- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Помогнете да спасим живот!!!
Който съм си е имало причина.Първоначално написано от Raving^Insomniac
Момичето много хубаво е решило да напише тема.. НЕЕЕЕ се ше има издънки, които да си изкажат неподготвеното мнение.
Е, казвам ви, темата е за съвсем друго нещо, просто не пишете, бе! Толкова ли е трудно?!
Като ви се каже, че мнението ви е НЕНУЖНО, няма смисъл да го повторите още 10 пъти...
няма ли кой да заключи тая тема.. за сяк'ви простотии се изписват 10 страници, една смислена тема веднага беше преебана..
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Кви са тия глупости.. Не знам що някои хора са решили, че след като има еди си колко злобни кучета, значи всички останали бездомни са такива и трябва да се изтребят по най-жесток начин.![]()
12 лв. издръжката на едно куче??Аз имам 3. Ако беше по 12 лв. дневно за всяко, не знам къде щеше му излезе края. И не е като да не си живеят добре.
На мнението съм, че животинките трябва да се прибират, гледат в приюти и след някакво време да се приспиват, ако никой не ги потърси. Така ще са доволни и двете страни. А злобните кучета, повечето, не са станали такива без човешка намеса. Не са виновни те, а безотговорните хора, на които им е писнало да имат пес, и са го пуснали на улицата. Всеки, който го оставят на произвола, ще оцелява както може.![]()
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
Raving^Insomniac, ти, предполагам, знаеш много неща за мен и живота ми.. и най-вече какво правя за кучетата, нали?
Не ми говори кой е разглезено хлапенце, защото най-много ме дразнят индивиди, които се изкарват "много преживяли" в този суров свят.. ама живеят при мама и тати, нали?!?
Изкарвате все едно по улиците всеки ден кучетата разкъсват хора.. глупости.
А всички тъпаци дето се гарвят с животни ей така?! Които избиват кучета и котки без никаква причина?! Тях ли защитаваш?!
Само мога да те съжалявам, както и доста други хора.
Приюти трябва да има, да, само че никой не го е грижа.. нито отпускат места за подобно нещо и т'ва е главния проблем..
12 лева на ден, баба ти!Първоначално написано от Canis_Dirus
Saatana vittu perkele hate crew!
оо то с бой кучетата ще станат писенца нали? замисляте ли се защо нападат, глуапци гърбави? НЕ!
кучето е най-добрия приятел на човека... ама човека, не на чатерите дет много знаят по форумите и са големи мъже с пушките кучета убиват.
К'во ми обясняваш, че 90% от съфорумците не били на т'ва мение, те едно 95% немогат да си изброят пъпките пред огледалото камо ли да имат сериозно мнение (като на големи, пораснали хора) по социалните теми, другата половина не са виждали пушка на живо пък тук(във форума) трепят кучета с такава наред... Аз си мислех, че едни млади хора, с акъла си ще имат малко мозък да размислят откъде тръгват проблемите... А ако толкова държите да се цитират фрапантните случаи нека само вметна, че един огромен процент от инцидентите, в които куче напада някого става дума за домашни кучета, които не са обучени и се разхождат без контрол от безотговорните им стопани! Наистина ужасно неприятно ме изненадахте, искрено се надявах да имате малко повече акъл в главите си!Първоначално написано от Raving^Insomniac
ш' ме извиняваш много, ама след малко може да земеш да кажеш и че кучовците знаят къде живееш и те причакват пред вас точно в часа, когато вече са научили, че се прибираш...Пожелавам ти да ти се случи същото - глудница всеки ден да напада теб и семейството ти - майка ти, баща ти, сестра ти/ ако имаш/, брат ти /ако имаш/! Нека ги нахапят, нека ги е страх да се прибират![]()
Трудно е да се предприемат мерки, държавата ни е бедна, а и с тези управници..В по - напредналите страни са решили отдавна този проблем и се грижат за животните, както и имат закон срещу жестокостта към тях. Ние има къде къде още да ги гоним.. А като гледам отношението на хората към тези неща.. Знам, че всеки гледа как да преживее и така нататък, но то и това е проблем.. Нямаме средства ..
И на повечето не им пука явно, но какво ли да се чудя, това е България..
Бих помогнала, ако имах възможност, но за да се осъществят такива инициативи, трябва мн повече.. В този форум, както виждаш няма какво да очакваш, колко жалко, но.. дано в бъдеще се намери решение, само дано не е далечно бъдеще. Искрено се надявам.
"Вероятността нещо да се случи е обратно пропорционална на неговата желателност." (Закон на Гумперсън)
"Подходящият случай се явява в най-неподходящия момент." - (праволо на Дюшарм)
АБСОЛЮТЕН, КУХ ИДИОТ!Първоначално написано от м0мИчЕ 0т АдА
Не прочетох цялата тема, защото ме доядя и се досетих колко такива мнения като на ей тоя дебил тука ще видя.
ТИ, красавице ЧОВЕК, някога замисляла ли си се, че ХОРАТА не са най-важни? Умирали... защото не правят нищо по въпроса. Защото умират гладни или от студ посред зима по улиците, защото ги мързи да си вдигнат задника от тротоара където просят! Кучетата в тези изолатори са наистина сами. Те няма как да станат, да си намерят работа, да се порадват на хубавите неща в живота... та те дори не могат да мрънкат по цели дни колко са зле, колко бедни са и колко нещастни са...
Ужасно много се надявам проклетата ни държава (обичам България...) някой ден да се оправи и да заприлича на СВЕТА. И си права, авторке, че ние можем да помогнем. Дори мисля, че всичко това би било в нашите ръце.
Не съм в България в момента, за жалост. А и за радост, също... ужасно трудно е да гледаш как хора унищожават красивите ти спомени от една страна, в която си живял, как трепят беззащитни бездомни животинки по улиците без капка милост... а тези, които уж са очевидци и съчувстват, никога не правят нищо освен да мрънкат и да се оплакват за това колко страдат в жалкия си нещастен живот!
ти пък много акъл имаш в главата. четеш ли к'во пишеш?!Първоначално написано от MusicIsTheKey
Ех, казах, че няма да отговарям, но ти си твърде куха, не можеш да разбереш и трябва да ти се обясни"
Зад блока ми има строеж и кучетата живеят там. Колкото и да е сложно, надявам се, че ще успееш да зацепиш как идват пред блока ми. Използвай поне една гънка от малкото ти мозък. Стискам палци, дано се сетиш.ш' ме извиняваш много, ама след малко може да земеш да кажеш и че кучовците знаят къде живееш и те причакват пред вас точно в часа, когато вече са научили, че се прибираш
Bolt_f - имам повече акъл от теб, в това съм сигурна.
WOW. If you think soПървоначално написано от MusicIsTheKey
![]()
В никакъв случай не прехвърлям свои недостатъци на някой друг, аз имам мнение по всички социални теми за които можеш да се сетиш и за разлика от теб аз умея да го отстоявам, това и правя в момента. Тези реплики: "да ги изтрепем" и всички други подобни глупащини са просто начин да си измиеш ръцете и да избягаш от отговорността. НИЕ сме хората на България! НИЕ сме отговорни за случащото се! И само НИЕ можем да го поправим ако не ни харесва! Относно моите възпитаници: да, аз имам проблемно куче! Да, хапе ме и се карери по мен! Да, 40 кг е "сладура"! И НЕ, аз няма да го захвърля като всички "любители", които при първата появила се трудност отварят вратата на кучето и после почват да охкат: "ох, ама мен ме хапят, ох, ама те са толкова лоши"... Смятах и все още смятам, че личните нападки са излишни в темата, тук не става дума за мен и за моите кучета. Единственото, което донякъде ме зарадва през деня бе посещението ми в прословутия изолатор и положението не беше толкова отвратително. Беше чисто, кучетата имаха вода и след малко щяха да ги хранят. Кучето, което търсех беше вече осиновено, а далматина береше душа, но... няма пълно щастие!Първоначално написано от Raving^Insomniac
@ Лейди Дет а.к.а Лейди Поза, и lonesome
Искренно ви пожелавам да ви се нахвърлят глутници от кучета. По 10-15.
А, и спрете с нападките на лична основа, това че нямате с какво да контрирате не значи че трябва да се унижаваме... нали?
пп, Лейди Поза, Де факто ти казваш че всяко мнение, което не е еднакво с твоето е идиотско и ненужно? Е, в такъв случай си заври самочувствието в гъза, дано се почувстваш по-добре.
Първоначално написано от ^Santra^
ИскреННо ти пожелавам един ден да ти дойде акъла..
Това за мненията не съм го казала, но наистина вашите са излишни.
Всеки път се убеждавам, че сте уникални.
Не спряхте да обиждате.. кой имал малко мозък.. предполагам се имате за особено умни, нали? О, да, велики сте, велики?
Доволни?
Ти пък к'во говориш за напдки 'на лична основа' при положение, че ти обиждаш?!
Главата ми не побира как може хора, претендиращи, че са цивилизовани да подкрепят жестокостта към животни. Още повече пък ненужни бяха "искренните" ви пожелания. Няма ли как да проумеете, че ако помогнете да бъдат събрани и кастрирани тези животни нападенията ще намалеят значително (ако съвсем не спрат). Айде, ако толкова е сложно да приберете някое бездомниче поне го пожалете и се обадете в някой изолатор да го приберат, пък ние "простите, дето защитават животните" ще се мъчим да им подобрим условията. Наистина не разбирам що за човек би посегнал на животно, което не стига, че нищо не му е направило, ами и едва, едва оцелява. Само нещо да вметна: някой от вас, имам предвид тези, които имат домашно животно, пък било то и гледано на двора, които така силно поддържат масовите безразборни убийста на животни как бихте се почуствали ако някой ден кучето ви случайно се шмугне през вратата и излезе от двора и в този момент, в който вие се пресягате да го приберете някой "блестящ", с мъдрата си идея да убива де що мърда по улицата и е на 4 крака убие животното пред очите ви как бихте се почуствали? Защото заради такива като вас това си е факт. Моя приятелка неможеше да гледа кучето си в апартамент (беше вече прекалено едро) и го прати на село. Един ден когато майка и си тръгвала от селото Стиви решил да я изпрати и да се порадва колкото може, защото незнаел кога пак ще се върне. Кучето си вървяло с жената и докато тя му говорела един такив "умник" го застрелял. Е... дали наистина това е точния начин?
След като ти го правиш, аз нямам ли право? Претендираш че си интелигентна... е, хубаво. Значи интелигентните нападат, аз ще подражавам.Първоначално написано от Lady Death
Жестокост срещу животни... пф... не знаете какви зверщини има по света срещу хора, те тръгнали да ми оправдават бездомните кучета...![]()
На теб какво съм казала, бе, драги?
Айде не се меси в чуждите спорове.
И си противоречиш.
Да не говорим, че не аз първа започнах.. а други двама, просто защото не знаеха какво да измислят да кажат и айде.. "ВИЕ СТЕ ТЪПИ"
колко лесно, а?
Извини ме, дигам пара когато някой дава мнение за нещо от което си няма представа... Не визирам че си нямаш представа от проблема с бездомните кучета...Първоначално написано от Lady Death
Ахах... няма смисъл да храниш подобни кретени...Да не говорим, че не аз първа започнах.. а други двама, просто защото не знаеха какво да измислят да кажат и айде.. "ВИЕ СТЕ ТЪПИ"
Надявам се нещата вече да се успокоят и да утихнат. Нека запазим добрия тон! Искрено моля хората, които просто искат да оплюят мен или някой друг, който се опитва да направи за нещо за решаването на проблема с бездомните, жестокостта срещу животни и всички подобни проблеми, нека си спести писането!
Ужас ! Плаче ми се ! Това не може да продължата така ! Това са живи същества ! Същество захвърлило друго такова , което заслужава да живее , не може да се нарече човек ! Кучкарите дебнат невинните ,гладни ,захвърлени животни и ги прибират в приютите.Хранят ги само един път на ден и , ако до една или две седмици животното не е потърсено и осиновено от някого , то е жестоко убито! Какво им пречи да направят някакъв приют , където да се приютяват невинните животинки , да се хранят и да спят на топло ?Ясно е , че в България има толкова много захвърлени животинки , които не могат да бъдат приютени , но все пак не може ли да се направи нещо хубаво ? Ох , ще се разплача ! Това не може да продължава така ! Знам , че никой няма да се трогне и да се помъчи да спаси живпота на милите животинки ! Моля ви , да направим нещо ! Не трябва да си затваряме очите за този проблем ! Всичко щеше да е много по-добре , ако не съществуваха парите , но именно липсата им превръща живота на всяко едно същество в ад !
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Спаси дърво - убий бобър!
Спаси дете от нахапване - убий улично псе!
Grumpy old madman
Дори за минута ли неможеш да помислиш откъде идва проблема с тези "псета" г-н голям герой. Това последното ти изказване е като онези, които си казваме сутрин, че да ни е по - лесно да се погледнем в огледалото. И пак да напомня: те кучетата не освирепяват от много хубаво! Те, за разлика от нас (а някои хора изобщо не показват по - висша степен на развитие), са първосигнални животни. Ей така един слънчев ден докато поредния малак гладник обикаля из квартала и съвем добронамерено проси от минувачите или се рови из боклуците се появява някой такъв герой, като теб, и понеже няма дом и "обичливите" му стопани са го захвърлили решава да го пребие, ей така да знае, кой е шефа. После, едва събрало сили за да се добере до някое безпасно място, на което да се скрие се озовава на улицата, където друг такъв герой, пак като теб, се опитва да го прегази. Най - накрая куч решава, че си е намерил спокойно място където да полежи гладуващ ей така, докато му мине се среща с трети герой, като теб, който пак му тегли един хубав бой. От този момент нататък това куче вижда във всеки двукрак потенциална опастност, независимо дали просто минаваш покрай него, отиваш да го нахраниш или пък наистина отиваш за да го пребиеш и започва да напада всичко, което докопа. В света на животните се нарича борба за оцеляване. Но... не ми е ясно защо трябва да се направи всичко, което първоначално изброих за да стигнем до момента, в който пак заради вашата "геройска" глупост ВИЕ, "героите" сте причинители на проблема с агресивните кучета. Айде ако успееш да го асимилираш да се позамислиш, става ли? И нека все пак те поправя: Спаси куче - спаси дете от нахапване!Първоначално написано от Canis_Dirus
^ Напълно си права, ама в случая каузата е изгубена.![]()
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
Аз НЕ пребивам кучета. Ако ще се занимавам с него ще му видя сметката. Тези кротките изобщо не ги забелязвам, но да земе някой пес да ме лае .. Ако имам време ще му смачкам главата с някой камък. Но те, като са сами не нахалства, ама съберат ли се на глутница...
Съберат ли се улични кучета в глутница единственото решение е изтребване до крак. Преди 3-4 години ги бяха очистили така при сестра ми - натровени с някакъв дроб. После се чудиха, какво да ги правят, че да не ги вземат в някой месокомбинат и ги палиха. Изобщо - в един крематориум и живи в огъня - ем няма да харчим дроба.
Grumpy old madman