- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Има ли Бог?
Ти каза "предпочитам да бутна теб , пред това аз да скачам" а АЗ не съм казала че ще те бутна ... предложих ти - Ти да скочиш...Първоначално написано от Nam3less3
Или се научи да четеш или не пускай мнения от които няма смисъл...
"...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
Дж.Селинджър
Щом ми предлагаш, значи би го желала, и би го направилаПървоначално написано от mistake
![]()
Не съм казала ,че аз ще те бутна ... не ми извъртай думите. НАУЧИ СЕ ДА ЧЕТЕШ.Първоначално написано от Nam3less3
"...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
Дж.Селинджър
"Заповедите не се тълкуват прекалено буквално. "
Е така ще кажете вий,ще преиначите думите му и после се оказва че не следвате "словата" му.
"А и да вярваш в Бог, това не значи че смъртта няма да те застигне."
И теб ще те застигне и всички ни ще ни застигне....там е работата че на мен не ми пука за смъртта,нямам страх от нея,докато ти търсиш спасение за "душата" си,а аз не искам спасение....искам свобода!
"безсмъртна душа"
Няма нищо вечно и нищо безсмъртно!Това е илюзия!
Трябва да има край,защото иначе няма да има ново начало!
"Ей , ей обидите са присъщи само на слабите хора. Някой да те е обидил случайно? И нищо подобно несъществува "заблудената обца" в случая си ти"
Всъщност аз съм го обиждал,той е в пълното право да отвръща на удара и точно това целях,да го провокирам да отвръща на удара и да не обръща другата буза.И го постигнах....защитавайки свойте си възгледи той се отдалечи от ценностите си,като продължаваше да спори,като отвръщаше на удара....като не се примиряваше,докато религията му се оповава на примирението,смирението и обръщането на другата буза...... Аз не ти ли казах,че понзвам човешката психика и знам какво си мислиш да напишеш,дори знам какво ще си помислип когато прочетеш това....
"Някой от тях съществуват, но невежите и заблудените овце като вас нямат щастието да го разберат."
И кой по точно....рогатия добитък ли....Амон ра,Тангра,Зевс,Дионис,Аполо н,Прометей....
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
Прочетох го както трябва, но нарочно го извъртам, за да си създам мнениетоПървоначално написано от mistake
![]()
Всеки човек по различен начин възприема библията, и така трябва да е. Има безсмъртни неща, но безсмъртието не е това, което си мислим че е. Щом искаш свобода, а не спасение, това е израз на сатанистиПървоначално написано от k`man
И мен не ме е страх от смъртта, а душата носи последствията след смъртта ни за греховете, които сме сторили. Не разбираш какво значи спасение на душата. И изобщо сигурно съм написал грешни неща някъде, все едно, писна ми да ти чета дългите мнения и да споря, това не е съд тука да доказваме кой е прав и кой не е.
"Щом искаш свобода, а не спасение, това е израз на сатанисти"
![]()
![]()
![]()
Значи предпочиташ да следваш добре отъпканата пътека,да следваш стадото и искаш само помощ и спасение....
"И мен не ме е страх от смъртта,"
Ако не те е изстрах,тогава защо се молиш за спасение.
Щом наричаш свободата сатанизъм,значи тогава приемаш това което е срещоложното на свободата като нещо добро и хубаво,а това което е срещоположна на свободата е робството.Ако знаеш колко много хора са умрели в миналото за да извоюват свободата за днешните поколения,нямаше да говориш сега така.....и всички тези хора са умрели и страдали за нашата свобода,а ти смееш да наричаш тази свобода сатанизъм.....вземи се рестартирай а.....
Аз не съм част от стадото, стадото не е такова. Не се моля за спасение, а работя за собственото си добро, и на тялото, и на душата ми. Онова за сатанизма прекалих малко, ама вече си измислям кво да кажа, само за да чета мненията виПървоначално написано от k`man
Не става въпрос за свобода на хората, защо да има робство според теб в онова по-горно мнение?
+1 ама всъщност 0Първоначално написано от tqnkо
![]()
Да , това го казваш ти, защото те е страх от истината..Първоначално написано от Nam3less3
Дж.Селинджър
Иска ти се.
Еми на тебе като не ти се иска,ние кво сме виновни....
Тука вече изпусна логическата връзкаПървоначално написано от k`man
![]()
не, не ми се иска - СИГУРНА СЪМ. На теб ти се иска да съществуват такива глупости, защото се страхуваш от реалността.Първоначално написано от Nam3less3
Дж.Селинджър
И да съществуват, и да не съществуват, няма причина да се страхувам от реалността. И при положение че съществуват, това е приятен факт, който не знам защо не ви харесва идеята му.Първоначално написано от mistake
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
^ от реалноста се страхуваш, защото виниш бога си за своите неуспехи и му благодариш за собствените си победи!Опитай се да я приемеш, такава каквато е, а не такава каквато си я измислил![]()
Oh no, whatcha gonna do when the time comes and they come for you
Stand up, Fight back- send em to hell with one final attack!!!
Чакай ся?? Как тъй виня Бог за мойте неуспехи? Победите и неуспехите са си моя работа, и нито Бог е виновен за тях, нито помага на всяка крачка..Първоначално написано от Antisocial_
Виж сеа кво щи каа - Едно е нещо да ти се иска , а друго е то да съществува. И спри да дрънкаш небивалици , след като и ти самия неможеш да успориш твърденията ми.А сега ще кажеш , че аз "дрънкам небивалици"... и така само ще си разменяме думи и ще се убеждаваме в противното. А всъщност факта , че бог несъществува , е това , че няма доказателства за съществуването му. В продълнежение на толкова дни говорим за едно и също нещо , използваме едни и същи думи и постоянно се повтаряме. Ако ще пишеш нещо с целта да успориш мнението ми , се постарай да е малко по различно от предишните ти постове...в противен случай само си губиш времето.Първоначално написано от Nam3less3
Дж.Селинджър
Няма какво да кажа, освен че за мен Бог съществува, и има причини да го знам. И няма как да ме оспориш, щото не може да си сигурна в нищо. Обективно погледнато, нито може да се докаже че сществува, нито че не съществува Бог. За мен съществува, за теб не, като не може да си сигурна. Тъй че не можеш да ме лъжеш че вярвам в измислици, като нищо не знаеш за мен.Първоначално написано от mistake
За стотен път повтаряш една и съща глупост. А и аз не те лъжа - а ти казвам истината ( в случая не си подбрал правилно думата си).Първоначално написано от Nam3less3
Дж.Селинджър
За да няма 101-ви път, спри да пишеш в тая тема и аз няма да пиша![]()
И 2мата казваме нашата истина.
Само дето,истината може да има много маски,но под всичките маски и илюзиии истината си остава само и единственно една!
Немога да повярвам,че повечето са гласували,че бог съществува![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
.Но все пак има и трезвомислещи
![]()
Вярваща съм. Бог е чувал молитвите ми и ми е помагал много пъти. Жалкото е само, че хората се молят само, когато имат проблем и се чувстват безпомощни, което за мен не е правилно, но за съжаление съм се хващала и аз да го правя. Не смятам и, че един човек може да бъде убеден или да му бъде доказано съществуването на такава сила. Освен това е и ненужно - или вярваш, или не. До голяма степен зависи и от това, в какво семейство си отгледан и как си възпитан.
The journey never ends.
Love is like the wind. You can't see it but you can always feel it!
Take a risk. Dare to move. Love is a leap of faith.
ахах то и аз се моля всеки ден за ферари,но явно бог чува каквото иска![]()