В никакъв случай не взимай Acer - за много кратко време видях 2 с изтекла преди 2-3 месеца гаранция с "опечени" видеокарти - единия го разглобих - радиатора на видеото е хванат на 2 места и с времето термоконтактната паста се разпрашава, престава да се охлажда и чипа гърми. Ремонта /смяна на дънна платка/ струва повече от нов лаптоп.
Преди по-малко от месец си взех Фуджицо-Сименс - ESPRIMO - не помня точния модел за 1000 и малко лева - двуядрен Пентиум процесор, 2 ГБ РАМ - 2 УСБ порта, вградено ВиФи, 120 ГБ САТА диск ... какво повече му трябва на човек :P Както беше писал някой по-горе - винаги можеш да си вземеш външен диск и да накачиш каквито се сетиш външни устройства. Имам само малки козметични забележки - УСБ портовете са в лявата предна страна, а аз там си държа мишката и ми пречеха в началото но се свиква. Аудиото е изведено отпред по средата и кабелите малко пречат като се ползва клавиатурата, но и с това се свиква. Според мен това беше оптималното съотношение цена/производителност.