.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 41 от общо 41
    Голям фен
    Град
    The halls of Lorien.
    Поздравявам RAWRRR за темата и си обещавам да я следя.

Макар още да не разбирам къде именно е грешката в подобно престъпление. НЕЧОВЕШКО?! Странна дума, имайки впредвид човешката природа.
    Спазването на законите бива необходимо, за да се ползват облагите на социалния... свят, струва ми се. По-нататъшно налагане на привидните закони на този свят над човека и то по насилствен начин си е чиста проба инквизиция, при това е противозаконно. Тъй като съм била жертва на подобен тормоз, заплашвали са ме с бой и изоставяне и съм получила едно изтормозено прозрение по въпроса за етичността. Масовата пропаганда и зомбиране са изкривили благородния човешки индивид и са редуцирали целия му микрокосмос, цялата му необятност и величие до това колко е полезен някому. Тъй като егоизъмът е в природата на хомо сапиенс, той не успява да е полезен докрай и съответно се комплексира... А освен това е и баш егоист и считайки интровертния си свят за баш съвпадащ с външния съди всичко наоколо според собствения си, наложен му всъщност, мироглед. Нииищо, нищо че върховете на това, което той цитира като доброто и правилното най-често да е "Постъпвайте така с човеците, както искате те да постъпват с вас"(Христос е по-популярен с фразата, но тя за първи път се е появила на изток) т.е. уважете ценностите и на мърлявия самарянин, както искате да уважат и да сторят път на вашите. И в крайна сметка ближният става само, за да си извлечеш ползата от него и за да се вмести в мечтите ти за света...
    Хомо хом... Човек за човека е вълк, ама вълци на търкалета. Философията на новия век е друга- Човек за човека е вещ...

И да не е пълния офтопик, на който заприлича, ето един интересен материал по темата.

Биологичен дефект на кръвотока в мозъка може би е една от причините за превръщането на някои хора в криминални психопати, показва ново проучване.
    Изследователи от Института по Психиатрия, King's College Лондон са наблюдавали емоционалните отговори на 6 мъже, извършили неколкократни престъпления като опит за убийство, изнасилване и обесване, причиняване на тежки телесни повреди.
    „Никога до сега не сме могли да надникнем директно в мозъка и това, което сега открихме е, че когато на психопатите се показват уплашени лица с белези на дистрес, при тях това не води до ускоряване на кръвотока в мозъка. Кръвотокът им се забавя,” казва Declan Murphy, професор по психиатрия.
    Всичките 6 изследвани са имали високи резултати по скалата за психопатия в направения им тест, търсещ наличие на манипулативно поведение, лукавство и поведение на експлоатация, както и липса на чувство за вина и съжаление.
    Резултатите са публикувани в британското списание по психиатрия. Скенерите на тези престъпници са сравнени със скенерите на 9 здрави доброволци, на които също са показвани картини на уплашени, щастливи и неутрални лица.
    Tom Fahy, професор по съдебна психиатрия и съавтор на проучването, казва, че състоянието на социална психопатия може да се унаследява или да се придобива по време на детство, свързано с много лишения и злоупотреба.
    Данните от изследването откриват възможности за ново лечение, различно от досегашните терапии и може да помогне идентифицирането на хората, които са с повишен риск от извършване на нови престъпления.
    http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]

Супер фен Аватара на FelisDirus
    В Плевен имаше някакъв (май миналата година беше) - уби един таксиметров шофьор и една жена. Водеха го за сериен убиец и слава Богу го хванаха, преди да посегне на още някого, но през този месец, докато го хванат съм се прибирала в 8 часа.

После се оказа, че ми е съсед даже. Голям майтап...

http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=67582
    Ето.. май само това пише в нет-а. Не, че е кой знае какво на фона на величия като Чикатило, но още по-добре де...
    Собственост на Canis_Dirus

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от ATAKABG
    Между другото между гения и серийния убиец има съвсем малка разлика... И неслучайно повечето серийни убийци са изключително умни,находчиви,богати на идеи хора... Слушат класическа музика и т.н. Същевременно това не им пречи да убиват и измъчват жертвите си по-много жесток начин...
    В "Seven" е представена много интересна гледна точка за серийните убийци...
    Тоя твой любим филм с млякото е момче не толкова верен (= <3

Атакабг, това онзи филм с Брад Пит ли е? Пхх..

Последния филм, който гледах (на тази тематика), беше I know who killed me с Линдзи Лоън. Не, че беше кой знае какво, ама да друсаш жертвите си с амфети, за да не заспят, докато режеш части от тялото им.. хах, разсипах купата с пуканките в опитите си да я разкарам, защото ми призля.

Филмът е с Пит, да, участват и Морган Фрийман и Кевин Спейси и е жесток.
    Не знам как е станало ама Брадчо участва в доста голям процент от любимите ми филми...

Повече от фен Аватара на run
    Град
    Run's House
    ne e zadyljitelno maltretiraneto da e v detska vyzrast-luis garavito e maltretiran v zatvora i sled kato izliza po4va da ubiva nared(200+ jertvi)...drugi pyk ubivat ot zabluda i diluzii(elizabeth bathory)

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от _Cuddly_
    Атакабг, това онзи филм с Брад Пит ли е? Пхх..

Последния филм, който гледах (на тази тематика), беше I know who killed me с Линдзи Лоън. Не, че беше кой знае какво, ама да друсаш жертвите си с амфети, за да не заспят, докато режеш части от тялото им.. хах, разсипах купата с пуканките в опитите си да я разкарам, защото ми призля.
    ей, тоя филм ми стана нещо интересен, я ми разкажи...
    а я ми разкажете, ако обичате за този чикатило, че нещо не ми говори много името му тъпа съм, знам, ама пак ми е интересно

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    филмите се гледат, а не се разказват...

а за Чикатило - бате гугъл..
    е дай линкче с тоя филм

Цитирай Първоначално написано от Emo Doll

е дай линкче с тоя филм
    заповядай
    http://www.zamunda.net/details.php?id=109002

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Emo Doll

е дай линкче с тоя филм
    заповядай
    http://www.zamunda.net/details.php?id=109002
    благодаря

Цитирай Първоначално написано от Сладичко_bi
    Между другото между гения и серийния убиец има съвсем малка разлика... И неслучайно повечето серийни убийци са изключително умни,находчиви,богати на идеи хора... Слушат класическа музика и т.н. Същевременно това не им пречи да убиват и измъчват жертвите си по-много жесток начин...
    ъ?!?

(за пореден път нищо не ти разбрах)
    има си хас...

Мега фен
    Андрей Романович Чикатило е руски сериен убиец, роден в Украйна, известен като "Канибалът от Ростов". Той е роден на 16 октомври 1936 г. и разстрелян на 14 февруари 1994 г. Чикатило е обвинен за убийството и изнасилването на 52 души, предимно деца, в Руската СФСР за периода от 1978 до 1990 г.

Съдържание [скриване]
    1 Ранни години
    2 Начало на убийствата
    3 Арест и освобождаване
    4 Следващи убийства и преследване
    5 Процес и екзекуция
    6 Чикатило в съвременната поп култура

Ранни години [редактиране]
    Чикатило е роден през 1936 година в украинското село Яблочное. Когато е бил малко дете, в Украйна се е ширел канибализъм вследствие на глада и икономическата криза, породени от комунистическия режим и масовата национализация. По-големият му брат безследно изчезва, вероятно изяден от канибали. Родителите на Чикатило често го затваряли в мазето на къщата им, тъй като се опасявали, че съседите им са канибали. Той се справял добре в училище, но се провалил на изпита за прием в Московския университет. След като завършил военна служба през 1960 г., той се преместил в Родионово-Несветаевски и работил там като телефонен инженер. През 1963 г. се жени и има две дъщери. През 1971 г. получава научна степен в областта на литературата посредством задочни курсове, и става учител в Новошахтинск. Той бил беден учител, но останал на тази длъжност, местейки се от училище в училище, тъй като постоянно постъпвали оплаквания за неприлични опити за физическо насилие. През 1973 г. умира майка му.

Начало на убийствата [редактиране]
    През 1978 г. се премества в Шахти и извършва първото си сериозно престъпление. На 22 декември 1978 г. той изнасилва и убива 9-годишното момиченце Елена Закотнова. Въпреки, че доказателствата сочат връзка между Чикатило и убийството, погрешно е арестуван Александър Кравченко и по-късно даден под съд. Той е накаран да направи самопризнания чрез измъчвания и е екзекутиран заради убийството. Чикатило губи своята учителска работа през 1981 г. и започва работа в местна фирма.

Той не убива отново до 1982 г., но през тази година жертвите са седем. Чикатило създава свой собствен стил, като говори по автобусни спирки и жп гари с избягали от дома деца или млади скитници, примамвайки ги да дойдат с него в близката гора, където обикновено жертвите намират смъртта си. През 1983 г. Чикатило не убива до юни, но до началото на септември умъртвява 4 души.

6 тела от общо 14 били намерени и московската милиция решила да се намеси. В Ростов на Дон бил изпратен екип, воден от майор Михаил Фетисов, който трябвало да води разследването. Фетисов съсредоточил разследването в района около Шахти и назначил Виктор Бураков, съдебен лаборант химик, за главен следовател в тази област. Разследването се концентрирало върху умствено неуравновесените и известните на него сексуални престъпници, като започнало бавно и постепенно да ги залавя и изключва от списък на заподозрените. Милицията разширява периметъра на своето разследване все повече и повече. Взети са интервюта от над 150 000 души и впоследствие са съхранени в архиви, докато най-накрая милицията не се отказва от този подход. През 1984 г. жертвите наброяват 15. Решено е да се усилят мерките — да се увеличи броя на патрулите и да се разположат цивилни милиционери на много обществени транспортни спирки.

Арест и освобождаване [редактиране]
    Чикатило е разпознат, защото се държи подозрително на една автобусна спирка в Ростов. Той е арестуван и задържан. Установено е, че той е заподозрян за други престъпления, което юридически дава право на следователите да го задържат за неопределен срок от време. Разкрито е съмнителното минало на Чикатило, но то не било достатъчно за да го осъдят за убийствата. Все пак той е признат за виновен и осъден на една година. Той е освободен през декември 1984 г. след като е прекарал три месеца в затвора.

Следващи убийства и преследване [редактиране]
    Чикатило си намира нова работа в Новочеркааск стои в сянка. Той не убива скоро никого, докато през август 1985 г. не умъртвява две жени в два отделни случая. Не се знае да е убивал отново до май 1987 г., когато убива младо момче. Той убива отново в Запорожие през юли и в Ленинград през септември.

Замиращото разследване е подновено в средата на 1985 г., когато Иша Костойев е назначен да води случая. Убийствата около Ростов са проучени обстойно за втори път и отново започва поредица от разпити на сексуалните престъпници в района. През декември 1985 г. милицията отново засилва охраната по жп гарите около Ростов. Чикатило е в течение на разследването и предвидливо се въздържа от престъпната си дейност.

През 1988 г. Чикатило подновява убийствата, като обикновено ги извършва далеч от околностите на Ростов. Той убива една жена в Красни-Сулин през април, като убива още 8 души през същата година, включително две жертви в Шахти. Отново има дълга пауза докато Чикатило не възобновява своята дейност, убивайки седем момчета и две жени между януари и ноември 1990 г. Откриването на едно от телата близо до спирката в Лескоз кара милицията да повиши бдителността си и да увеличи патрулите. На 6 ноември Чикатило убива и осакатява Света Коростик. Когато се връща от гората, той е спрян от милицията, но после е пуснат да си ходи. На 20 ноември 1990 г., след като поведението на Чикатило буди подозрение у милицията, той е арестуван. Между 30 ноември и 5 декември Чикатило се признава за виновен и описва петдесет и три изнасилвания и убийства, извършени от него. Той признава, че е пиел от кръвта на жертвите си и е изяждал части от тях.

Процес и екзекуция [редактиране]
    Съдебният процес срещу него се състои на 14 април 1992 г. Въпреки неговото странно и смущаващо поведение, съдът намира, че той е в състояние да издържи процеса. На процеса Чикатило казва „Аз съм грешка на природата, един обезумял звяр!“. Процесът приключва през юли и присъдата е отложена за 15 октомври, когато той е намерен за виновен за извършването на 52 от 53-те убийства, и е осъден на смърт за всяко едно престъпление. Чикатило е разстрелян с изстрел в задната част на главата на 14 февруари 1994 г.

Грешките при разследването са поне две. Първо, случаят не е разгласен и хората не са осведомени за опасността, защото съветските органи на властта се страхували да стане ясно, че в СССР се случват подобни неща. Второ, липсата на комуникация между отделните милиционерски отдели довежда до некоординираност на действията. Допълнително усложнение е, че Чикатило е имал много рядка физиологична аномалия. ДНК-то от неговата кръв не съответства на това от спермата му и поради това, въпреки че е бил задържан в хода на разследването, по-късно е освободен.

Чикатило в съвременната поп култура [редактиране]
    През 1995 година излиза филмът Гражданинът Хикс, който разказва за разследването. В него участват Стивън Рий в ролята на Виктор Бураков и Доналд Съдърланд в ролята на Михаил Фетисов.
    През 2004 излиза филмът Евиленко, отчасти базиран на историята за Чикатило; с Малкълм Макдауъл в главната роля.
    През 2004 излиза и песента Ripper von Rostow на германската блек метъл група Eisregen, в която се описва убийството на Света Коростик.
    Някой от събитията са залегнали в основата на епизода "Bloodlines" от американския сериал От местопрестъплението, където сериен изнасилвач и убиец е освободен, защото ДНК-то от неговата кръв не съответства на това от спермата му.

Гредала съм Гражданинът Хикс, и то като много малка...отвратителен филм

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Нямаше нужда да копираш статията от уикипедия. И линк стигаше.

Гражданинът Хикс има някои неточности.

В този ред на мисли, Джордж У. Буш по времето си на губернатор е помилвал само един осъден на смърт затворник - Хенри Лий Лукас - участвал в над 100 убииства (предполагаеми над 500). Много е тъп Дубя.
    Grumpy old madman

Емо Дол, ако си решила да гледаш филма, съветвам те да си намериш компания и се надявам да имаш здрав стомах и нерви.

Може и аз да съм с по-лабилна психика, но доста време не можех да спя..

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от Сладичко_bi
    ъ?!?

(за пореден път нищо не ти разбрах)
    има си хас...
    Портокал с частовников механизъм не е закон и въобще е далеч от това. Пък и в него се набляга на друго, грешно си го разбрал, затва тоя филм въобще не му се кефя.

Мега фен
    Емо Дол, ако си решила да гледаш филма, съветвам те да си намериш компания и се надявам да имаш здрав стомах и нерви.

Може и аз да съм с по-лабилна психика, но доста време не можех да спя..
    бе решила съм, че ще го гледам, значи ще го гледам само, че в момента има проблеми компа, не мога да си го сваля...Би ли могла да ми дадеш линк, за да го гледам онлайн..ако можеш де
    Айде по темата..
    Мисля, че най-често, серийните убийци са преживели някаква травма в детството си, която е преобърнала живота им, и са започнали да гледат различно на нещата от него Но чак пък да се наслаждаваш на това да гледаш как жертавата ти умира в мъки...трябва в мозъка ти да има някакво изменение...т.е. да си психопат

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си