.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 5 от общо 5
    Супер фен Аватара на sexy_for_you
    Град
    Плевен

Задача по физика

Разполагаме с две топчета-метално и пластмасово.Пускаме ги от една и съша височина.Кое ще падне по бързо?

Това е 1 задача от олимпиадата по физика за 8 клас.Моето решение е,че топчетата падат едновременно,тъй като падането е свободно,но не смятам,че разсъжденията са ми верни Ако някой може да ми обясни,ще му бъда много благодарна
    Страничка,специално за ВСИЧКИ,които ги обичат САМО като ПРИЯТЕЛИ ) Добре дошли на всички сродни души! ) ---> http://www.facebook.com/pages/%D0%97...18128158249619

ами аз си обеснявам 4е по-бързо ще падне металното топче защото е по-тежко и има по голяма сила която действа надолу ..
    Да сме скромни ? Ооо,не мерси

Абе няма ли да се научите кога се пише '' и '' и кога се пише '' й ''?!!

Цитирай Първоначално написано от Gabriela_
    ами аз си обеснявам 4е по-бързо ще падне металното топче защото е по-тежко и има по голяма сила която действа надолу ..
    и аз така си мисля
    ИСКАМ ДЪВКА!

май зависи от това колко тежи всяко топче,защото G=m.g май беше така формулата

Голям фен Аватара на lmao
    по принцип ако няма атмосфера всички предмети пуснати от една и съща височина падат за едно и също време
    но понеже има атмосфера се разписва F=m*a по y направление и се вижда че зависи от въздушното съпротивление

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си