- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Малко ми е трудно....
Просто ще споделя как се чувствам. Може би така ще ми олекне малко, защото имам чувството че съм в някакква дупка и не знам как да излязаПърво ше кажа че съм на 17 и тази година съм с нов клас. Не че се чувствам изолирана в този клас....проблемът е че се чувствам ТЪПА. Всички от този клас са супер ученолюбиви, старателни, учителите ги обичат....Може би проблемът дойде оттам че единствената ми близка приятелка от стария клас, която е в новия ме заразя заради новите хора. Не че напавих някакъв мн гоялм проблем, но се почувствах още по- самотна. ( не изолирана). Признавам че леко се притеснявам от тези хора, когато трябва д ас е изкажа на дъската примерно, но това не е толкова важно. По- гадното е че успехът ми е не е мн висок имам и 3 по един предмет...Не ми се беше случвало досега, а в същото време почти всички около мен пишат молби за стипендиии, Също така не е мн приятно да отвора дневника и мойта оценка да контрастира с другите
. Тази година трябваше да ходя на изпит по френски ( наистина мн наблегнах, но на самия изпит с е изложих), готвя се и за изпит по английски, където също е мн трудно. Но когато съм в училище или по- точно в този клас имам натрапчивото чувство че съм тъпа. Знам че повечето от тях са зубъри, но когато сме в час никой не гледа дали си зубър или не, а ти гледат знанията. По време на часа всички мълчат и внимават , а след часа- всеки нанякъде.....Неуспехите този срок ме докараха до състояние в което трудно се въздържах да не се разревавам за най- малкото нещо и да не мога да спя от нерви.....На всичкото отгоере, компанията в която с е движа е изградена от най- умните , така да се каже и натрапчивото чувство се засилва още- повече. Имам си утеха- това ми е гаджето, той е в същото даскало, но напоследък се сърди за най-малкото нещо ( защо не съм му обърнала внимание, защо това , защо онова ) и аз наистина нямам вече сили да го излушвам и да споря , а само се съгласявам.... Дните ми са ужасно еднообразни от това учене . с прителите ми с се виждам само 1 или 2 пъти в седмицата.
Просто се чувствам потисната. Родителите ми ме разбират, но ми е гадно че дават толкова пари за уроци , а аз не успявам да се справя.......И наистина незнам къде е е изхода
Колкото повече си вманиачаваш, че си "тъпа", толкова повече си вредиш, ОСЪЗНАЙ ГО това нещо и престани да си втълпяваш безочвени самооценки.Това, че не си на първите места по успех, не те прави тъпа.Винаги ще има хора под и над теб и единствено ОТ САМАТА ТЕБ зависи дали ще драпаш и ще се стремиш към прогрес или пък ще се оставиш на самосъжалието да те дърпа надолу.Не бъди бележкарка, а се замисли над това защо ходиш на училище-За да изкарваш добри оценки или за да придообиеш знания, обща култура, добър изказ и т.н.
Наблягай най-вече на предметите, които са ти интересни, които ти доставят удоволствие и т.н.Аз например искам да уча право за вбъдеще.Ето защо съм се съсредоточила върху Историята и Литерататурата.Старая се и двата ми чужди езици да бъдат на ниво.Не съм загърбила, разбира се и останалите предмети.Просто виж в коя област те бива и в нея търси реализация.
Спри да се сравняваш с другите.Всеки има свой собствен живот, цели и мечти.Старай се да следваш своите.Успех и малко по-оптимистично гледай на живота.
![]()
![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Един съвет,гледай по ведро на нещата...всичко ще си дойде на мястото![]()
Що се отнася до училище,ами наблегни малко повече и най-важното не се сравнявай с другите![]()
Еееее,стиган си си втълпявала,че си ТЪПА.Първо,че думата е груба и е доста глупаво един човек сам да се обижда така.Недей така.Щом се чувстваш така,по-добре направи нещо,вместо да врънкаш.Все пак ,когато имаме проблеми,се стараем да ги решим.А твоят проблем не е толкова сериоэен,напритв-даже хич.Мисля,че сама си внушаваш раэни неща и доста эадълбочаваш.Иначе решението е едно и е лесно.Просто сядаш и учиш.Пък и ще е по-добре эа теб,нали?Айде късмет и эалегни малко над учебниците.Това е решението
Или просто продължаваш както до сега и продължаваш да си се чувстваш така...
But all the miles that separate,
They disappear now when I’m dreaming of your face.
izob6to ne si glupava kvi sa tezi gluposti...pone na men mi se struva 4e si dostatu4no inteligentna i ima6 realen pogled vurhy ne6tata.na4i az su6to bqh taka ama v drygata krainost.mnogo y4eh dokato vsi4ki me kaneha na kuponiiii i az uj hodeh ama tupo mi be6espored men na4ina ne e da stava6 kato tqh a da si si ti,prosto da se postarae6 da gi priob6ti6(tezi,s koito izliza6) kum svoq svetogled.razpysni gi malko tezi umnici
ti si nared!plus tva az smqtam 4e na tqh 6te im e priqtno da sa s teb za6toto si razli4na i v glavata ti qvno ne sa samo himi4nite procesi i dvyizmernite masivi
мила чесно ти каам, дойдох от друг град, в този който живея сега. не познавах нито 1 човек, в предишния град където живеех бях в огромни компании, в училище, ходех на танци , в блока си имах приятелки от деца дето се знаем и винаги съм била заобиколена от много хора и изведнъж дойдох тук без да познавам никого. 1 вата година само 2 ки имах ,а иначе бях отличничка. Ама после си намерих приятелки ,гадже и тая година всичко се нормализира.Така че всичко ще се оправи трябва само да мине малко време. И не мисли че си тъпа това ти влияе още по- зле![]()
![]()
~` Az Se PrOmEnQm A s MeN cElIq SvQt :P `~
***Живей на ръба, в противен случай заемаш твърде много място [!] ***