- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Психологическите зависимости
здр алл
и тка да се изкажа по темата:
Пуша както цигари така и трева пия с повод или без това е др въпросздравето си е мое (едно от малкото неща които притежавам), но мисля 4е най-важно е да знаеш кога да спреш кога да си кажеш СТОП. Не мога да кажа 4е съм пристрастен към нещо др освен цигарите.Мисля 4е мнението 4е вси4ки употребяващи дадени наркотици независимо силни или слаби са запо4нали да се друсат заради проблеми просто в пове4ето слу4аи или не си знаят приоритетите и ценностите или просто имат пове4е излишни кинти които да дават за бяло.И 4е ако ти си имаш доверие сам на себе си 4е няма да стане6 един от поредните пи4ове запо4нал да пу6и трева, а стигнал до иглата няма6 проблеми и си пеи сърце. Мисля 4е не са виновни родителите защото ако детето иска да опита няма на4ин да го спрат може да каже 4е отива да у4и в приятел, но в същото време да се напорка като кирка или напуши.
Аре тва беше от мене peace \/
P.S Mom4e na 15 godini sam ot varna![]()
Пич, аз съм човек дето въобще не гледа телевизия, затва пък имам пристрастяване към ПЦто, но това е друг въпрос.Първоначално написано от SiegHeil
Не прави глупави сравнения - телевизията се отказва значително по-лесно отколкото наркотиците. Нали съм виждала разни зарибени как откачат докато чакат приятелчетата им да им донесат масето...
Е, от тревата има далеч по-опасни и зарибителни наркотици, но ти го знаеш тва, няма смисъл да ти обяснявам.
Телевизия и компютър се спират доооста по-лесно. И не зомбират в такава степен.
Аз например.. като отида на село и там няма комп... Първите 2 часа ми е нервно че няма кво да цъкам, пък е голяма тъпня но си намирам работа и следващите дни са ми истинско удоволствие на приказки с роднините например, правя нещо, зяпам нанякъде и не чувствам нужда от гадната машинка. Даже ми беше яко че си правя кефа и без комп... Така е и с ТВто. Гледах редовно всяка вечер, но от раз я спрях и не съм почувствала никакви тревожни абсистентни странични ефекти от това мое действие.
Дори и да си най-зарибения американец без живот, сигурна съм че телевизора можеш да го откажеш два пъти по-лесно отколкото бонбонките, които те правят много щастлив и енергичен, или не дай си, херцата..
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Става въпрос за ПСИХОЛОГИЧЕСКИ зависимостиПървоначално написано от jghgh
При наркотиците пристрастяването е и физиологично...
And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
I've lived for these few seconds
For I am Winter born
http://vbox7.com/play:d61898cb
И АЛКОХОЛА И ЦИГАРИТЕ СА НАРКОТИЦИ!
Някой замисляли се над това?Никой не го е грижа че всъщност алкохола и цигарите създават също толкова че вероятно и много по големи щети на обществото от колкото по силните наркотици.
Дозата прави отровата....всичко е полезно,когато е в умерени количества,дори и някои видове наркотици!
Писна ми да повтарям и да наблягам над това че трябва да се гледа на нещата от много други гледни точки.Знаете ли че има много и е имало много известни художници и хора на изкуството които са взимали някои наркотици за вдъхновение и стимулатор за да сътворяват невероятни произведения на изкуството на които ние да се радваме.
При тревата и халюциногените много,много рядко се случва физическа зависимост,по често се среща психическа,като при алкохола,а се забелязва и ефекта(на който му забравих името),при който желанието намалява,въпреки че ефекта при приемането си е същия.
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
Не на наркотиците? Въпреки , че говори за наркотици като трева амфетамини , на практика ако желаете да премахнете всички наркотици , Вие обричате медицината......спре ли се тревата, анфетамините , коката , ще се премине към разни лекарства ( както в момета е модерно да се друсаш с Акинетон) , а в такъв случай трябва да се отстранят и тези лекарства (различни видове боулкоуспокояващи отпадат ).
Хората сами си насаждат всички тези проблеми, и сами трябва да си разрешат тези зависимости.А отстраняването на наркотиците не е "спасението" за обществото.
Не целта е цел, а пътят
Ако забранят наркотиците,трябва да забранят и успокоителните и сиропа за кашлица и медикаментите които се бият на пациент на които ще им се прави операция.
Това химията е много интересен предмет в училище,за който доста хора тук май не са чували....
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/