- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Липса на мотивация
Здравейте!От няколко години ми липсва мотивация за учене, нямам амбиция, не знам какво искам да постигна.Това естествено се отразява и на оценките ми, но не е в това въпроса.Просто искам да съм по-амбициозна, а не знам как.Просто се чудя човек от мързел лекува ли се?(не очаквам някой да ми помогне, просто искам да видя какво мислите)
Мисля че нема оправия ...От зле по зле - свиквай.... от години си го мисля тфа и как тряя учаа...даже си се представям как седя и чета по неща но бюрото и си викам "да вее е ся след 15 мин сядам "....и пак си кисна на компа или излизам някъде...
![]()
абсолютно същия случай съм и аз .... бахму и мързеливото поколение сме
![]()
![]()
Ми помисли си, че като учиш, влезнеш в университет, вземеш си високоплатена професия и ще успееш да устроиш живота си добре. Помогни на бъдещето си.
и аз съм същия търтей![]()
my wife - Ford Probe GT 2.5 V6 KLDE
И аз бях така до края на първия срок. Ама сега нещата се променят. Взех да си организирам времето по-добре и да се съсредоточавам. Абе до нагласа еКазваш си :''Ако не го направя сега после ще ми е по-трудно ,а нищо не ми пречи и сега да го направя". Това помага. И изключваш компа и сичко което ти пречи и си сядаш на задните части. Никой няма да ти даде на готово.
Хахахахахах!!!Първоначално написано от gree_girl
Смея се с глас,ето го допълнението:
Ще се бъхтиш от работа,ще се зомбираш от парите,ще се ожениш за кретен или ще останеш стара мома,ще имаш тъпи разглезени деца,които ще ти създават проблеми,нямаш да приятели,а шибан приятелски кръг с добре облечени клюкари лицемери.Пред тия хора покажеш ли се слаб за миг,пропадаш завинаги в обществото.
Ще започнеш с кризи,оттам цигари,алкохол,наркотици,м же,платен секс.Абе целия ти живот ще е поза с добре облепени златни тапети
Ето ви стимул за учене!
Живота е за да се забавляваш и да бъдеш щастлив и свободен.
Не да робуваш на нещо,още по-малко на пари.
Ако искаш да разсмееш Господ-разкажи му плановете си за бъдещето!
Ако днес си нещастен не планувай щастието за утре,а направи нещо и се изкефи днес
Донякъде съм съгласна с последното мнение. Животът си е твой и ти избираш какво ще правиш с него. Според мен специално за училище и за оценките високо заплащане в бъдеще е възможно най-тъпата причина, за да учиш. Не ги разбирам тези дето учат нещо, което не понасят, и после се забутват в някакъв офис до края на живота си пък дори и със 2000 лева заплата.А колкото за мотивацията в училище, не виждам какво можеш да направиш- или харесваш даден предмет и виждаш смисъл да го учиш (тогава мързелът изчезва от самосебе си) или не. С други думи, ако желаеш нещо силно 100% все някога ще го постигнеш, ако обаче не искаш, и Господ не може да ти помогне.А ако си забелязал/а, че имаш желение да да се промениш и да се излекуваш от мързела много е важна средата или с други думи приятелите и донякъде съучениците в училище. Знам го от личен опит.
![]()
Don't worry, be happy!
Здравей.Като за начало, искам да те успокоя, че проблема ти не е единичен, много хора в един или друг етап от живота си са почувствали въпросната липса на мотивация.
Базирайки се на личните ми наблюдения, съм достигнала до извода, че тази липса, се поржада у деца, чиито родителе са прекалено взискателни и строги.Такива, които постоянно натякват на детето си, че трябва да бъде най-добро във всяко едно отношение.Вместо да получи стимул да постига нови успехи, детето развива чувство за малонеценост и неспособност да се развива в желаната от него светлина.Изкуствено, създалия се максимализъм, допълнително утежнява ситуацията.Та така, нека спра до тук и да ти дам един съвет, как да почувстваш мотивация, но не насилствена, а споходила те по естествен път.Хубаво би било да си поставяш малки и лесно изпълними цели.Само така, ще можеш след време да преминеш към по-важни и труднодостижими.Успех и вярвай в себе си, ти можеш.![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Спокойно.Не си единствената.Съмнявам се,че това ще те успокой де,но все пак дано.Аэ също имах един такъв период.
Просто се эамисли эа бъдещето си.Предполагам искаш да успееш,да има добра работа и тн....така,че си налягай парцалките и учиПък и живей си живота.Това е част от ежедневието ти,част от эадълженията ти.А е хулаво от сега да се научиш да иэпълняваш эадълженията си както трябва.Мотивация не энам откъде можеш да вэемеш.Но например,ако отидеш в училище,където ще учиш това,от което се интересуваш.Сигурно така ще си по-мотивирана.Например,ако обичаш да рисуваш-в рисувателно,или по диэайн.Ако обичаш да пееш-в муэикално.И така.
![]()