- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Коса->преса->вредно?
Искам да попитам твърде много ли си изтощавам косата като всяка седмица си я изправям тоест на 4-5 дена ако използвам балсам с отмиване и кристали на Bio Pharma (ако има значение де) и косата ми е боядисвана (също ако има значение..)![]()
~petak vecher cqla masa... no ne sus cqla kasa a s bqlata okrasa...~
НЕ! не е вредно, не се бузпокой изобщо![]()
The music is loud
The kids are so young
All over the world
They wanna have fun
The music is so loud
It drowns out the talk
All over the world
Just give us more rokk
вредно е разбира се! хубаво , че не си я изправяш всеки ден, защото и такива има...но е вредно, все пак изгаря косата
Ако пресата е крамична не е вредно, иначе косата се гори и изтощава !!!![]()
razbira se 4e e vredno no tova ne e 4ak tolkova za6toto si na 4-5 dena no ako e s mokra kosa efektat pak li e takav i dali se izgarq kosata taka???![]()
![]()
cvetka
Когато косата е мокра, пресата е още по-вредна. Когато са сложени някакви стилизиращи продукти, също - балсами без отмиване, пяна, кристали и т. н. се слагат след изправянето. Дори и керамичните преси горят косата, няма мърдане. Трябва много да се грижиш за нея, за да изглежда добре - прави й маски от време на време, ползвай качествени шампоани и балсами. И аз изправям моята, даже всеки ден, защото се начупва. Не й се отразява много добре, но от време на време й давам почивка - примерно 2 седмици без преса. Смятам, че и къдрава не изглежда зле.Първоначално написано от cveti_0519
Благодаря ви момичета, много правя си и почивки в рамките на седмица и няколко дена и дори "овчата маска" + другите добавки си е правя понякога когато имам време но само не разбрах от постовете ви на суха коса слагам кристали и така много ли се изтощава![]()
amii do si zavisi i ot samata kosa nai ve4eina4e postrigvai i vrax4etata po 4esto pravi mn maski vastanovqva6ti i podxranva6ti i nqma da ima6 provlem
Както каза GaBiIi__ донякъде зависи от косата, но и от пресата. Но най-вече зависи от грижата, която полагаш за косата си.
Все пак ползваш я на 4-5 дена, едва ли ако се грижиш за косата си ще й стане нещо фатално![]()
Косата малко по малко се изтощава ,без значение дали пресата ти е керамична дали е обикновена или каквато и да е ... все пак това е горене на косата,но щом косата ти е по-хубава с нея ..просто след години не знам какво ще стане с косите на момичетата които си ги изправят или къдрят с някакви такива средства.. понякога е оригинално и красиво да си естествен,така че ако нямаш особенна нужда от преси,маши и други такива средства избягвай
но това си е моето мнение де .. успех и поддържай косата си
![]()
~[MimCheTo0]~
naistina presata izgarq kosata..dosta daje..az syshto se izpravqm kaji-rechi vseki den zashtoto se nachupva i stava grozno(spored men)...aaa otnoso produktite,slagani predi upotreba na presata,lichno na men mi deistvat po dobre..po dobyr efekt imam s tqh nooo kosata stava po suha....![]()
за вредното действие на пресата върхху косата, не мисля че и спор може да става. Но с повечко грижи, редовно подстригаване не връхчеата, маски и употребата на течни кристали преди преса, смятам че отрицателния ефект ще бъде сведен до минимум.
emi moqta kosa e kadreva i mnogo suha,dori balsamite ne q pravqt mn meka,a mejdu drugoto za sajelnie presata mi izgarq o6te pove4e kosata,za tova se otkazah ot neq![]()
![]()
![]()
cool
Пф, нямаш идея как се изтощава косата. Ако продължаваш в същия дух до 1-2 макс 3год, косата ти ще е суха и безформена като метла. Защото косъмът се изтощава.. колкото и да го подхранваш изтощението ще е повече, защото ти де факто я 'гориш'. Накрая ще започне да ти пада косата.Т'ва не означава, че ще оплешивееш, но това също само по себе си е адски неприятно, особено за момичетата.
![]()
Разорена съм, но щастлива
Бедна, но мила
Висока, но здраво стъпила на земята
Нормална, но обсебена
Загубена съм, но пълна с надежда.
Да, вредно е...
Без линкове към тъпите 'игри'!
sh3_1s_7h3_0n3
Първоначално написано от Just_say_no
![]()
Ami az mislq, 4e e mnogo.Az taka predi si izpravqh kosata prez 4 dni i sled vreme zabelqzah, 4e e zaprili4ala na metla.Nqma6e i forma.Stoe6e kato opyrlena.Friziorkata mi mi se kara i mi kaza 4e ako prodyljavam, 6te ostana bez kosa. I ottogava se izpravqm samo sys se6oar i krygla 4etka i mislq 4e se polu4va strahotnoKosata mi naistina jivna i sega e mnogo lyskava kogato q izpravq sys se6oara.Aaa i ne zabravqi da si podstrigva6 vryh4etata pone prez 2-3 meseca.I syveta mi e da mine6 na se6oar i 4etka
![]()
Никога не спирай да се усмихваш, защото току виж, някой харесал усмивката ти