- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- момичета- аборт или не?
Ами спонтанните аборти? При тях не се ли убива твоето дете? айде моля ви се-човешко същество било? Докато не стане на 18 години, решенията взема родителя. то няма думата. Аз имам право да наредя живота си както преценя за добре. И абортът не води до стерилитет в тооооолкова големи случаи, колкото го изкарвате. Факт е, жени с 4-5 аборта пак забременяват. Имам познати след 3 аборта с деца......Стига да е направен кадърно и навреме.
Да, младите дами трябва да се пазят, но както знаем няма напълно сигурен метод. Дори здравият презерватив носи риск, дори хапчетата не са 100% сигурни, даже и при петинг може да се забременее.........Случват се такива неща. И ако не си готов? ко нямаш пари какво правим? ще умираш от глад, бебето ти ще врещи за мляко и ще ходи наакано, защото нямаш пари. А дрешките знаете ли колко струват и колко бързо омаляват? колички, легълца, залъгалки......всичко е така скъпо и не е по силите на 16 годишна девойка.
След като има аборт, значи има нужда от него. Всяка жена има правото да реши какво ще прави с тялото и с матката си. След като аз не искам да имам дете, никой не може да ме задължи да го имам. Точка по въпроса!
Няма да си съсипвам живота, както и този на бебето. Не искам таткото да ми предлага брак от немай- къде и да се съберем "по технически причини". Нямам намерение да искам от фонд "Мамо и тате" пари за дрешки, адаптирани млека, памперси, пюренца, креватче.. Убийство ми било! Айде като е убийство прекъснете си образованието, останете ако щете и без такова, и ще видите как някой ден детето ви ще иска нещо, защото и връстниците му го имат, а вие ще кажете "Няма пари"- то ще разбира какво е положението и очичките му ще се пълнят със сълзи..
Първоначално написано от krem4et0
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
tvardo protiv oborta sam
Vsichko koeto kaza si e lichno tvoeto mnenie i nqma da oborish s nego moeto. I da prodyljavam da mislq che tova e choveshki jivot i ti go ubivash... i ne mi govori che do 18 godini to e pod tvoq vlast i to nqma dumata zashtoto ponqkoga tazi vlast moje da byde nai boleznenata i nai nechoveshkata... Kolkoto do tova che tvoi poznati sled 3 aborta pak sa zabremenqvali tova ne znachi che shte se sluchi i s teb.. i kolkoto i da e kadyren lekarq koito da ti ostyrga matkata pak ima veroqtnost da ostanesh bez deca posle... Ne iskam da se podlagam na tova...Първоначално написано от krem4eto
A otnosno poslednite ti dumi che sama reshavash dali da go zadyrjish... Da taka e... no e mnogo opasno za teb... i ti e vyv vreda poveche otkolkoto polezno... I az sym na tochno obratnoto mnenie na tvoeto... Bih zadyrjala bebeto dori da e neochakvano!Първоначално написано от krem4eto
Za men zavisi ot bezkraino mnogo neshta dali bih zadyrjala bebeto ili bih abortirala,nedai si Boje.Ne vednyj i dva pyti sym izkazvala mnenieto po tozi vypros i prichinite,koito me karat da mislq taka.
Shte te chukam strastno i bqsno.Shte te chukam bavno,za da ti e gadno.Shte te chukam s chuvstvo,zashtoto chukaneto e izkustvo.
http://www.flirt4e.com/milchetyyyceluvchica
Аз бих и отрязал главата най вероятно ...или незнам кво ше прая , ама ако немога да зема решение поне съм на 7-я етаж
![]()
![]()
Къхъм... Ако говорим и за децата в Могилино и т.н., които са оставени, защото са уродливи (да чукна на дърво).Ми вината е в шибаната майка, кой знае к'во е правила по време на бременността, алкохол, цигари, медикаменти, наркотици... Ако е такъв случая, абортът е за предпочитане. Защо трябва да съсипваш живота на детето си?!
![]()
Това не е гаранция. Баща ми и майка ми са непушачи, не пият, не са употребявали никога наркотици, но по време на бремеността през плацентата е проникал вирус и е увредил сърцето ми...Първоначално написано от LovePoisoned
И все пак се радвам, че не са ме абортирала. Ама то по мое време(кагато съм била още в матката на майка си) видеозонът е бил лукс, а да не говорим някакви по-сериозни изследвания.
[quote="krem4et0"]Ами спонтанните аборти? При тях не се ли убива твоето дете?Да,но тогава не се убива умишлено,а става случайно... все едно да кажеш,че да умреш и да те убият е едно и също!айде моля ви се-човешко същество било? А животно ли е??Докато не стане на 18 години, решенията взема родителя. то няма думата. Аз имам право да наредя живота си както преценя за добре.И какво имаш право да то убиеш докато стане на 18,така ли????
И абортът не води до стерилитет в тооооолкова големи случаи, колкото го изкарвате. Няма зн колко % са случаите,факт е,че ги има!И ако заради този аборт се лишим от призванието да бъдем майки?Това е мисля,най-голямото наказание за една жена!
Факт е, жени с 4-5 аборта пак забременяват. Имам познати след 3 аборта с деца......Стига да е направен кадърно и навреме. Ако става въпрос има и случаи,когато мъжете свършват вътре и бременност няма.Дай тотава да не се пазим...
Да, младите дами трябва да се пазят, но както знаем няма напълно сигурен метод. Дори здравият презерватив носи риск, дори хапчетата не са 100% сигурни, даже и при петинг може да се забременее......... Както казах в една др тема за аборта,колко непланувани бременности са станали,ако е имало здрав презерватив или жената пие хапчета??Случва се най-вече на тие,които не се пазят!Случват се такива неща. И ако не си готов? ко нямаш пари какво правим? ще умираш от глад, бебето ти ще врещи за мляко и ще ходи наакано, защото нямаш пари. А дрешките знаете ли колко струват и колко бързо омаляват? колички, легълца, залъгалки......всичко е така скъпо и не е по силите на 16 годишна девойка.Те 16-годишните девойки както намират пари за кафенца,цигарки,дрешки,ще намерят и за 1 бебче....не мога да съм за аборта,той все едно поощрява момичетата да не се пазят,като знаят,че после има undo действие!А ако знаеха,че ще им се наложи да гледат едно бебе,щяха да са мн по-предпазливи,сигурна съм! И абортите нямаше да са толкова често явление(повече от ражданията)
![]()
След като има аборт, значи има нужда от него. Всяка жена има правото да реши какво ще прави с тялото и с матката си. След като аз не искам да имам дете, никой не може да ме задължи да го имам. Точка по въпроса!Да,това е твоето лично мнениеа някои аборта е убийство,за други е приемлив- /quote]
estestveno 4e abort!!! ako si na 15 god. i si bremenna....ko? 6e go rodi6 i 6e zaebe6 daskalo i si4ko zaradi nego li? 6e si zaebe6 jivota zaradi edno bebe....koeto sig trqq da otgleda6 sama?
Неподходящ размер на снимка в подпис!
az ne bih mogla da napravq abort
1 triabva da nosim otgovornost za delata si
2spored men e prekaleno stra6no
Аборт , защото едно бебе е голяма отговорност особено ако съм малка , без работа и бащата не го иска .
Живей с кеф,
защото с кеф си направен !!!
rame, не си съвсем права. След като абортът съществува, значи има защо. Може ли някой да ме задължи да съм бременна, да ми е лошо, да пикая през 20 минути, да повръщам и да стана 100 кила? Мой и само мой е изборът дали ще го направя. Аз не казвам-правете аборти като контрацептивен метод. Но понякога се случва да стане фал, да не искаш бебе, да искаш нещо различно за бъдещето си. Аз самата ти казвам, че август 2006-та година се бях спекла да не съм бременна(хем съм на хапчета, ама бях повърнала 1. След гафа правихме само с презерватив, ама преди това.....не се знае), закъсняваше ми 2 дни и се бях побъркала направо. тогава казах на приятеля ми(близо 2 години бяхме заедно тогава), че аз бебе не искам и ако разбера навреме до 5-тата седмица ще направя медицински аборт. Нито съм била на 15, а на 21, но бях точно завършила 2-ри курс и не исках да ми е останала по-леката част, да си проваля бъдеще и всичко заради 1 нежелано тогава бебе. Е, не бях бременна и не съм забременявала изобщо, ама.....всичко става. Майка ще стана, когато искам, а не защото така просто се е случило.
АБОРТ МНОГО ЯСНО !
Да сме скромни ? Ооо,не мерси
Абе няма ли да се научите кога се пише '' и '' и кога се пише '' й ''?!!
Първоначално написано от krem4et0
Извинявай, но за някой е причина. Имаш правото да си решиш дали искаш това и то заради нещо, което по принцип не желаеш...
А дали рискът е оправдан-да. Защо никога да не стана майка? И то на собствени деца. Има матки под наем да речем..........Винаги има начин. Все пак стерилитетът в такива случаи не се дължи на невъзможността на яйчниците да произвеждат яйцеклетки, а не нвъзможността на маточната лигавица да се удебели достатъчно, за да се вгнезди зиготата.
И аз мисля, че по-прекрасно от това да имаш дете няма, че това е смисълът на живота на всеки човек било то мъж или жена. Аз искам да имам деца и искам да имам деца от мъжа с който съм и то скоро. но дали всяко момиче е готово? ти не си прави аборт, ако искаш. народи 20 деца и бъди щастлива. но не всяко момиче иска това за себе си. И защо само момиче. Колко "звезди" си махат бебетата, защото сега не е подходящо за кариерата им да имат деца?
Не отричай изборът на жената по принцип дали иска да стане майка. Аз искам да стана майка и ВЕЧЕ не бих абортирала(освен по медицински съображения), но това не ми пречи да не се противопоставям на избора на всяка 1 жена какво да прави с тялото и живота си!
Абортът е единственото разумно решение за хора, които не са достатъчно съзряли физически и психически, за да осигурят нормален начин на живот на детето.
Става дума за аборт, но направен легално и при добър лекар, за да няма усложнения и мъки после. Абортът си е убийство, но това е единственото разумно действие, когато не може да се осигури нужното на бебето. Е, хубаво е да не се стига до там, да се използват предпазни мерки, но винаги е възможен гаф.
Ако на мен се случи...не знам. Скоро ставам на 19, но все още не съм готова за такава огромна отговорност, въпреки че ходя дълго време с приятеля си. Нямам финансова възможност, нито пък съм озряла, за да отглеждам и възпитавам една малка душица. Искам да родя бебе, коагто мога да му дам всичко, което му е нужно, да съм спокойна и що-годе добре финансово. Не искам детето да расте в лишения, мъки и да гледа как майка му гасне ден след ден и не може да му осигури и елементарните неща...Затова ако ми се случи скоро, вероятно бих направила аборт, въпреки че с него ще умре и една част от мен, това е ужасно!
Ако ме прогониш, ще изгасна.
Ала доближиш ли се, ще се стопя.
Да те имам е така опасно!
(Да те нямам значи да умра.)
Да,аз не мога да им кажа кво да праят.Тялото на всеки човек си е негово и може да прави с него каквото си иска.Някои спортуват ,други абортират,трети се боцкат....всеки прави каквото си иска :P А дали изборът е правилен.....там вече е друг въпросаПървоначално написано от krem4et0
Не разбрах просто какво се опитваш да ме убедиш-аз си знам,че много жени избират аборта.Това е факт.И интересно как като ми споменаваш този факт,ще ме убедиш,че е правилно решение!
![]()
Определено ЗА!![]()
Аз съм говорила с приятеля си. Един ден просто му зададох тоя жъпрос и той каза, че няма да ми позволи да направя аборт, каквото и да става! Каза, 4е дори родителите ни да не ни подкрепят пак ще го родя и ше го гледаме, той е готов "да се сцепи от работа", но не и да ме остави да направя аборт!!! Ей такива мом4ета ни трябват в днешно време!![]()
Нея целуваш нали и
нея лъжеш ти
както мене лъжеш ти
Щом дo мене той заспи
знам, че искам да си ти
трябва да реша ... трябва да реша...
Господи ... това е ужасно ...Първоначално написано от CocainCocktail
![]()
наистина нека го гледат тези, които са за абортите ...
![]()
От самозагубени, празноглави, антиинтелигентни, прости, морално-деградирали, материално извисени, несъстоятелно ориентирани, префукани, нагли, нахални индивиди ми писна!
Az kato cqlo sym "ZA" abortite,izgledah go,natyjih se,no ne si promenqm mnenieto!Първоначално написано от pinki
Shte te chukam strastno i bqsno.Shte te chukam bavno,za da ti e gadno.Shte te chukam s chuvstvo,zashtoto chukaneto e izkustvo.
http://www.flirt4e.com/milchetyyyceluvchica
Ако момичето е младо,няма достатъчно пари и мъж до себе си съм за абортите.Но защо трябва да се стига до там...Не знам защо момичетата си лягат с човек когото познават от 1м че и по-малко.Нито знаят ще ги уважава ли в сексуалните им желания,нито ще сложи ли презарватив,дали може да се сдържа,абе изобщо не го знаят какъв е.Или там разните купончета и пиянски истории-същата работа...
А абортът сам по себе си е ужасно нещо и за майката,че и за бебето-то се мъчи и му е отнето правото да живее.
Не казвам, че това е правилното решение по принцип. Но понякога е правилното решение. ти си на 15, станал е фала може и да си се пазила, но пак де е станало и 16 годишния ти приятел се чупи по тъча....Какво ще правиш? Не бива да мислиш толкова категорично за нещата. Медалът винаги има 2 страни, а на карта е сложено бъдещето на 1 същество, което на първо място е нежелано. как би се чувствала, ако знаеш, че си грешка, че си нежелана, че родителите ти са заедно от немайкъде, а вече между тях всичко е рухнало, защото на 16 е трябвало да работят здраво, да нямат младост, изнервени са и са уморени от целия си живот. на мен не би ми било особено приятно. То че няма да променя мисленето ти, няма. Но поне се опитай да мислиш извън рамките на това "абортът е убийство".Първоначално написано от rame
Абортът за мен е и си остава убийство.Тва да забременнеш на 15 говори за безототговорност ,ниска сексуална култура и наивност.Ако наистина се пазиш (говоря за презервативи или хапчета,не е ли проява на глупост да разчиташ 16-годишния ти приятел да те "пази"???),рискът да забременееш е толкова малък,че просто мога да го нарека незначителен.Така че ако на 15 се окажеш бременна(и то в случаи понякога и от секс за една нощ),за мен е .....Първоначално написано от rame
Не ме карай да оправдая такива жени(ако изобщо мога да ги нарека жени,те са още едни деца,които са тръгнали да се правят на големи и да правят секс,без да понесат отговорността поне да се пазят)!!!!
Ако ти ги оправдаваш-ок,но за мен те са убийци,които заради своя недостиг на знания и култура,си понасят наказанието да убият част от себе си...
![]()