Доста, със приятеля ми имаме сайт насочен към сатанизма, метъла и готиката(а и доста други неща) и във прилежащия към него форум се изписа доста относно учението на Ла Вей, а аз като модератор прочетох повечето. Това учение, не е толкова насочено към сатаната. В смисъл, че той почти ен ес споменава. В основата на неговия сатанизъм е поставен човека. Според Ла Вей докъто сме на земята трябва да опитаме всички блаженства и удоволствия които живота ни предлага. Един от смъртните грехове според Ла Вей е възгордяването и потъпкването на по-слабите, унижаването им. Най-много ми допадна теорията му за кулата. Според нея, живота ни е кула която ние сами стоим чрез постъпките си-те са тухлите които я изграждат. Ако днес сложим тухлата накриво(постъпим неправилно или грешно) в ден когато ни се наложи да стъпим върху тази тухла, за да поставим по-горната, не зависимо от това колко добре слагаме горната тухла, грешно поставената на която сме стъпили ще ни бутне, а със нас рухва и кулата.
Хвърлиха ме в Пирифлегетон а сега преплувам Ахерон. После ще се гмуркам в Мнемозина. Следва Кокит а след нея Стикс. Сетне ще се давя в Лета, докъто изтезаната ми душа се моли за водите на Еридан...
Какво за тях?Първоначално написано от Christ
![]()
Tака,извинявам се за късното включване в Ефира на раздорите наречен :Темите в Тийн Проблем !Значи до колкото разбрах от последните 2-3 странички сте включили и пряко мен в споровете!Въпросът ми е зададен много правилно,и то не защото съм дяволопоклонничка ами за да е възможно най достъпен!Ето например ти (извини ме че не те споменавам ,не успях да запомня името ти!),си запозната и можеш да обясниш на някое неориентирано и необразовано дете за какво става въпрос!Колкото за ЛаВей...Моите почитания пред него!чела съм доста за него,вярвай ми не бих посмяла да пусна такава тема без да съм се само-Усведомила,поради простата причина ,че жива ще ме изедете!Колкото до Сатанизма...(както вече обесних на един от абонатите в лично съобщение) не смея да се нарека сатанистка!Самата идеология ми допада адски много и съвпада с моите принципи за ежедневие!Не мога да се нарека сатанистка и защото -човек за да се нарече Сатанист,трябва дасе запознат с абсолютно всичк От-До: Библията(за начало),Принципите,значени то,начина на поднасяне...Сатанинската църква... много неща които не се учат току така...те дори не е нужно да се учат..просто ако можш да ги разбираш значи си определен...Смятам ,че няма какво повече да кажа относно мнението по мой адрес и относно темата! Go On!
EveRytHing Is poSSible...
...Smile only in the Darkness...
Death...That's How I Wanna Be...
Ти не, но той се! А светът няма нужда от скептици, а от реалисти. Нито е добре да не вярваш в нищо, нито - да вярваш във всичко. Всеки си преценява сам в какво да вярва и в какво - не, но да се опитваш да накараш другия човек да спре да вярва в нещо, което поне при мен е невъзможно е малко...глупавоПървоначално написано от YzyrpatoR
![]()
Trust, will, courage - the three things one must have!
леееле... чета и не вярвам колко са мощни всички, пишещи в тази тема ...... ! Поздравления ..... Яко сте добри, искам да съм като вас..... ЛЕЛЕЕЕЕ КАК ГО ИСКАМ
МОЩ БАТКА
РАЗЦЕПВАТЕ, ПРОСТО ПОРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА ПИШЕТЕ, ДУХЪТ НА РОГАТИЯ Е С ВАС !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
п.п. важното е да смучеш мазния кур на черния господар ...... АХАХАХХАХАХАХАХХАХАХАХАХА ХАХХАХАХХАХАХХАХА НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ АХАХХАХАХАХХАХХАХХАХ ....
джизъс крайст, започва се! О ДАААААА
ахахаххаххахаххахааа
е прекалено много грубост на едно място не е добре.. хахахаххахахахаххаха
o6te kolko vreme smqtate da ciklite v taq tupa tema![]()
![]()
И само твоят съд ме вдига в небеса и хвърля в бездни...
Колкото се повече повече,даркинг...ти пък от кога стана реалист,до преди известно време говореше за някви етерни светове и русалки,магически пръчици а сега се имаш и за реалист![]()
То може много неща да си виждат глупави,ама дали са или не ти неможеш да определиш при положение че не си чел нищо друго освен книги за някви етерни ли там кви бяха светове и някви магически пръчизи.
Че етерния свят може да е реален, ма да не е от тази реалност(нашата)Първоначално написано от k`man
За магическа пръчка може да е оная, с която хората търсят вода под земята, или махалото на радиестезиците.
Че етерния свят може да е реален, ма да не е от тази реалност(нашата) Very Happy
За магическа пръчка може да е оная, с която хората търсят вода под земята, или махалото на радиестезиците.![]()
![]()
![]()
Даркинг говореше точно за онези магачески пръчици,подобни от хари Потър,а за другите светове.....Пхахахахахах детска наивност.....
Относно тия знания, ти си детето, а той възрастниятПървоначално написано от k`man
![]()
ВАЖНОТО Е ДА СИ САТАНИСТ
СЕЧ ТЕМА СЕЧ СЕЧ ЗАКЛЮЧЕТЕ Я ЕБАТИ ТОЯ ФОРУМ ТОЛКО ЛИ Е ЗЛЕ ЕДИН СВЕСТЕН МОДЕРАТОР ДА НЯМА
порез
Момиченце, я отивай в кофата да ги пишеш тези глупости!!!Първоначално написано от oTPoBHa
![]()
![]()
![]()
![]()
Християнството е една мн. добре религия, щом е издържала на толкова стотици год значи човек е намерил нещо в нея.
За израстване на душата и т.н
Сега живеем в едно такова странно време: на промени, на поредния епат на несигурност. За нас християнство се е изчерпило като идеи и така човек търси нещу друго, в което да вярва...
От християнската прилежност, преданост и пр. отиваме точно в обратна посока, че и по зле.
Според мен сатанизма не е религия изобщо, вярване на група болни мозъци!
~Evanescence.Forever.~
Всякакви луди по света ги има,все ще се намери някой сатанист,пропангандиращ идеологията си в този форум.
War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.
Абе с тоя обърнат пентаграм в подписа...Първоначално написано от Lady_of_Darkness
![]()
ми тя от де да знае че има пентаграм там....пък и изобщо какво значи това
повечето мнения тук са напълно безпочвени....чули от тук от там по нещо и говорят .....
сатанизма е просто религия като всички други, но с тази разлика че тя почита не някое божество, а самият човек, което на мен лично ми изглежда правилно...... човек трябва да работи за себе си , да прави всичко както смчта за добре , да живее живота си според собствените си правила, а не тези които му налагат другите
Да, и това е "сатанинско", но малко хора правят разликата между добро и зло. Не е правилна каквато и да е форма на сатанизъм.Първоначално написано от vikey_666