.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 31

Избираемият предмет от матурата

Здравейте! Предполагам тук има хора от 11 и 12 клас. Решили ли сте кой ще е предметът,по който ще полагате матура/2рия свободноизбираем/? Тези,които са от езикови училища,мислите ли,че е добре да вземете маура по езика,който ви е първи/английски,немски,френски или някой друг,в зависимост какво учите/? И въобще какво е значението при избора на това по кой предмет да се явим-това определя ли нещо за висшето ни образование? Пишете !

Голям фен
    Решил съм втората ми матура да е по английски. От икономическа гимназия, но не ми пречи да съм голяма конкуренция.

Математика. По-лесно ми е и имам шанс да я взема

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    английски или философия.провери най-добре в сайтовете на университетите,но ако те мързи 6 ти кажа-в по голямата 4аст от ВУЗ-овете приеха матурите да се с4итат като оценка от изпит...но за пове4ето специалности към оценките от двете матури плус някакви от дипломата(в зависимиост от специалността,която кандидатства6),се добавя и оценката от изпит по западен език по избор-англ,немски,испански или френски

Супер фен Аватара на kPuCkA
    Град
    Варна
    Аз май май английски ще избера,нищо че уча в математическа гимназия,просто след това ще се явявам на изпит по английски за СУ и по-добре да се подготвям по един предмет.

Мега фен Аватара на sherry
    Град
    ~KisS ThE RaIn~
    Английски. Вярно, че не слушам много в час и че имам нужда от повече упражнения, но съм английска паралелка и не ми е толкова труден езикът.
    Ако ме прогониш, ще изгасна.
    Ала доближиш ли се, ще се стопя.
    Да те имам е така опасно!
    (Да те нямам значи да умра.)

Мега фен Аватара на Blab
    математика

'щото поне по нещо трябва да личи къде съм учила цял живот

Мега фен Аватара на sasha_90
    Избрала съм математика.Поне съм сигурна,че едно 3 или 3,50 ще изкарам.Затова сега съм се записала на ЗИП математика в училище.

Аз уча в английска гимназия и мисля втората ми матура да е по английски. Не ми трябва допълнителна подготовка и няма да си губя излишно времето.

Аз си изтеглих примерни матури по всички предмети и географията ми се видя най-лесна.....
    Иначе и аз преди мислех да избера английски...но примерната матура която изтеглих не ми се видя мн лесна....
    А мисля, че това какво висше искаш да запишеш няма никакво значение по какво държиш матура. Какъвто и да ти е втория предмет пак ще трябва да държиш кандидатсудентски изпити....
    Намерих едно мн полезно сайтче www.zamaturite.bg ако искате го разгледайте...можете и да си изтеглите примерни матури от тук
    Карай да върви, пък да става каквото ще!ROLL

Фен
    Град
    Kazanlak
    Ами аз си правя сметки да кандидатствам с БЕЛ и история, ама може и да си избера за втора английския...
    You're a looser. But I'm not.

Биология. Ако я изкарам един изпит по-малко.

Цитирай Първоначално написано от sh10_1sh0_7h3_0n3
    Цитирай Първоначално написано от sherry
    Английски. Вярно, че не слушам много в час и че имам нужда от повече упражнения, но съм английска паралелка и не ми е толкова труден езикът.

Еми , и аз съм със профил английски и български,но незнам една дума на английски,иначе ще си избера БЕЛ или ИСТОРИЯ.
    Е то можеш ли да избереш БЕЛ?
    Нали матура се държи по 2 предмета-единя е БЕЛ а другия свободноизбираем...

Голям фен
    Надявам се да направят матурата по АЕ по-трудна, за да могат да се отсеят знаещите от псевдо-знаещите. Както и по всички други предмети...

в ПМГ уча аз... профил математика информатика с немски и мисля да пиша втората матура по немски

Цитирай Първоначално написано от 1n5ub0rd1na73
    Надявам се да направят матурата по АЕ по-трудна, за да могат да се отсеят знаещите от псевдо-знаещите. Както и по всички други предмети...
    Ако искаш да се покажеш като по-знаещ по английски-има си изпити като тойфел примерно. Смисъла на матурите не е да се отсеят знаещи от "псевдо-знаещи" ами да се провери дали даден човек е научил нещо от посещаването на часовете в училище и дали има основание да му се издаде документ за завършено ср ообразование

Град
    София
    Ако се колебаете изберете предмет, по който имате по-висока оценка,предмет,с който се кандидатства в повече специалности или пък ако сте се насочили конкретно към някоя - по необходимия ви предмет
    Smile!?

аз мисля да пиша физика защото ще кандидатсвам с нея и ще ми е по лесно да се подготвя Макар 4е все още се надявам да отменят матурите

Град
    зад ъгъла
    аз пък ще избера математиката... тя е силната ми страна

.......шшшшшшшвепсс.. вкусът на оригинала

География или История,защото уча това най-много.Литература също.Имаме доста часове и съм облагодетелстван спрямо други.

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от yowmaan_niki

Ако искаш да се покажеш като по-знаещ по английски-има си изпити като тойфел примерно. Смисъла на матурите не е да се отсеят знаещи от "псевдо-знаещи" ами да се провери дали даден човек е научил нещо от посещаването на часовете в училище и дали има основание да му се издаде документ за завършено ср ообразование
    Прав си.

Цитирай Първоначално написано от darla_f
    от изпит по западен език по избор-англ,немски,испански или френски
    Е аз като съм в италианска гимназия мога ли по италиански да си избера..? Щото си писала англ, немски, испански или френски.. плашиш мее
    Не, сериозно, нали мога ?

Цитирай Първоначално написано от KicK-BoXioRkaTa
    Цитирай Първоначално написано от darla_f
    от изпит по западен език по избор-англ,немски,испански или френски
    Е аз като съм в италианска гимназия мога ли по италиански да си избера..? Щото си писала англ, немски, испански или френски.. плашиш мее
    Не, сериозно, нали мога ?
    Влез в www.zamaturite.bg и ще откриеш мн неща които те интересуват. Можеш да си избереш италиански

Фен Аватара на lussi
    Град
    sf
    Az nqmam mn izbor...nemoga da izbiram himiq ,fizika ,geografiq i biologiq, zashtoto v moito dasklo ne se u4at v 11 i 12 klas, za tva mi ostavat matematika i istoriq ( za jalost nqma matura po istoriq na iskustvoto... ) i mai istoriq she izbera, vapreki 4e matematikata ne mi e slaba, no mi e tvarde dosadna.

az po biologiq 6te hodq.vijda mi se nai priemlivo

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си