- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- За майсторите в кухнята :Р
Колко от вас обичат да готвят и да екпериментират в кухнята? Колко от вас се впускат в кулинарни шедьоври и колко са от онези, които могат да опържат само едно яйце и да направят пуканки в микровълновата?![]()
В тази тема може да споделите своя кулинарен опит и да покажете снимки на вашите "творения"![]()
Ще започна първа и ще пусна няколко снимки. Мислех да слагам и рецепти, но се съмнявам някой да ги използва. Все пак ако някой иска, ще ги дам
Торта с готови блатове и шоколадов крем.
Мраморен кекс с шоколадова заливка по рецепта на сестра ми.
Дребни сладки 1.
Дребни сладки 2.
Мхахаха яка темичка
Аз мн се кефя да готвя и да пробвам разни работи ...само че не съм снимала до сега:/обикновено го ямне му правя фотосесия..другия път ще опитам.Ама аз прдпочитам солени ястия.
Тортата е яка...
А това бонбони ли са м/у сладките ааа?мн яко изглеждат
Аз пък никога не готвя за себе си, а фтосесията обикновено я прави сестра ми. Иначе и аз готвя солени неща, но не ги снимам... Не виждам нищо интересно в маджа с боб или ориз с гъби![]()
няма нужда да казвам, 4е ми потекоха лигите, нали![]()
изглежда вкусно![]()
оби4ам да правя кюфтета, кебап4ета... особено ако е на лозе, да наклада огън и на жарта...
правя и пица..голяяма, ама сама си правя блата и отгоре каквото има в хладилника обикн![]()
пала4инки...ии джиджипапа.. (макар 4е май не навсякъде му казват така... т'ва са от ония пържените филийки)
а! и пържоли правя.. само 4е първия път ми се наложи да ги правя на 2пъти, 4е 1вия път бяха доста сурови4ки и за да не ме разберат наш'те се наложи да вклю4вам котлона пак![]()
пе4ени зелен4уци и разни такива...
долу горе пооо-лесните неща.. ина4е манджи, супи... абсурд...![]()
Разорена съм, но щастлива
Бедна, но мила
Висока, но здраво стъпила на земята
Нормална, но обсебена
Загубена съм, но пълна с надежда.
а може и рецептите да давате.. щото тоя кекс...
It Is A Good Day To Die...By The Way...Every Day Is A Good To Die...!
http://lovestyle.org/ ... http://www.xnetbg.com/
Боб на манджа или Кисело зеле със свинско на фурна - тати е луд по тия неща.
Само омлети, кекс, пилешки и сфински жулиен мога да правя. (и таратор ахахах).
Иначе последно време се усъвършенствах в салатите. Мога да правя овчарска, шопска, млечна, руска, мешана, краставици, домати, ракиена и мексиканска.
За другите съм в период на обучение![]()
Обичам да си експериментирам, амкар не винаги да се получава нещо свястно.
Ето лично приготвени спагети![]()
снимката
Еми аз уча в такова даскало с такава специалностМога да кажа че умея това онова в кухнята
![]()
Birdy birdy in the sky dropped a poopy in my eye, I don't worry I don't cry, I'm just happy that caws can't fly!
Мраморния кекс изглежда супеско...Защо не постнеш рецептата...Доста почитатели ще намериш....
Моя милост готви...Рядко , но го правя за приятели...Най-великите специалитети са точно два...Бананова риба Бетовен\понеже по радиото песнаха Бетовен видиш ли\ и суши....Колкото и не скромно да звучи изнудих да ме научат и след много гафове се спарвих и горе долу го докарвам....
ВЕднъж пробвах и пиле Тандури но не съм сигурен дали на другите им хареса....
Снимики не съм направил но при следващия маратон ще....
Поздрави...
...Всички лъжат....но това е начин да спечелиш войната...
Кексът е от предаването Бон Апети, но е същия като Мраморния.
Продукти:
3 яйца
2 ч.ч. брашно
1 п. бакпулвер
1 ч.ч. захар
3/4 ч.ч. прясно мляко
3 с.л. какао
7-8 капки ванилова есенция
За глазурата:
2 натурални шоколада
50 мл. мляко
2-3 капки есенция "Ром" по желание
Приготвяне:
Маслото се разбива, прибавят се захарта, ванилията и жълтъците (един по един). Прибавят се на няколко часри брашното и млякото. Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят на три пъти към останалата смес. Бърка се със шпатула. Пече се на 180 градуса.
Глазурата се прави като на водна баня се разстопява начупеният шоколад и млякото. След като кекса изстине се полива с глазурата и се поръсва с пудра захар.
Да ви е сладко![]()
Браво душко!
И аз обожавам да готвя разни вкусотийки.![]()
Тези дни като направя нещо интересно ще пусна снимки.
Само, че основно правя солени неща, защото не съм фенка на сладкото.![]()
Може да слагате рецепти на ваши любими ястия. От всичко най-обичам да правя соленки-мидички. По рецепта на баба са и всички вкъщи ги обожават.
Ето и рецептата:
Продукти:
1 п. брашно
1 к. кисело мляко
1/2 ч. чаша олио
1 п. мая или 1 ч. л. сода
сол
За плънката:
2-3 яйца (жълтъците се отделят)
сирене
Приготвяне:
Прави се средно меко тесто от продуктите. Реже се на 4 топки и се оставя да втаса. Разточва се и се реже на кръгчета с чаша. Поставя се плънка в единия край на кръгчето, затваря се и се притиска с вилица. Приготвените соленки се поставят в тава и се намазват с разбитите жълтъци. Пекат се в силно загрята фурна.
Със същото тесто се получават и кифлички с шоколад или мармалад
Ето и една снимка от новогодишната питка на сестра ми
![]()
Вчера или ония ден беше бях направила един мн хубав кекс "направо наще си изядоха пръстите
А ето и рецептата
3 яйца
2 ч.ч. брашно
1 1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч олио
1 бакпулвер
1 ваниялия
6 супени лъжици какало и 6 супени лъжици масло (може и маргарин)
За глазурата
200 гр шоколад и 2 с.л олио
Приготвяне
яйцате се разбъркжат с захарта олиото разтопения маргарин с какалото (маргаринът се разтапя на котлон и към него се добавя какалото) + бакпулвера и ванилията на края се добавя брашното пе4е се на умерена фурна след което се остажя да изтине и се залива с растопения 6околад
Много сте несериозни... Очаквах да има повече готвачи тук
Аз днес правих вегетариански гювечета и реших да пусна рецептата
По принцип може да се сложи всичко, каквото намерите в хладилника, но аз слагам почти винаги едно и също. Кашкавал, топено сирене, гъби, грах, царевица, залива се с доматено пюре и отгоре се счуква едно яйце. Пекат се на 180 градуса, докато яйцето се опече![]()
![]()
много е бива да готвя.
тайната е в изваждането на полуфабрикатите от опаковките.
ти не си ли лягаше?Първоначално написано от Deus ex machina
много съм добър в : пърженето на филии, пържене на картофи
моят специалитет е пържени яйжа на очи с червен пипер
продукти : :2-3 яйца, капки олио, 2-3 пръста червен пипер
начин на приготвяне : загрявате котлона, на който има тиган с олио
чуквате яйцата и ги слагате
почват да цвърчат
като почнат да се втвърдяват, посипвате със сол и червен пипер на вкус
обръщате
от другата страна пак
и после..
*дзъън .. /me допира пръсти : ГОТОВИ СА!
приятен апетит!![]()
Като спомена яйца, брат ми прави жесток омлет. Нарича се Омлет дьо Павел![]()
2-3 яйце се разбиват и се изливат в силно нагорещен тиган и се пържат като палачинка. Обръща се на другата страна и в единия край се слага всичко налично в хладилника - сирене, кашкавал, гъби, салам и т.н. Обръща се свободната страна към тази с плънката и се затваря. Става като пица калцоне. Отгоре се настъргва кашкавал и се нарязва половин домаСтава много добре
![]()
Познанията ми в кулинарството се простират до това да не умра от глад или да се отровя![]()
П.С. Но пък и никога не съм пробвал да наготвя нещо с повечко съставки![]()
Не готвя, за да ми е красиво, а за да ми е вкусно.![]()
Но понеже ни обвини в несериозност ето нещо от мен:
Панирано Пилешко месо
Пилешки крилца с майонеза и галета
Мусака от зелен фасул със сирене
Правя и пилешки прътчици със сос, те могат да минат даже за красиви, но наскоро не съм ги правила и ги нямам снимани. Като ги направя ще ги снимам.![]()
Със сладки работи не съм се пробвала, но Мраморният ти кекс много ме изкушава...
ПП. Иначе адски много работи мога да правя вече, нашите не се задържат дълго вкъщи и щеш не щеш се научаваш да готвиш.Вчера направих картофени кюфтета, а днеска пак ще карам на сандвичи.
![]()
Куул Гърл, харесва ми тортата - мн е сладурки надписа![]()
На мен ми се наложи да се науча да си готвя, понеже наще ги няма почти по цял ден (а понякога и по повече..) и рядко си правят труда да ми оставят ядене
За сега нещото, с което най-много се гордея е са пържени картофи с прасковиМн вкусно беше .... хаха иначе мога разни макарони, готови супи (такива по-леснички работи).. мога мусака, бобче, ... нз още кво
Абе сичко мога, стига да има упътване
![]()
And now I make a spell,
"forget I've ever been here"!
Don't ask, I won't tell,
may all of our pain dissapear!
^Sam90^ съм
ох как щях да са изнервя![]()
ама съм на шоколадова диета тъй че шъ кажа че са превъзходни
имам си гадже,заместници,кандидати и най-добри приятели
Като спомена, че съм вегетарианка, сигурно ще се откажешНе, че не готвя и месо, ама не съм го опитвала и не знам на какво блъска
![]()
Много обичам да готвя, но не снимам "произведенията" си.
Последно днес правих сладките Домино от Бон Апети.
И преди да те срещна... пак теб ОБИЧАХ!
И дори един ден да не съм до теб... пак теб ще обичам!