- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Има ли Бог?
То не става само с празно молене като твоетоПървоначално написано от MP
![]()
Ако искаш ферари, си го заработи. Хората не вярват в Бог за да се молят за материални облаги, това е нахално![]()
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Пфф Бог - чушки.Първоначално написано от Nam3less3
![]()
"...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
Дж.Селинджър
И доматки и патладжани и краставици....цял зеленчуков магазин представлява бог....има много цветове и много вкусове
Ян Стюарт-"Играе ли бог на зарове? Математика на хаоса"
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
Абе кво само спорите?Бог или съществува или не.Колкото и да спорите това няма да промени нищо.
Спорът е нешо много полезно индивидуално погледнато,развива бързината на мисълта и още много други мисловни процеси,като едновременно стимулира човека да се интересува повече в определена цел,а и един спор в реална обстановка-очи в очи-е доста по сложен,но и много по полезен![]()
Това го знам.Но според мен няма смисъл да спорим точно по тази тема.
Всъщност тази тема е най-подходящата,защото е най-трудно спечелима и най-много аргументи могат да бъдат приложени.....колкото по труден спор,толкова по-добре![]()
Всъщност не може да се спори и работи с доказателства, тука става въпрос за вяра. Всички тия логични и научни доказателства и разсъждения, дето ги изписахте, са празни приказки за мене, и лично мога ги оборя, но вие не приемате гледна точка освен тая на наукатаПървоначално написано от k`man
![]()
Всъщност спор без доказателства не е спор. След като не можеш да дадеш доказателства , не можеш и да ни оспориш. Празни приказки можеш да си позволиш да наречеш единствено твоите думи... защото говориш без аргументи , доказателства и факти. Сам казваш "логични" доказателства - следователно има логика във всяка една наша изписана дума до момента и би било редно да се поинтересуваш малко , за да ни оспорваш. След като нямаш логично обяснение за съществуването на Бог , нито някакви доказателства , всяко твое мнение се смята за абсурдно. А за гледна точка... ние не приемаме твоята , защото не можеш да докажеш с нищо правотата си (ако може да се нарече така). Затова си помисли , кой в този спор е изнаписал най- много празни приказки.Първоначално написано от Nam3less3
![]()
"...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
Дж.Селинджър
Майка ми щеше да умре. Явно наистина чува, каквото иска...Първоначално написано от MP
The journey never ends.
Love is like the wind. You can't see it but you can always feel it!
Take a risk. Dare to move. Love is a leap of faith.
Вашите приказки са също толкова празни, колкото и мойте. Викате ми, че съм се самозаблуждавал, което никой, най-малко вие може да докажетеПървоначално написано от mistake
![]()
Ооооо значи наричаш празни приказки леченията и медикаментите които благодарение на науката сега лекуват хора и сшасят техни животи.Значи наричаш празни приказки стъпването на луната,напираш празни приказки изгарянето на Джордано Бруно от инквизицията за дето е твърдял че има други слънца и слънчеви системи освен нашата,наричаш празни приказки заставането на църкатва против цезаровото сечение и аборите които спасяват човешки животи,наричаш компютрите празни приказки....защото нашшите приказки се придържат към тези научни и технологични открития....а тикъм какво се придържаш.....любовта между хората,които умират от глад,но любовта ти ще хи нахрани....науката е тази която открива решенията на глобалните проблеми и ако трябва да разчитаме изцяло на релгиията то човешкото същество ще изчезне....защото твоята велика религия защитава именно слабите и немощните,а много добре знаем че в природата оцеляват най-силните и най-приспосомибите животни които развиват способностите си да оцеляват иначе ако не правят така животните,то всички те ще изчезнат....а човекът не е нищо повече от животно и ако продължава броя на населението на планетата да расте,то човешкия вид ще измре от глад и войни за храна и вода,защото няма да има за всички.И както в момента религията застава против генномодифицираната храна,то до 50 години гладът ще завладее планетата....добре че има умни хора които знаят кое е ПОЛЕЗНО и се борят против застарелите догми и ценности датиращи от 2 хил. години.
Ама ти продължавай да си дрънкаш простотиите за религийката си...
Тия научни факти нямат нищо общо с целия раздел, с темите в него и не съм казвал че са безсмислени.. Религията не защитава никой, а ти помага да станеш най-силния. Църквата не я отразявам. Ти просто нищо не схващаш относно религията заради ограниченото ти мислене. Тъй че стига си оспорвал, като не разбираш това срещу което спориш.
И си мислиш,че той я спаси,така ли?Първоначално написано от In4iTu_
И по какъв начин? Някак си е повлиял върху физическото и състояние ?
Само отчаянието ви кара да вярвате в нещо глупаво...Вярвам в осбствените си възможности,не в някаква измислица.Ако искам ферари ще събирам пари да си го купя и като това стане,няма да си мисля,че е станало защото съм се молил на господ...
не отчаянието,а вярата ни кара да се молим,защото чрез молитвата ни прави по-силни.Първоначално написано от MP
Днес света има нужда от хора,които знаят да обичат и се борят за живота поне със същата сила,с която други искат да го унищожат
Отчаянието ви подтиква към вяра,а тя към молитва в нещо несъщестуващо,по този начин не ставате по-силни,а се заблуждавате много силно.По-силни ставате когато победите отчаянието и когато вярвате в себе си и не се молите,а действате когато се налага.Когато не зависи нищо от вас,приемате го.
Не отчаянието ни подтиква кам вярата ,а тя кам молитватаПървоначално написано от MP
Аз лично не сам отчаяна но понякога се моля защото чрез вярата ставам по-добар човек......
Днес света има нужда от хора,които знаят да обичат и се борят за живота поне със същата сила,с която други искат да го унищожат
не явно не разбра какво точно искам да кажаПървоначално написано от MP
моля се по този на4ин се чувствам спокойна,а вярата както надявам се знаеш ни учи дА сме по-добри
Вярата в нещо несъществуващо,няма как да ви промени.Вярата не учи на нищо,религията уж учила.Само науката може да те научи на нещо,а дали си добър човек зависи от възпитанието ти и от много други фактори,но не и от вярата.А това,че за теб молитвата и вярата в нещо несъществуващо е за теб начин за успокоение не значи,че не са пълни глупости.
виж БОГ саществува .има много доказателства за това и най-голямото е БИБЛИЯТА,това дали вярваш или не е твое решение.Първоначално написано от MP
Библията ли? Тази тухла не доказва абсолютно нищо.Неможе да има доказателства за нещо,което не съществува.Нямало е как да си обяснят някой работи хората и за да им е по-лесно са ги обяснили с БОГ.
тъйкато според теб няма бог от каде са произлязли хората?Първоначално написано от MP
Не виждам с какво теорията за Еволюцията е по-неправдоподобна от това,нещо да щракне с пръст,да създаде мъж,да му извади реброто (най-вероятно след операция) и да създаде жена.Как ли се е сетил да създаде милиардите организми на земята?Как му е хрумнало да създаде земята точно на това разстояние от слънцето,че водата да бъде в течно състояние?Признавам го.
Еми всичко е вазможноПървоначално написано от MP
всеки си има свое мнение
един ли4ен вапрос:явно е 4е не вярваш в господ,в какво то4но вярваш тогава?