- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Лечение На Анорексия
и аз бях така преди време.. а когато ми се случи това бях само на 11-12г.
Започна в края на четвърти клас, реших да пазя диети, щото исках да бъда като всичките яки и слаби какички от горните класове (..акъл, или по точно липсата на такъв..)
Ииии почнах да се храня по два пъти на ден, без хляб, без газирано, никакъв шоколад, и пържени храни...общо взето само салати/ плодове/ филийки черен хляб със нискомаслено сирене и минерална вода, към всичкото това прибавих 2-3 часа упражнения на ден
Отслабнах доста, в един момент броях калорийте във всяка чаша сок, която пия. Ограничих се да приемам само до 500 калории на ден. Просто тогава изпитвах истнски ужас от яденето. Страх ме беше да ям. Взеки залък го възприемах като потенциална опастност за напълняване.
По дяволите, чувствах се перфектно в този период. Изглеждах супер, чувствах се супер, бях толкова жизнена, кипяща от енергия, въпреки, че всеки ден тренирах и се е случвало да не ям с дни. Тогава бях висока около 165см и тежах 36-37 кг. Мерих се след всяко ядене, за да съм сигурна, че не съм напълняла.
Веднъж отидохме на почивка и когато се върнах бях 40кг. Тогава беше ебати шока да разбера, че съм качила 3 кг, почнах да тренирам почти двойно повече иии.... ии започнах да повръщам. След всяко ядене. Всеки ден. След около седмица се отървах от 3те килограма, но не и от вече придобития навик да повръщам. Почна да ми става лошо когато ходя, трябваше да седна някъде.. и през същото това време си гледах кокалите пред огледалото и си виках "Ебати колко съм дебела."
В последствия спрях да тренирам, но повръщах още 1-2 месеца, докато баща ми не ме хвана и не ми заббрани да го правя. То не беха заплашвания, закани за изпращане в болница и какво ли още не. ДО болници не се стигна, оправих се благодарение на приятелка и на родителите ми.
Просто.. тогава бях съвсем различен човек, със съвсем различно отношеное към света.. и зссе чувствах добре.![]()
![]()
Your worst enemy is your self
Will you fight, or give in?
6te otgovorq i na 4etirite vaprosa iskreno:
1.imam psihi4eska bariera da qm,koeto e mn stra6no
2.osaznavam,4e trqbva da ka4a,samo za6toto vsi4kite mi izsledvaniq pokazvat kolko zle sam fizi4eski,osven niskoto kravno,lipsata na cikal,slabiq puls,pripadacite i kakvo li o6te ne,az oba4e se vijdam debela i kakvoto i da e teglo ne me ustroiva,dokato ne se pogledna s normalni o4i.
3.pri men se polu4i taka,4e poneje nikoga ne sme qli s na6te zaedno,koi kogato se pribere qde kakvoto si iska i te ne znaeha kakvo qm,az 4esto lajeh i dori noseh prazni opakovki ot izhvarlena ot men hrana v nas,s opravdanieto,4e sam qla navan.
4.apetita idva s qdeneto,pone pri men,kato ne qm nqkolko dni i posle ni6to ne moga da qm![]()
мамка му,да да даПървоначално написано от ЕPu
е така бях...само че в 7 клас...точно преди една година...
само дето аз не кипях от енергия,напротив...в един момент ми беше трудно да ходя даже...като седна и не можех да стана...пхаха
дда,супер удовлетворена бях...ама имах някво психическо изкривяване мамка му
ohh mila sa4ustvam ti napaln0! Trqbva da se spravi6 s pr0blema na vsqka cena! Predi vreme kato rab0tih kat0 rep0rter, zasegnah imenno tazi tema.. ne iskam da se vpuskam v p0dr0bn0sti, za6t0t0 sp0mena za t0va m0mi4e me natujava, be6e vsi4k0 naistina tvarde 60kira6t0 za men!
Ne sum 4uvala 4estn0 kazan0 za tazi lekarka, k0qt0 sp0menava6. Pr0blema kakt0 znae6 e na psihi4eska 0sn0va. N0 kakv0t0 i da g0v0rq tuka e izli6no, vsi4k0 zavisi sam0 i edinstven0 0t teb i p0dkrepata 0t lubimite h0ra! Kusmet ti jelaq ot sarce, nadqvam se tazi tajna ist0ria da zavar6i sas 6tastliv krai! Uspeh i badi silna... Obi4ame te
И ад го четох,снимката е много гадна,ама сега момичето си е добре...Първоначално написано от lilit_666
пожелавам го и на geisha![]()
Първоначално написано от Shtastl1va
![]()
[imghttp://breathe.blog.bg/photos/26135/red_heart.gif[/img]
Темата е от преди година... Но ако авторката я види, нека да каже как е, оправила ли се е. Искрено се надявам да е така. Прекалено много момичета се вманиачават с тези диети и отслабване и си навличат големи проблеми.
Ami mila naistina polojenieto ti e lo6oanoreksiqta e bolest na psihi4na osnova,koeto dobre znae6... az li4no ne poznvam takiva koito sa se izlekuvali no ti vqrvai v sebe si
vsi4ko koeto trqbva da napravi6 e da povqrva6 v sebe si... da si kaje6 4e trqbva i moje6 da promeni6 tegloto si 4e ti ne si slaba a si NENORMALNO slaba.... zapo4ni dokato ima6 v1zmojnost znam 4e moje6 ... USPEH
![]()
~[*]~ LoVe Is FoLLy ~[*]~
http://style.popcrunch.com/wp-conten.../anorexia1.jpg
МОМИЧЕ, СТЯГАЙ СЕ И ЯЖ И НЕ ПОЗВОЛЯВАЙ ДА ЗАПРИЛИЧАШ НА ТОВА...
ала бала
Оле к'во сте казали "ЯЖ". Това е психична болест, ако беше да кажеш "яж" и да се оправи всичко нямаше да умират хора от това, вие сте ебати злетата...
С теб сме! Най- важното е да искаш да си по- добре и шапка ти свалям за направената стъпка!![]()
If for honesty you want apologies
-I dont sympathize
If for kindness you substitute blindness...
Please open your eyes!
И аз съм на същото мнение. За психолог е- щом толкова пъти е спирала да яде и започвала съответно...Първоначално написано от hardball
Прави сте за красотата на човек,че е вътре в него ама нали се сещате,че и многото килограми не са полезни за здравето.Въпроса е там,че не трябва да се вманиачаваш и да падаш под нормалните кг за твоя ръст.Дано момиченцето да се оправи.Имаш ли желание ще се оправиш.И стига с това броене на калории - то те вманиачава още повече.Хапвай често,но по малко и не много тлъсти храни
i az sum bolna .. wisoka sum 159sm i teja 38-39 kg no si mislq , che ako stana 36 shte sum oshte po dobre .. powecheto hora mi kazwat 4e sum GROZNO slaba , no az se wijdam debela !
Здравейте!Аз също имах такъв проблем и все още не съм се преборила напълно с него.Както и да е.Аз също се харесвам по-слаба,но осъзнавам,че не трябва да продължавам така,защото съм подрастваща.Благодарение на близките ми,които ми казаха,че момчетата харесват момичета с бедра и ханш,аз смятам,че бих могла да кача килограмите до нормата с любимите ми храни (естествено здравословни).И наистина като се замислих никое момче не би искало да прегръща примерно анорексичка,при положение,че не е приятно все едно да прегръща скелет.Знам какво е на всеки един от вас и ви пожелавам да се оправите.Мислете как ще изглеждате по-големи и млади жени с тяло,а не с някакво си недорасло детско телосложение.Успех на всички!!
Аз съм на 13 и 164 см. Тежа 38 кг.. Майка ми ще ме води при Светлана Бояджиева, но аз не мисля че имам проблем.. Според мама имам, ходеща закачалка съм, тн.... Как да й обясня, че просто съм леко оълна и искам да отслабна?
Майка ти е права . За тоиз ръст 38 кг са малко всъщност тези кг са малко за какъвно и да е ръст на 14 човек . И не не трябав да отслабваш а да започнеш да се лекуваш защото вече имаш симпотими .И те са неосъзназнатост че си болестно слаба.Този симпотом е пръв и обикновенно след него трябав да светне червената лампичка че нещо не е наред. Затова послушай майка си и отиде при тази жена преди да е си започнала да повръщаш насила или да ти капе косата . И не ти се иска да изброявам още какви симпотоми има затова се осъзнай защото не си дебела .
Последно редактирано от girlwithblueeyes : 09-02-2014 на 07:37
Боже само като прочетох на какво си се подлагала и ... изтръпнах.А пък и колко тежиш?! Боже колко си слаба??! :O НЕ си дебела изобщо!!
Наистина съчувствам искрено на авторката, но бих искала да попитам какво точно ви кара да се възприемате като дебели в началото? Въпросът ми е породен от чисто любопиство и по никакъв начин не искам да засегна някого. Просто се интересувам дали е породено от чуждото мнение/ забележки или от собствено сравнение с околните?