На 17г се изнесох от къщи, защото не се разбирах с майка ми. Нашите са разведени и се получи много гадна ситуация - всеки си живее отделно( имам и сестра, а тя пък в друг град живее). Сигурна съм, че всеки се е питал какво е да не живееш с родителите си. Истината - СУПЕР ЯКО Е! Но така е първите месеци. После няма мама и тати. КОгато се прибираш не е сготвено, а ако не си изпереш няма кой. Но това разбира се не може да се опиша- като ти дойде на главата тогава рабираш. Спомням си даже как съм бягала от училище.....за да си платя сметката за ток. Много ми беше трудно, защото не бях свикнала. Но въпреки всичко аз се чувствах добре. Нямаше ги вече скндалите, виковете и караниците всяка вечер. Просто в един момент се махнах от тази лудница. Каквото и да ви говорят - " ами те родителите знаят кое е най-доброто за теб" примерно, не винаги е така. Доста често те просто не част от нашия живот, но си мислят точно обратното и просто искат да ни предпазят от техните грешки. Но всеки има право на избор нали? Трябва да си изпатиш, за да разбереш - с акъл почти никога не става. Сега майка ми ми е най-добрата приятелка. Аз съм вече на 19 г и отново живея сама в София ( студентка съм). Но тя никога не е била по близо до мен, отколкото сега. Цялата тази промяна се получи, защото аз предприех някакви действия. Накарах я да ме види от друга светлина като по-голям и отговорен човек. Накарах я да разбере, че съм пораснала, а така и стана наистина. Крайните действия са особено ефективни в екстремни и крайни ситуации, т.е рядко. Аз изпуснах времето когато можеше да се разберем и по по мек начин, но важното е че постигнах някакъв резултат, макар и с много жертви. Съветвам ви от личен опит - поискайте си "правата" , но на базата на някаква основа. И ако има хора, които си казват " е*а ти и скапания живот" или " искам да се махна оттук". Ами направете го! Живейте една седмица без "мама и тати" и се убедете сами какво е. Ще има купон, диско, пиянстване, гаджета, но понякога просто ще ви липсва човек, които да се загрижи за вас, макар и по грешния начин. Вярно е - не можеш да си избираш родителите, но пък винаги можеш да ги промениш ( майка ми повече не ми повиши тон вече 2 г) . Ако някой има проблем и иска да го сподели, да си каже мнението или да пита нещо, ако мога да помогна - насреща съм!