.
Отговор в тема
Страница 1 от 4 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 95

Град
    у вас ;]

момичета- аборт или не?

представете си че забременявате.. но не искате да имате дете независимо каква е причината.. (малка сте, не сте готова, приятеля ви не иска и тн).. Какво бихте направили.. аборт или ще задържите детето?
    Съжалявам ако има друга такава тема,просто искам да разбера какво мислите по въпроса..
    http://www.teenproblem.net/teenid/Ou7taControL

.. .... . the beLLs of c0caine3.. cocaInee.. . . coca!n3e . ... <33

Супер фен
    abort!!!
    I Might Not Be The Best In The World,But The Best The World Has Ever Seen!!!!!!!!!!!

бих направила аборт

Град
    Пловдив,Градът на Ботев!
    Цитирай Първоначално написано от sladorana14
    abort estestveno

сладОрана14 каза че ако случайно забременее ще направи аборт...край..
    ..влюбен..

Момичета, първо имате ли представа какво точно представлява аборта? Това е буквално остъргване на лигавицата на матката и в повечето случаи се прави без упойка. Казвали са ми, че усещането е че те дерат на живо.
    А за случаите на скъсан презерватив - има т. нар. "спешни контрацептиви" - във всяка една аптека ги има и повярвайте - по-добре да дадете 20-30 лв. навреме, отколкото след 1-2 месеца да правите аборт.

аз бих оставила детето, ако забременея случайно, (в смисъл непланувано)
    каквото и да казват другите, дори и родителите ми, а на тях съм им казала, каквото и да става - никога няма да направя аборт, а и вече смятам, че имам представа за живота си и не съм някое разглезено момиче! А приятеля ми съм го предопредила - стане ли случайно, си оставям детето, пък макар и сама да си го гледам и да си провалям плановете за бъдещето... това мисля аз!!!! за мен един нов живот е по-важен от всичко друго, най-вече не ме интересуват мненията на околните!!!
    L'amour est plus fort que la peine!
    ...
    Всички сме смъртни до първата целувка и втората чаша вино!

Град
    Бургас
    ne trqa da se pravi abort. Ako priqtelkata mi zabremenee, az sam go naprail bebeto, 6e ba4kam, 6e se trepq, no nqma da pozvolq da se otneme jivota na deteto mi. Kakvoto i da stane 6e go zadarjim

Град
    In the middle of Nowhere
    Не съм мислила по този въпрос,но едва ли ще събера сили да напавя аборт...
    Imagine smoking weed in the streets without ... cops ..

Мега фен Аватара на amatorium
    Цитирай Първоначално написано от v3n0ma
    ne trqa da se pravi abort. Ako priqtelkata mi zabremenee, az sam go naprail bebeto, 6e ba4kam, 6e se trepq, no nqma da pozvolq da se otneme jivota na deteto mi. Kakvoto i da stane 6e go zadarjim
    +1 Samo da ne diskutirame kakvo stava ako zabremenish nqkoq, koqto ne ti e priatelka.
    Eating isn't cheating - Arnold

Аз, не бих направила аборт за нищо на света. На 20 години съм и сигурно ще кажете че мисля така заради годините си, но истината е че още от 14 години съм на това мнение. Оставете това за болката по-време и след аборта, а това че има огромна вероятност след няколко години когато решите да имате дете, няма да можете. Доказано е, че след един аборт вероятността да забременееш пак, се намалява с 50%. Затова за тези които казаха по-горе, че ще направят аборт, наистина помислете за това, и се информирайте преди да направите тази крачка. Разбирам, че за едно 14 годишно момиче ще е трудно, но човек трябва да си поеме отговорност за делата си. Успех на всички и наистина темичката е много полезна, поздравления

hottie
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от amatorium
    Цитирай Първоначално написано от v3n0ma
    +1 Samo da ne diskutirame kakvo stava ako zabremenish nqkoq, koqto ne ti e priatelka.
    +1 I az sum na tova mnenie.Plus tova sum ve4e na godini v koito ne e tolkova fatalno ako rodia bebe.

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от tapatop
    Момичета, първо имате ли представа какво точно представлява аборта? Това е буквално остъргване на лигавицата на матката и в повечето случаи се прави без упойка. Казвали са ми, че усещането е че те дерат на живо.
    А за случаите на скъсан презерватив - има т. нар. "спешни контрацептиви" - във всяка една аптека ги има и повярвайте - по-добре да дадете 20-30 лв. навреме, отколкото след 1-2 месеца да правите аборт.
    +1 Пазим се добре,но ако все пак се случи,ще го родя.Вече не съм толкова малка,говорили сме с майка ми по този въпрос и мисля,че тя ще ми помага и ще го запазя дори и да ми е адски трудно и дори и приятелят ми да не иска да го задържим.

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Ако бях под 19(т.е. не съм завършила средно) или нямах подкрапата на мъжа до себе си, не бих се поколебала и за миг да направя аборт. Дори преди година и половина след 1 закъснение бях категорична пред приятеля си, че аборт ще направя. сега вече мисля доста по-различно, защото съм почти висшиистка, но ако бях 1-ви или 2-ри курс студентка и имах възможност да направя аборт(поради здравословни причини не мога)пак бих направила. като не искам 1 дете, няма да го имам и точка.

Супер фен Аватара на ninsy
    Град
    Ей Там.. :)
    в никакъв случай не бих направила аборт,после цял живот няма да си простя че съм убила детето.. колкото и да ми е трудно не бих дори и помислила за аборти..
    Очи, които се не се виждат, бързо се забравят.

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    А колко от вас знаят, че има и т.нар медицински аборт, който се прилага до 2 месеца след последния менструален цикъл (56 дни) и се използват единствено медикаменти??

Ако не искате да задържите плода и сте се усетили достатъчно навреме е възможно да абортирате и без да минавате през касапницата на обикновения аборт.
    Абе знаят.
    А аз като може да абортирам в 4-тия месец, ако плода ми е увреден(това е възможно)......Все пак да не забравяме, че има аборт и по медицински съображения. За него за или против сте?

Ако бях по-малка може би щях да го махна. Но сега, ако се случи бих го родила.

emi 6tqh da napravq abort prosto nqma na4in

ako znam 4e ne go iskam, ne sum gotova, to nqma da bude 6taslivo, ba6ta mu nego iska bih napravila abort bez da se kolebaq!!! dr e vuprosa ako dvama du6i sa na podhodq6ta vuzrast i imat otno6enia po m/u si i re6at da pravqt abort!tova ve4e ne bih go razbrala!

[quote="rame"][quote="tapatop"]Момичета, първо имате ли представа какво точно представлява аборта? Това е буквално остъргване на лигавицата на матката и в повечето случаи се прави без упойка.
    Чакай малко сега, не знам аз ти какво знаеш за аборта , но явно не е много. Вече в съвременната медицина няма такова изстъргване на маткатата. Зародиша се маха с вакуум. Това е минимална интервенция, за която не е нужна анестезия, ами само малко дишане на райски газ. Т. нар. "остъргване" за което говориш е за по-напреднала бременност и никога, ама никога не се прави без упойка- винаги упойката е или пълна или местна.
    А относно аборта- аз съм на мнение, че ако забременея от човек, в който не съм сигурна, че е мъжът от който искам да имам дете- ще направя аборт.

Супер фен Аватара на tqnko1
    Град
    Shumen -> ФИТНЕsС
    4etax mneniqta 1 6te go zadarjat kakvoto i da im struva dori i da sa sami (bez ba6tata) neznam az nqma da kaja nqkkvo mnenie (mom4e sam) no 6te vi kaja 4e e super t1po 1 dete da nqma vr1ska s ba6ta si az se vijdam s nego 2pati v godinata nai mnogo 3pati za ima nqma mesec.. moga da vi kaja 4e mi e i super gadno kato nemoga da vidq roditelite si zaedno.. neznam dali e taka s si4ki drugi no tova e mnogo golqmo psixi4esko natovarvane ako moga taka da se izrazq
    2, 3, 9, 10 И 11т. от правилата.

Мега фен Аватара на amatorium
    Tuk otnovo se vrushtame na vuprosa za kokoshkata i qiceto. Zashto pravite sex s nqkogo, v koito ne ste sigurni? Kak vuobhste se sluchva taq situaciq, che se okazvate sled nesigurnoto chukane "leko" bremenni i nepodozirashti do 3tiq mesets!? Za da se stigne do takuv abort losh momicheto trqbva da e mnogo zle s glavata. I tova, koeto pravqt horata, koito imat slaba vruzka s misleneto e da posegnata togava na jivota na sobstvenoto si dete, zashtoto tolkova im e bil akula. Kakto e kazano: deteto vinagi plashta za greshkite na roditelite si...
    Eating isn't cheating - Arnold

Град
    MoHTaHa
    Цитирай Първоначално написано от nefchi_bs
    Не съм мислила по този въпрос,но едва ли ще събера сили да напавя аборт...
    и аз мисля така.. макар че..почти съм убедена,че няма да направя аборт..

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от tqnko
    4etax mneniqta 1 6te go zadarjat kakvoto i da im struva dori i da sa sami (bez ba6tata) neznam az nqma da kaja nqkkvo mnenie (mom4e sam) no 6te vi kaja 4e e super t1po 1 dete da nqma vr1ska s ba6ta si az se vijdam s nego 2pati v godinata nai mnogo 3pati za ima nqma mesec.. moga da vi kaja 4e mi e i super gadno kato nemoga da vidq roditelite si zaedno.. neznam dali e taka s si4ki drugi no tova e mnogo golqmo psixi4esko natovarvane ako moga taka da se izrazq
    Значи.....прочети мнението ми.Аз също казах,че няма да убия собственото си дете,дори и бащата да не е готов.... А иначе както казах се пазя добре,никога не съм го правила безотговорно,правя го само с 1 партньор и връзката ни е дълга и сериозна....което не значи че при една евентуална бременност знам как ще постъпи той.....доверие доверие но мисля че вс знаем как реагират понякога мъжете и се плашат от тези неща докато още са толкова млади.....не са малко зарязалите приятелките си,които уж "обичат" с оправданието:"Махни го,не съм готов" и отказват да поемат отговорност Прав си,че ще е тежко за бебчето,но.... по-добре така отколкото "изстъргано" от корема......

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от amatorium
    Tuk otnovo se vrushtame na vuprosa za kokoshkata i qiceto. Zashto pravite sex s nqkogo, v koito ne ste sigurni? Kak vuobhste se sluchva taq situaciq, che se okazvate sled nesigurnoto chukane "leko" bremenni i nepodozirashti do 3tiq mesets!? Za da se stigne do takuv abort losh momicheto trqbva da e mnogo zle s glavata. I tova, koeto pravqt horata, koito imat slaba vruzka s misleneto e da posegnata togava na jivota na sobstvenoto si dete, zashtoto tolkova im e bil akula. Kakto e kazano: deteto vinagi plashta za greshkite na roditelite si...
    Напълно те подкрепям,но тези,които както ти каза,имат слаба връзка с мисленето най-мн да ти се изсмеят.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си