- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Дилема: родителите или гаджето?
maybelline
И ти кво се явяваш?Адвокат на планетата Земя ли?
Абе в крайна сметка всеки си има мнение и си държи на опозицията,няма да се опитвам да те карам да мислиш по различен начин,не си малка сама да преценяш нещата![]()
Виж за съвет не мога да дам на момичето,първоначално мислех,че приятелят й е мюсулманин,но тя заявява,че той вярва в Исус Христос което не мога да разбера нещо какакъв помак е след като в крайна сметка изповядва нашата религия?
е проблема тогава?Помак ама не е помак ама и ти не знаеш май в кой Бог вярва момчето...
В Исус Христос вярва и в тва съм напълно убедена!Познавам го от достатъчно време!Просто баща му е мюсулманин и наще ми излезнаха с едни теории че щом баща му е такъв,значи той също е такъв и че помаците се делили на християни и мюсулмани и т.н. Обясних им каква е неговата религиозна принадлезност,но те си държат на тяхното и направо незнам какво да правя!Ако наистина вярваше в Аллах може би щях да ги послушам,но как да ги убедя че това че в неговите вени тече кръвта на онзи човек,не го прави помак?Благодаря ви на всички за разбирането и за мненията ви отново,наистина ми помагате...
В такъв случай родителите ти не са много прави.
Баща му е помак добре,би трябвало да е българин по кръв и по времето на турското робство да са покрастили пра дедите му,но в днешно време хората имат избор да решават сами коя религия да изповядват.А ако баща му е българин който изповядва Ислямската религия това нищо не означАва в смисал,че той не е друга народност,а просто друга религия за който хората не са виновни,просто по време на робството са били принудени да избират между Исляма и между живота.
От къде твойте родители знаят за религията на бащата на момчето?
И момчето с българско или турско име е ?
Не мога да разбера защо вашите не ти позволяват да се виждаш с него след като е Християнин...
Не се предавай така лесно.Разбирам, че стават скандали, обаче така те ще спечелят и ще си мислят, че могат да ти ръководят живота.А и в един момент ще се примирят, като видят, че ти отстъпваш и не си силна.Бъди си с момчето и не обръщай внимание на приказките им.
хахаха,
maybelline, аз може нищо да не поемам, важното е ти да поемашЗа какво е темата ти за к'во говориш - измести всичко върху биологията ... за квото ти е удобно .. генотипове тинтири минтири
![]()
Говориш пълни глупости. maybelline ти обесни защо, мисля. Изброй поне 3 ВЕЛИКИ държави, в които днес няма смесени бракове..?? Или пък друго.. чел ли си учебника по История за СЕДМИ клас.. к'во пише за еврейте, които са били затворено общество, мм?Първоначално написано от Vladkoy
П.Т. Ами мисля, че родителите ти не са прави, но просто няма как да съм сигурна, че това момче е за теб...![]()
Абе момиче ако го обичаш въобще не слушай кво ти говорят ваще...Първоначално написано от ВлЮБеНо ГлУПаЧе
Мога да ти кажа че родителите на гаджето ми също са против мен (не заради религиозни глупости), и колкото и да го крият аз просто ги усещам... Но тях никой не ги пита... вече сме 1 година заедно и сме супер щастливи![]()
Заради религиозни причинине,а не ГЛУПОСТИПървоначално написано от 6А
![]()
Знаеш ли, малко ми е странно държанието и мисленето на твойте родители, тъй като може да се каже, че и аз съм в подобно на твоя приятел положение. Разликата е, че майка ми е помакиня, а баща ми българин. По религия съм християнин, кръстен съм още като бебе и от малък спазвам всички християнски обачай. Нито съм контактувал с много с помаци, нито знам за техните обичай. Единствената престава за тях имам от моята майка и леля ми, които са наистина чудесни хора. За мен определно исляма е чужда религия от която черпя информация единствено от телевизия и интеренет.
Тази твоя история обаче определно ме притеснява, тъй като утре може да срещна и да се влюбя в момиче,чийто родители като нищо може да счетат,че и моята кръв е "нечиста". Незнам, но определно досега не съм за замислял, че това би могло да бъде наситина някакъв проблем.![]()
Пффф много ограничени хора е имало бе ..И аз съм помакиня ама кво не съм ли човек ... пффффф.Може да има такива хора които са срам и позор .. но не са всички ..
![]()
АТАКА!Първоначално написано от ВлЮБеНо ГлУПаЧе
![]()
http://www.jivotno.com/maskiraniqtotmastitel
http://prognozite.blog.bg/Първоначално написано от valdesbg
Да не ти пука кво мислят ..
важното е ти да си щастлива![]()
In the future everyone will be famous for 15 minutes...
Абеее принципно родителите са прави ... ама пък след като си щастлива с тоя човек ... сотани с него разно или късно ще те разберат и примирят ...Обаче няма да бъде лесно ...
![]()
Изгубиш ли ме, губиш всичко!! ;]
Priceless .. <3
^ и в кое по-точно са прави ?
В България има повече от 1 млн помаци .. и помаците не са задължително турци.Аз нямам никаква връзка с тази страна но съм помакиня .... така че не свръзвайте помаците с турците !
... Казах, че принципно са прави ... смисъл за нещата като цяло ... а не за тях двамата ...Първоначално написано от POLLINA
![]()
Или поне се смята, че родителите имат по-мъдър поглед върху нещата ...![]()
Изгубиш ли ме, губиш всичко!! ;]
Priceless .. <3
по-ското БИ ТРЯБВАЛО да е така , а не е ...Първоначално написано от Hilary_
![]()
Не мисля, че е такава цифрата. Поне според мен помаците в България са не повече 100 хиляди. Като под помаци специално аз рабирам такива, които си вярват в ислям и си спазват обачайте.Първоначално написано от selens
Вярно е, че темата е стара, но специално мен много ме заинтригува, дори специално заради нея си направих регистрация тук. Някак си си историята е много интересна, тук виждаме как родители в опита си да "предпазят" своята дъщеря от "помака" (който в действителност не никакъв помак) се опитват да развалят връзката й.Първоначално написано от AFT
Незнам, но дано момичето забележи, че темата е активна и каже какво е станало, дали са все още заедно.
Е аз не спазвам повечето обичаи .. не ходя с кърпа,обличам си се съвсем нормално и повечето помаци в Бг са такаПървоначално написано от tacac
Начина на живот на помаците по нищо не е различен по начина на живот на християните
![]()
Да, разбира се, че е така. Както вече споменах майка ми и помакиня и съм контактувал с помаци, досега не съм виждал някой да се е държал по-различно от християните (незнам, може би съм попадал само на такива хора), единствената разлика беше в празнуването на празниците, ние си празнувахме типичните християнски празници, докато те си тачеха байрам и другите мюсюлмаски празници.Първоначално написано от selens
Няма да забележи, повярвай ми. ;] А тема по същия въпрос има на първата страница, виж я. По-добре пиши в активни теми, не вдигай стари. ^^Първоначално написано от tacac