Здравейте, много интересен форум сте си направили, и въпреки че, ми остава още малко да края на тийнейджърските години, бих Ви помолил за съвет, защото наистина не знам как да се справя сам. Имам си невероятна приятелка, която много обичам. Заедно сме повече от една година и половина. Всичко е повече от супер - разбираме се идеално, прекарваме си невероятно времето заедно. Въпреки че, не обичам да ползвам клишета, мога да кажа, че съм най-щастливия човек на света! Но (за съжаление винаги има "но"), има един малък проблем - има определени периоди от време, когато изобщо не се разбираме. Въпреки че, полагам големи усилия да я разбирам по това време, нищо не помага. Разбрах, че тези периоди са свързани с месечния и цикъл. Няколко дни преди да и дойде и първите три-четири дни от месечния и цикъл са много трудни. Знам, че по време на месечния цикъл момичетата не се чувстват добре и има промяна в начина им на държане, но никога не съм мислил, че може да се стига чак до там. В това време, приятелката ми може да ми се разсърди дори и за най-малкото нещо... Ще Ви дам няколко примера: Гледаме клипчета на компютъра (примерно във Vbox7) и някъде тя ме моли да превъртя малко напред, защото в момента не и е интересно... Превъртам малко напред, но изглежда не е точно на мястото, където тя иска, ами е примерно 5 секунди по-рано... Веднага се разстройва, пита ме как може да не я разбирам какво иска... Как съм твърдял, че я обичам като не съм правел това, което иска... След това се развиква, че изобщо не съм се старал да се чувства добре... След това плаче поне десетина минути, независимо от това, какво се опитвам да направя за да я успокоя... Друго: разхождаме се и минаваме през една детска площадка и трябва да заобиколим една катерушка. Аз тръгвам да я заобикалям от дясно, а пък тя спира и ми се развиква. Казва, че е искала да заобиколи катерушката отляво... Вика ми поне няколко минути (същите неща, които описах при предишния пример) Друго: обаждам се, да я чуя и в момента не може да говори (лакира си ноктите) и ми казва да и звънна след пет минути. Аз гледам да съм точен и звъня след пет минути и тя като ми вдига ми се развиква: "Пет минути и тридесет и пет секунди, защо не се обади след пет минути, както ти казах? Не съм ли важна за теб, че да не ти пука кога ще ми се обадиш? Ти изобщо обичаш ли ме?" и ми затваря телефона. Случвало се е няколко пъти да се разделяме за няколко дни, заради подобни случки. След като мине този период приятелката ми се обажда и ми се извинява по най-милия начин и после като се видим си и личи, че наистина съжалява, че се е държала така и се чувства много виновна. Говорили сме с нея за това много пъти и тя казва, че не може да се сдържа - просто месечният и цикъл я подлудявал и затова се държала така. Казва, че колкото и да се опитва не може да спре да се държи така в тези периоди. Казва, че много ме обича и независимо какво ми е завлава, по време на месечния и цикъл не е вярно. Тя не го била мислила наистина, а просто го казвала от нерви. Иначе през другото време се е случвало да направя неща, за които наистина би трябвало да ми се сърди - примерно закъснея с пет-десет минути или забравя да и напомня нещо, за което ме е помолила, но тогава, след като и се извиня и я помоля за прошка, тя ме целува и казва, че няма нищо и се случвало на всеки и дори и за момент не ми се сърди. Опитвам се, до колкото мога, да я разбирам и се старая да съм много внимателен, когато тя е в този период, но никога не успявам. Въпреки че, след това ще се сдобрим, на мен ми е много тежко, особено в моментите, когато се разделяме за няколко дни. Но най-тежката, за мен, случка стана преди няколко месеца. Пак по това време от месеца, ние се скарахме, защото тя ме помоли за носна кърпичка и аз и подадох, но тя ми се разсърди защо не съм я разтворил... Тогава тя ме накара да си тръгна (бях и на гости) и каза, че повече няма да се виждаме... Не знаех къде се намирам и се прибрах едва едва в нас... Малко по-късно трябваше да изляза до аптеката, защото майка ми я болеше главата и случайно видях приятелката ми да се разхожда с бившият си приятел и изглеждаше видимо много весела. Това още повече ме съкруши........ Няколко часа по-късно тя ми се обади и с доста весел глас ме помоли за прошка и каза, че съжалява и каза, че не иска да се разделяме. Тогава аз я питах какво е правила за това време и тя каза, че се видяла с бившия си приятел (не, че имам нещо против да излиза с момчета приятели или с който и да е, но просто имам против точно него, защото той е много коварен човек и няколко пъти се опита да ни скара, защото много иска да спи с нея... Те се бяха разделили, защото той и беше изневерил няколко пъти...). Аз я попитах защо и тя каза, че понеже аз винаги съм я натъжавал, когато е в цикъл и само той можел да я развеселява и знаел как да се държи с нея, когато е неразположена, а аз не съм знаел... Тук направо ме заби в земята!!! Не ме е срам да си призная, че цяла вечер съм плакал.... После тя ми обеща, че няма да се вижда с него, защото принципно го мразела и не можела да понася, че е женкар... Въпреки че, винаги след такива случки се сдобряваме и всичко си е точно, мен ме е страх след някоя подобна ситуация да не стане така, че да се разделим завинаги. И освен това се опасявам бившия и приятел да не се възползва от подобна ситуация, защото, както вече казах, той е бил много коварен интригант и много пъти е бил развалял двойки... А пък аз, иначе, знам, че много иска да спи с приятелката ми и за това иска да се съберат пак... Аз много я обичам - тя е супер свястно и готино момиче. Тя е абсолютно различна от повечето момичета днес, от които, честно казано, съм се отвратил! През останалото време с нея се разбираме повече от идеално, всичко е перфектно (даже изглежда нереално перфектно) и аз съм неописуемо щастлив от това, че тя ми е приятелка! Виждам, че тя се опитва да не се държи така с мен, но изглежда това е по-силно от нея... Не знам какво да правя и ако някой може да сподели мнение или съвет, ще съм му безкрайно благодарен! Последната случка е от днес... Преди обяд ми се обади и ми каза, че е неразположена и не и се излиза и ме помоли да и купя банани, защото много и се ядат. Помоли ме да и купя един килограм. Излязох и харесах много една връзка, ама се оказа килограм и триста грама... Взех ги и и ги занесох, обаче заедно с пликчето и етикета на него, на който пише, че са точно килограм, триста и няколко грама... Като видя етикета, веднага ми се разсърди и ми се развика - "Не ме ли уважаваш? Защо не правиш това, за което те моля? Толкова ли е трудно?" Помолих те за един килограм. Май наистина не се стараеш да се чувствам добре, докато съм неразположена?!? Не искам да те виждам!" и ми затвори вратата си пред носа ми... След това се опитах да и звънна, но тя ми затвори и ми прати SMS, в който пишеше, че няма желание да говори с мен... Предварително благодаря на всички, които ще прочетат темата ми и на тези, които биха отделили от времето си, за да напишат нещо!!! За тези, на които им е интересно, аз съм на 19 и малко, а тя ще стане на 18 след два месеца.

Извинявам се за много дългата тема, но просто имах нужда да споделя с някой. Извинявам се, ако евентуално, съм допуснал правописни грешки понеже писах доста бързо.

Весел ден на всички!