Изпилване на гърбица, стесняване, повдигане на върха и изправяне на преградата. Доволна съм определено! Отначалото след свалянето на гипса малко се бях сдухала, защото бях тооолкова подута, че изглеждах ужасно. Сега от ден на ден става все по-хубаво и все по-добре. Много съм доволна и не съжалявам!
Упойката е пълна в повечето случаи. Не е страшна. Дори не разбрах кога ме приспаха. Мислех си, че ще ми сложат онази маска, а всъщност анестезиологът просто я повъртя няколко секунди над устата ми и... в следващия момент се събудих (с адски болки, няма да лъжа). Излизането от упойката е гадно. Повръщах (кръв) 3 пъти. Момичето, което беше в моята стая - 4 пъти. От упойката ли, или от кръвта, с която се нагълтваме по време на операцията, не знам, но повечето наистина повръщат. Не ти дават да ядеш и да пиеш течности до вечерта, но пък и нямаш желание да го правиш. Не можеш да ставаш, замаяно ти е, аз бях и като кривогледа. На следващия ден от прекаленото залежаване през първия ден, ме боляха кръста, гърба и врата. Болеше ме и гърлото, тъй като още не бях свикнала да дишам през уста (в носа се слагат тампони, които обикновено се махат на 3-тия ден). Абе, имаше си и неприятни моменти, но си струва, ако си си го решил и ако в крайна сметка си доволен от резултата.