Здравейте днес се замислих над нещо много ценно, свързано с това когато срещнем човек, който наистина обичаме и защо понякога се разделяме и можем ли да преодолеем това. В днешно време съм забелязала сред хората на моята възраст (15-20 год.) често правим трагедии от това, че сме се разделили с някое гадже, от това че той не ние оценил като, подиграл се е с чувствата ни т.н. Понякога се случва да вложим повече от колкото сме очаквали, защото сме срещнали човек , който ни е впечатлил , а се оказва , че не е така. Тогава се отдаваме на мъката, депресията и изгубвама ценно време, в това да се самосъжаляваме и всъщност губим възможността да открием смисъла на живота, това какъв късмет имаме да сме тук ,да преживеем, нещо да извлечем поуката от станалото, колкото и лошо да е. Лично аз осъзнах това през тези дни, в които имах възмност да се замисля над това, което преживях с човека , който доскоро беше до мен и изобщо за бъдещето си като цяло.
Но се замислих и над още нещо-когато двама човека се обичат наистина , но обстоятелствата ги разделят, единия трябва да поеме в друга посока, макар и да се обичат. А когато раздялата настъпи единия се налага да пусне другия,дори и да боли, защото така трябва. Мислите ли че такава любов може да издържи , може ли да преодолее обстоялтелсвата, времето?
Съжалявам, аок звучи обаркано, тъй аз в момента се намирам малко в такъв етап. Това , което ме подтикна да пусна таи тема , е факта, че в момента аз се намирам в такова положение. С приятеля ми се разделихме именно заради това, защото аз трябва да поема от части посвоя път, а той не е сигурен , че ще издържи на разстоянието и обстоятелствата, затова реши че по-добре да боли сега раздялата. отколкото после, въпреки, че и хората около него му насаждат тези идеи, че няма бъдеще, а той се влие. за съжяление аз не мога да направя много по въпроса, макар, че го обичам , но времето минава, не че не съм се примирила и с раздялата. достатъчно силна съм да продължа напред и да го превъзмогне, единственото, за което съжалявам е това, че свършва всичко между нас по този начин. Може би ще дойде и време, в което той да стигне до моята гледна точка, но сигурно ще е късно. Благодаря на тези ,които са прочели темата и ще споделят мнението си по въпроса !