- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Фолк метъл
Харесва ли ви?
Какви групи слушате?
И такова ли има вече?
Разбира се ,че има...
Предполагам асоциирате думата фолк с чалга, но идва от фолклор...
Това е метъл с тежки вокали /предимно/ и с фолклорни елементи от даден регион...
По-често се среща като викинг метъл...за някои хора са различни стилове ,но за мен са почти еднакви
групите ,които мен ме кефят са:
Amon Amarth
Battlelore
Ensiferum
Finntroll (10x to Momchence)
Falconer(10x to TheNightRider)
и други...
от българските групи ми харесват(то не ,че са много де) Балканджии =D
защо "вече"?Първоначално написано от mila_pila
защо си мислиш ,че е измишльотина от 2 месеца...?
слуаш този стил, много ме кефи.
Amon Amarth - са по скоро викинг ама карай.
Finntroll, Korpiklaani , Echo of dalriada (Унгарска фолк метъл група) и др.
споменах ,че не мога да разгранича фолка от викинга![]()
AAAAAAAAAAA ще те пребия хахаха)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) (т'ва не беше по грубия начин...!)
Фолк метъл... Енсиферум над всичко! Определено...) Също Финтрол харесвам... Elvenking, Orphaned Land! Wintersun, другият проект на Jari също са невероятни, макар че те нямат същия дух и са доста по-... различни.
Ей, пускам си Енсиферум...
Ensiferum - Sword Chant за автора специално!!!
Wintersun - Beautiful Death![]()
Аз слушам Finntroll и Korpiklaani и ги намирам за доста добри...
ооооооооооооо, Korpiklaani...))))))) луди са! мислех да ги напиша още в първия пост но забравих... куха лейка...
болт_ф
![]()
Чуйте българските Балканджи и Artery (Артерия).
ааа знаех си аз, че нещо изпускам ...Първоначално написано от Psychopath*
мдаа сега даже се сетих, че по едно време слушах едни неща с викингски вокали в съседа, ама тъй и не взех диска...
сори, че тъй неподготвена говоря тъпотии
много добри са и двете групи. На Балканджи едно време на концерт щях да им ходя, за жалост ми се размина...Първоначално написано от Мо6no
В България се правят наистина много стойнистни неща. Тъпо е, че реализацията на каквото и да е е толкожа трудна. Наистина има музика, която си заслужава. (не говоря за Пепа, Цеца, Меца и т.н.)
Човекът в подписа ти е култов.Първоначално написано от Bolt_f
![]()
Артерия само![]()
Happy little, happy little, happy little boozer..![]()
Moшно, чувал съм ги..яки са :>
мила-пила, няма за кво сори![]()
съгласен съм с лейк бодом за човека в подписа![]()
абсолютно култов е! всъщност мога да съдя по Уинтърсън и да кажа, че това е човек чиито идеи нямат край. Наистина Енсиферум и Уинтърсън са толкова различни и всяка от групите има този... аргхххх... някой да ми помогне с думите! хахахаПървоначално написано от Lake_bodom
Wintersun - Starchild
Еми Фонтролеца, Енсиферум, Корпиклаани, Фалкенбах, които са повече на викинг... Изключително весела музичкаА Амон не са ли дет?
http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]
Аз с тва не съм навътре...и нищо не слушам...
Ама като прочетох `фолк метъл` пълвото което си помислих беше една песен,дето бях гледала...на няква чалгарка с едни метълисти дето свиреха![]()
П.С. Не ме биите,че нищо не разбирам...аз даже не бях чумвала... (: