.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 21 от общо 21

Прекалено добри или твърде наивни или направо балъци

Мноо кофти така че за добрите хора няма място под слънцето. Ако си услужлив/мил/разбран ти се ебава мамата/особено в Бг/ , не е справедливо,но така се получава. Но едва ли който не е злодей по душа може да стане такъв. Искам да кажа,че добрите винаги остават прецакани.Жалко,но факт. Жалко,но винаги ще е така. ;/
    Obi4am momichetata poveche ot vsichko...

Това е ясно на всеки, но защо трябва да пишеш тема?

А защо да не пиша? Пиша каквото мисля. Искам да си изкажа мнението на глас. Искам да го видят и други. Искам и други да кажат дали са с подобни наблюдения. Разни ей-такива.
    Obi4am momichetata poveche ot vsichko...

За голямо съжаление си е така .Сега за да си добре и да не те тъпчат ти трябва да тъпчеш другите.А тези други са добрите и усложливи хорица , които в наивноста си биват прецакани от дебилите. Да , трябва да си дебелокож и да не показваш чувствата си зада си добре.Ужасно но факт.

Цитирай Първоначално написано от mrysnika
    А защо да не пиша? Пиша каквото мисля. Искам да си изкажа мнението на глас. Искам да го видят и други. Искам и други да кажат дали са с подобни наблюдения. Разни ей-такива.
    Ем добре, нямам против, просто нямам какво да правя.Ама иначе и да искаме трудно ще го променим това.Както г-жата се ни заплашва, че ако не млъкнем ще има контролно, ама ние все едно млъкваме.

Ами добри,добри-зависи дали граничи с глупост? Не може да се правиш цял живот на нещо,което не си. В крайна сметка може само да използваме маски за пред обществото,но често омръзва да ги слагаме и няма как в даден момент да не се 'издадем'. И все пак е разбираемо,че духовните хора страдат повече,но вълкът козината си мени,но нрава-не. Не става така да си наложиш да си друг и оп-получава се. Приеми себе си и последствията от това.

Град
    BaPHa
    Цитирай Първоначално написано от 4eere6ka_kiss
    За голямо съжаление си е така .Сега за да си добре и да не те тъпчат ти трябва да тъпчеш другите.А тези други са добрите и усложливи хорица , които в наивноста си биват прецакани от дебилите. Да , трябва да си дебелокож и да не показваш чувствата си зада си добре.Ужасно но факт.
    taka e

бъди ослужлив/а само с тея които си го 3аслувата и няма да си балък ... кфо
    а3 примерно съм усложлив само с мои хора ....абе вие си 3наете =]
    Fuck me I'm famous

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    Да аз винаги съм прецакана.Опитвам се да помагам на хората, когато имат проблем, да проявявам разбиране и т.н. като цяло съм човеколюбива натура и в повечето от случаите съм готова да пожертвам нещо свое било то-време, пари и т.н. само и само за да помогна на някой.Накрая, когато аз имам нужда от едно рамо, няма кой да ми го даде....и тогава си давам сметка...
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

Голям фен
    Ето какво мисля аз по въпроса:
    Първо -добрите хора не винати са наивни.
    Второ- истински добрите хора правят услуга или помагат на някого, защото им идва отвътре и така са преценили, а не защото очакват да им се отвърне със същото. Така че, ако правите услуга само за да ви се отвърне със същото, по-добре не я правете.
    Трето- факт е, че не всеки отвръща на доброто с добро. "Светът е пълен само с лицемери и използвачи", така че, на който не му изнася, по-добре да не помага и да си се чувства прецакан и депресиран цял живот. По-добре е да станеш като всички, само за да се чувстваш печен. Ако всички мислеха като теб не ми се мисли какво щеше да стане.
    Съжалявам, но не разбирам логиката ти.
    Don't worry, be happy!

Веднъж една учителка ни обясняваше за егоизма. Тя казваше, че всичко, което правим, го правим за себе си, включително и когато помагаме или правим услуга на някого. Правим го, защото ни идва отвътре и така ние ще се почувстваме по - добре, значи все пак го правим и за себе си Така че.. това е въпрос на характер и индивидуалност, както казаха преди мен - човек не може да се прави на нещо, което не е, дори да иска. Добри или не, хората са различни и никой не е виновен за това, което е, не може да го промени, единствено да направи избор как да живее живота си и от коя страна да бъде.
    "Вероятността нещо да се случи е обратно пропорционална на неговата желателност." (Закон на Гумперсън)

"Подходящият случай се явява в най-неподходящия момент." - (праволо на Дюшарм)

Мега фен
    Град
    София, Лозенец
    Има нещо вярно...

Мега фен
    Град
    * пРи сЛъНцЕтО*
    Цитирай Първоначално написано от ЦвЕтИт0
    Да аз винаги съм прецакана.Опитвам се да помагам на хората, когато имат проблем, да проявявам разбиране и т.н. като цяло съм човеколюбива натура и в повечето от случаите съм готова да пожертвам нещо свое било то-време, пари и т.н. само и само за да помогна на някой.Накрая, когато аз имам нужда от едно рамо, няма кой да ми го даде....и тогава си давам сметка...
    И с мен е така...все гледам да помогна а после...ми забиват нож в гърба. Научих се,че трябва да помагам само на хората,които го заслужават!!!

Супер фен Аватара на HePeAJIeH
    Затова трябва да се намери баланса м/у доброто и злото! Показвай добро само на хората които са искали да те опознаят и в следствие на това са станали твои приятели и могат да ти помагат дори и в най-трудните моменти.Аз съм на този принцип и не се оплаквам

Цитирай Първоначално написано от *.~*` *~* anaRial *.~*.`*
    Веднъж една учителка ни обясняваше за егоизма. Тя казваше, че всичко, което правим, го правим за себе си, включително и когато помагаме или правим услуга на някого. Правим го, защото ни идва отвътре и така ние ще се почувстваме по - добре, значи все пак го правим и за себе си Така че.. това е въпрос на характер и индивидуалност, както казаха преди мен - човек не може да се прави на нещо, което не е, дори да иска. Добри или не, хората са различни и никой не е виновен за това, което е, не може да го промени, единствено да направи избор как да живее живота си и от коя страна да бъде.

от това по ясно не може да бъде казано!!! браво

Супер фен Аватара на mickelangelo
    Град
    Варна морето сините вълни ....
    Всичко е с мярка дори добрината ... н0 не смятам че трябва да си лош с някого да успееш в каквото и да е начинание ... просто прояви креативност ( изобретателност ) и любезност и ще видиш колко е лесно
    НиКОи НЕ ЗаСлуЖаВа дА лееШ СълЗи за НЕго, а тОзИ коИто ЗаСлуЖаВа нЕ Би тЕ рАзПлаКал >>!<<

Имама много вярно в това което казваш винаги е така с добрите хора не са само 2 или 3 с което да е станало това което ти описваш

Мега фен Аватара на SunSmile
    Така е! Винаги е било така и за йалост винаги ще бъде! Добрите, нежните, милите... винаги са прецакваните. И що? Защото на някой друг родителите му са такива и такива, щото другия има самочувствието на базата на едно голямо НИЩО!!! А тези с по-големия потенциал, възможности, дарби и др. са пренебрегваните.... Еми в моя клас има такива проблеми м/у мен и една надута учителска щерка, само че я правя на луда и имам намерението да продължавам!!! Да не съм луда да й мълча, само защото баща й ми е класен?! ще има много да взима!!! Сбъркала е момичето!!!
    Нея целуваш нали и
    нея лъжеш ти
    както мене лъжеш ти
    Щом дo мене той заспи
    знам, че искам да си ти
    трябва да реша ... трябва да реша...

Супер фен Аватара на gangstata
    Град
    Мелкаса Пойнт
    Цитирай Първоначално написано от PeBuLs_BaBe
    Така е! Винаги е било така и за йалост винаги ще бъде! Добрите, нежните, милите... винаги са прецакваните. И що? Защото на някой друг родителите му са такива и такива, щото другия има самочувствието на базата на едно голямо НИЩО!!! А тези с по-големия потенциал, възможности, дарби и др. са пренебрегваните.... Еми в моя клас има такива проблеми м/у мен и една надута учителска щерка, само че я правя на луда и имам намерението да продължавам!!! Да не съм луда да й мълча, само защото баща й ми е класен?! ще има много да взима!!! Сбъркала е момичето!!!
    здрасти ма :P ... за пореден път ти казвам тейк ит иизи

So if you callin my phone - leave a message..
    So if you knock on my door - keep on knockin...

Повече от фен Аватара на VampireGirl666
    Човек се учи от грешките си.Когато помогнеш на някой и когато очакваш в труден момент този човек да ти върне услугата,това значи да чакаш от умрял писмо.Тогава осъзнаваш какви приятели имаш и си имаш едно на ум повече да не му помагаш.Първия път ще сгрешиш,но втория няма.Е,до някъде си зависи и от самия характер на човека.

Повече от фен
    napylno prav si. V segashnite vremena ne trqbva da si dobyr,ami trqbva da si nahakan egoist,koito e gotov da preebe maikata na vseki (s izvinenie za izraza). Spored mene ne trqbva da se doverqvash mnogo na horata i trqbva da mislish samo ti da si dobre pyk na drugite mainata im.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си