Ако ще ползвате зехтин,гледайте да го смесите с някоя изсушаваща съставка (мед,жълтък(не се препоръчва за боядисани коси),алкохол или няколко капки газ-правят блясък,оцета също).иначе можете да направите косата си мазна.
Също така косата се мие тогава,когато започне да се замърсява.Оставена мръсна,косъмът не може да диша и да се храни,което води до неговото опадване.Това разбира се не означава,че трябва да миете косата си всеки ден.Само тогава,когато е необходимо,защото както някой преди мен каза,шампоанът е химия и никак не е безвредна.Използвайте по щадящи-тези за всекидневна употреба са такива.Уош енд го,Пантен и т.н. са пълни боклуци,а използвани всекидневно могат да увредят косата ви.Използвайте качествени шампоани,но ако не ви се дават повече пари,един шампоан Дева например е добро решение,както и други бг марки.
Относно маската Миосотис-има доста доволни от нея,като се има предвид цената и - 8 лв за 500 милилитра.Аз я имам и не ми харесва,но всяка коса е различна...Мисля,че е само един вид-в червена опаковка.Намира се по аптеките.
Еarthshaker,ти беше на дредове,нали?Може ли да те питам какви грижи полагаш за тва нещо?