.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 53

Имам зрителен проблем, а се притеснявам да споделя с наще...

Здрасти на всички на 14 години съм момче от варна
    имам един проблем и просто не знам как да го реша
    от извесно време в училище забелязах че немога да виждам от далече примерно мога само от средната редица и то само от 1ви или 2ри чин ...
    извесно време не ми правеше проблем но днес по математика правихме контролно и госпожата написа задачите на даската а аз бях на 4ти чин и неможах да ги вида някой от тези дето познавам ми казаха 2-3 ама едва ли ще ми пише 3 за тях иначе бях учил пък и цяла седмица ходих на уроци да се готвя за тази контролна и то гледай! много ми е гадно сега... защото хем ги мога а ще ми пише 2йка , а очила не ми се слагат защото едно че няма да ми стоят добре друго че не искам наще да разбират че неможе да виждам ще ми забранят компа и някой други работи сигурно няма значение не искам да разбират

та има ли някакъв начин да се справя с този проблем в даскало...
    Направо Незнам дайте някакъв съвет!

Редактирано от-ЦвЕтИт0
    Нарушена 7-ма точка.

Еми пич 100 % че ваште ште те разберат по-добре сподели и намали времето пред компа или има много различни начини има очила и за пред компа. Като си легна и затворая очите си клепачите ме болят
    заради компа не знам но сядам само за да си видя домашните и да си пусна сървара на CS 1.6 понякога и да поиграя ЦС , но само събота или неделя
    ако ми се наложи очила не ми пука слагам дори и да ми спрът компа.
    По-добре си гледаи здравето след време ште имаш много свободно време за компютри.

Цитирай Първоначално написано от damiaN_882
    Еми пич 100 % че ваште ште те разберат по-добре сподели и намали времето пред компа или има много различни начини има очила и за пред компа. Като си легна и затворая очите си клепачите ме болят
    заради компа не знам но сядам само за да си видя домашните и да си пусна сървара на CS 1.6 понякога и да поиграя ЦС , но само събота или неделя
    ако ми се наложи очила не ми пука слагам дори и да ми спрът компа.
    По-добре си гледаи здравето след време ште имаш много свободно време за компютри.

Вярно ама късно... очила не искам да слагам
    аз вече не стоя много пред компа защото имам да уча ама отначало стоях много и то може би е заради това нема ли нещо за подобряване на зрението деда знам и аз Напраооо..

И заради някакъв компютър ще се оставиш да ти се влошат очите???
    Или седни на първия чин или пък може да си поръчаш лещи

лещи и момче ?!?!? не съм виждал до сега такива случей

вижте какво намерих ?

helikon . b g / ? a c t = b o o k s&do = detailed&id=46353&PHPSESSID=404231205eb80

не ми дава да слагам линкове просто махнете интервалите който съм сложил.

Цитирай Първоначално написано от Zoneren
    лещи и момче ?!?!? не съм виждал до сега такива случей

вижте това дали има нещо вярно в него
    Пфф недей така ... Разбери се с ваште и си земи лещи аз познавам много момчета с лещи даже хората си взимат сини, зелени или квито ти е кеф
    Animalia Chordata Mamaliga Primates Hominidae Homo Sapiens!!!
    Привилегията да си прав Ражда задължението да водиш ...

еми и това е решение ама с наще няма да говоря...
    ще събера пари и ще си купя ама някой знае ли от къде мога да разбера точно какви да зема смисъл то има някви размери нали ?

поне така знам..

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    Ццц, не се излагай, ами отиди по-скоро при очен лекар.Оценката на въпросното контролно, ти е най-малкия проблем за момента.Винаги ще имаш шанс да си подобриш успеха, още повече, ако имаш необходимите знания...
    Глупаво е да криеш зрителните проблеми от родителите си.Редно е да ги уведомяваш за това, което се случва с теб...
    За пред пс, можеш да ползваш очила със специално антирефлексно стъкло( каквито имам и аз).На училище, може да ходиш с контактни лещи(и аз нося такива).Въобще възможностите пред теб са много.Не си първия или последния със зрителен проблем.Така че вместо да се вайкаш си запиши час за преглед.
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

Абе недей така...
    Тва са си доста пари,а и все пак ти си си дете
    и предполагам ще объркаш нещо
    Поговори с ваще,ама твой си избор ... (=

така мерси на всички за отговорите! Много сте ми полезни!
    Парите ще ги събера защото секи ден ми дават по 2 - 2, 50 за даскало и отделно като се върна по 1-2 лева за около месец ще ги събера доколкото разбрах една леща била към 30 лева поне така разбрах за цветните повече ама аз не ми трябва цветна поне така мисля то като е безцветна разваля ли ми цвета на очите смисъл лесно ли се забелязва че съм с лещи :P

а колкото да кажа на наще ще си помисля ама мисля да не им казвам а да отида сам на очен и да видим какво ще става

a госпожата я помолих най учтиво днес , а тя се развика като че ли е в кръчма просто е ужасна

Човек това са очи...

Цитирай Първоначално написано от damiaN_882
    Човек това са очи...
    явно късно съм го разбрал

taka ili ina4e va6te trqbva da razberat nqma kak da go skrie6 i da re6i6 problema ..
    Да сме скромни ? Ооо,не мерси

Абе няма ли да се научите кога се пише '' и '' и кога се пише '' й ''?!!

Ами да, трябва да събереш пари за лещи,но през този месец какво ще правиш...Може да се изместиш дотогава на първия чин и май това е най-добрият вариант ако държиш вашите да не разбират...

Цитирай Първоначално написано от portokalka
    Ами да, трябва да събереш пари за лещи,но през този месец какво ще правиш...Може да се изместиш дотогава на първия чин и май това е най-добрият вариант ако държиш вашите да не разбират...

Еми ще карам както до сега...
    да се надяваме да не правим контролно през следващия месец.
    а иначе има ли значение дали ще са цветни или не ??
    и ако може някой по запозант да каже колко пари струват
    мерси предварително!

Град
    Варна
    Приятел, нали знаеш че все някога вашите ще разберат...тва е като бомба със закъснител . Мен за такова нещо пред гости ме направиха на нищо...

няма да разберът защото аз ще ги нося само на даскало ...
    иначе няма да ми трябват

абе човек кво се излагаш?!ако ти е малък диоптера няма да можеш да сложиш лещи.а ако не идеш на хубаво място да си вземеш лещите,може да стане много по-зле.кво срамно има да кажеш на ваще,че нещо ти става със зрението и искаш да отидеш за всеки случай на очен лекар.аз мн се чудих как да им кажа,но това е нормално за пубертета...а и къв е проблема да си вземеш едни хубави цайси/не като на някоя бабка/,а хубави очила?а и така те ги правят с покритие за компютъра и няма да имаш проблеми.аз вече 2 год си седя с един и същ диоптер и чат пат ходя за всеки случай на лекар...срам,несрам-кажи им.няма нищо лошо в това...

Град
    in your sweet dreams
    по добре им кажи сега защото иначе всичко може да се влоши !!! не е задължително да носиш очила - може вашите да те разберат и да си носиш лещи но такива сериозни неща не бива да се крият точно от родители ...
    Perfect hair ... perfect eyes ... perfect lips ... perfect body - PERFECT LIE !!!

Re: Имам зрителен проблем, а се притеснявам да споделя с нащ

[quote="Zoneren"]Здрасти на всички на 14 години съм момче от варна
    имам един проблем и просто не знам как да го реша
    от извесно време в училище забелязах че немога да виждам от далече примерно мога само от средната редица и то само от 1ви или 2ри чин ...
    извесно време не ми правеше проблем но днес по математика правихме контролно и госпожата написа задачите на даската а аз бях на 4ти чин и неможах да ги вида някой от тези дето познавам ми казаха 2-3 ама едва ли ще ми пише 3 за тях иначе бях учил пък и цяла седмица ходих на уроци да се готвя за тази контролна и то гледай! много ми е гадно сега... защото хем ги мога а ще ми пише 2йка , а очила не ми се слагат защото едно че няма да ми стоят добре друго че не искам наще да разбират че неможе да виждам ще ми забранят компа и някой други работи сигурно няма значение не искам да разбират

та има ли някакъв начин да се справя с този проблем в даскало...

Имам същият проблем...от известно време и аз не виждам на дъската.И ми е много кофти.Първите дни не исках да казвам на мама,обаче почнаха да ме болят,измарям се по-лесно и т.н. И не искам очила,защото няма да ми стоят добре...

Но е по-добре да сложиш,защото след време ще се влошат още повече и ще съжеляваш,че не си взел мерки на време.
    Аз също ще слагам,въпреки,че не искам и,че няма да ми стоят добре,но предпочитам така,от колкото да се мъча.Пък и не ми пука какво ще мислят другите за мене...
    Очаквай неочакваното от себе си и света и живей като за последно винаги...!

как така ако е с лек диоптър няма да може не разбрах
    по какво се определя какъв диоптър ми трябва
    а очила не искам просто не ми харесва как стои ..

Град
    40 Miles from the Sun
    Майната му на училището, ама представи си, че не видиш някоя кола в далечината? Т'ва не си е шега работа, а ти заради един компютър кой знае какво ще направиш. Кажи на вашите, защото те така или иначе ще разберат. Стига с тея глупости, че ще събираш пари или не знам си кво още.

еми има май някви граници и диоптрите до към 1,1.5 не се слагат лещи или поне така знам.а за очилата и аз мислех че сички са некви тъпи,смотани,че няма да намеря нещо,което да ми отива и кво се оказа не мога и час без цаките.много си ги обичкам и всички ми казват,че с тях ми е по-готино и изглеждам по-яко...нз и аз си се кефя с очила повече...а за лещите...хм аз не съм им много навитак като цяло...праха им действа кофти и т.н.сподели с ваще и като идете на лекар говори с него за очилата и лещите и тогава си решавай.аз така направих,добре че спрях да мрънкам за лещи...

Цитирай Първоначално написано от AFT
    Майната му на училището, ама представи си, че не видиш някоя кола в далечината? Т'ва не си е шега работа, а ти заради един компютър кой знае какво ще направиш. Кажи на вашите, защото те така или иначе ще разберат. Стига с тея глупости, че ще събираш пари или не знам си кво още.

Колите ги виждам не съм чак толкова зле!
    даже като е на черна дъска виждам и от последния чин
    ама на тези белите немога
    пак имам проблем със зрението ама не е чак толкова голям според мен
    трябва да си запиша час на очен ...
    колко пари се дават да знам .... ( за часа )

Цитирай Първоначално написано от Zoneren
    как така ако е с лек диоптър няма да може не разбрах
    по какво се определя какъв диоптър ми трябва
    а очила не искам просто не ми харесва как стои ..

Еми...ако не откриеш на време зрителните си проблеми..така очите се напрягат и се влошават.И,когато вече съвсем не може да виждаш и решиш да отидеш на очен лекар .. и ще ти изпише с много по-големи диоптри,отколкото..ако си открил на време проблемите си.
    Колкото по-рано откриеш проблемите си...толкова по-малко диоптера ще имаш...

Ами може и лещи,вместо очила.Обаче с тях трябва да се внимава при промиването,свалянето,слаг ането и т.н...

Нядавам се да си ме разбрал...
    Очаквай неочакваното от себе си и света и живей като за последно винаги...!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си