- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Едно въпросче :)
Здравейте,сладурковци.
Да ви се похваля днес си взех декоративно мини зайче.Мн е сладинко и послушномн си го харесвам,обаче имам един проблем. Искам да разбера как мога да го приуча да ходи до тоалетна само в клетката си и каква тоалетна да избера.Четох,че имало някакви тоалетни специално за зайчета,които се слагат в единия край на клетката и си върши работите там. И освен това искам да попитам някой,който има такова зайче да ми каже всичко което знае.Навици,с какво се храни,ваксини и абсолютно всичко,което занете. Мерси предварително.
Еми аз зайче нямам.Ама имам въпрос,към теб.
Защо питаш,как да научиш зайчето да ходи до тоалетна във клетката?
В смисал,то нали ще си живее в клетката,къде другаде да ходи?Тва не е котка,че да се разкарва из апартамента или къщата.
Ами защото трябва да се пуска малко да се поразходи не трябва да стои постоянно затворено.И още нещо.
То е женско и си няма име все още,така че ако някой има предложения да каже.
Еми кръстия с някакво артистично име,например на любимата ти певица или акртиса,или там има на човек,на който се възхищавашПървоначално написано от .SmiLe.FoR.yOu.
![]()
Аз се казвам ЙоанаХаресва ли ти?
![]()
Аз си мсилех да го кръстя Палачинка,както зайчето на Самър в Ориндж Каунти.
За моето има се шегувах,не че имам нещо против да го кръстиш на менПървоначално написано от .SmiLe.FoR.yOu.
![]()
Но Палачинка е много оригинално,точно както сериала![]()
А имаш ли си Сет Коен ? хихихи
Зайчовците по принцип са чисти животни , избират си един ъгъл на клетката и пишкат там . Може да слагаш само талаш , и на това място да го сменяш всеки ден , няма да имаш проблем с хигиената.
Аз имам мъжко зайче на 5 месеца , когато го взех мойто и го пусках да скача из стаята ,то пишкаше навсякъде където му падне. Обяснявах си го донякъде с това че е мъжко , и може би маркира .. Все пак с много постоянство го научих, когато го пускам извън клетката , да ходи да писка само на едно място - под бюрото , там му слагам специална постелка. Номера е да го забележиш кога се кани да пишка - просто застава в специфична поза и замръзва ... - и тогава го хващаш и го караш на мястото където искаш да го научиш да пишка .. и то се научава там , но трябва много търпение. Но ти пишеш , че твоето е женско , и може и да нямаш такива проблеми.
Моя като го взех и не знаех какъв пол е и го кръстих ШОШИ , по късно се разбра че е мъжки. Твоето може да го кръстиш някак , както приляга на характера му , но ти сигурна ли си че е женско , защото когато са малки не им се познава много добре , и често за мъжко се мисли че е женско
Та относко другите работи , моето яде само суха храна - най добре е да му купиш някаква по разнообразна, в смисъл да е вътре с много неща. Сеното също е задължителна част от хранителня режим. Моя лакомник все иска да яде , но имай предвид че не трябва да прекаляваш с храната защото може да си натовари стомахчето. Зеленчуци мисля че може да му даваш в малки количества , само като десерт обаче , не като основна храна , защото съм чувала че от тях задържат течности , и може да му се подуе коремчето и да получи разстройство , което е фатално в 80% от случаите.
Зайчето попринцип е страххливо животинче , но се научава да познава гласа на стопанина си , нуждае се от внимание и след време започва да се качва по мебели и дивани и да търси контакт с хората. Моето диване дори обича ласки , и като го галя си навежда главичката и направо се разтапя. Така че с много търпение ще успееш да го накараш да свикне с теб и да те обича. Иначе са много смешни когато ги пуснеш да скачат и почват да си тръскат главичките и да си мятат дупетата - това е знак че зайчето е щастливо с теб.
За ваксини , аз един път отидох да питам ветеринар специално , и ми казаха че 1-во ваксина се прави при навършване на 6 месеца , 2-ро каза , че ако живее в апартамент , и ако няма контакт с други животни , риска да се разболее е минимален , затова ваксина не е 100% задължителна , но все пак ако се притесняваш може да питаш и ти и да му направиш. Аз моя не съм го ваксинирала все още.
За друго не се сещам да пиша , надявам се да съм помогнала , ако имаш още някакви въпроси питай , ще се радвам да ти отговоря.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Много ти благодаря за отговора. Аз изчетох доста неща и се оказа,че знам всичко,което каза. За ваксината водих го/я на ветеринар и той каза на 4 март да отидем да му/й я направим.Права си за пола още не може да се определи, но аз отначало си мислех,че е момиченце и си я кръстих Белла,щото е беличка пухкавелка.Много е игрива и любвеобилна като си я взема постоянно ме близка и се гушка в мен,а като я пусна да си скачка прави едни въздушни скоци и е голяма шматка много и се радваме всички.Мисля,че си живее щастливо животинчето има си всичко и е обградена от много любов.Аз направо я обожавам и мисля,че и тя има симпатии към мен,защото се държи много свободно и ходи,където и скимне. Сутрин преди да отида на училище си я гушвам и тя много ми се радва. Имам чувството,че винаги съм я имала. Много си я обичам моята Белла-Хубавела
Да ми е жива и здрава
П.П Хах как говоря за зайчето в женски род,а все още не се знае какъв пол е ама аз си я възприемам за момиченце.![]()
страшно е тъпо да питаш как да си кръстиш домашния любимец
Страшно е тъпо да говориш без да четеш. В горния пост казах,че съм я кръстила Белла,така че мнението ти е напълно безсмислено и ако може следващия път да не пишеш в темите ми без да четеш какво съм писала.![]()
![]()
аз само отбелязвам фатка, че попита как да го кръстиш /лъжа ли е, че попита? /Първоначално написано от .SmiLe.FoR.yOu.