Цитирай Първоначално написано от MiMcHeToOo
Не я препирай, разбира се, просто и кажи, че я разбираш и, че ако има нужда от съвет или просто подкрепа, си до нея
Точно така! В никакъв случай не я натискай да ти разказва какво й има, ако прецени, че е достатъчно важно, ще ти го сподели. И в никакъв случай не започвай да се цупиш, ако тя не ти казва нищо относно проблемите си и е в гадно настроение, докато сте заедно! С такова поведение приятелят ми неведнъж ме е измъчвал допълнително - просто започва да се сърди защо съм била сдухана, не съм му казала какво има и съм отговорила "нищо" на въпроса "Какво ти е?". А ти не би трябвало да може да правиш така, ти трябва да си й упора, особено като има често проблеми, а не да я утежняваш. Изчакай да мине. Кажи й, че дори и сега да не е готова да сподели, ще си до нея, за да я изслушаш, когато има нужда, и че ще я подкрепяш каквото и да стане. Нещо такова.

П.С.: Пардон, мосю, но най-малкото се произнася "екзкюзе моа", следващия път внимавай повече, когато ще се правиш на интересен и ще ни караш да се смаем от чуждоезиковите ти способноси.