- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Има ли Бог?
Вярвам в себе си и в собствените си възможности.Всичко си има граници и висчко,което зависи от мене,ще го правя.Ако не успея и допускам грешки знам,че съм си виновен ази се стремя да се уча от грешките си,а не да бъда учен от нещо ,което не съществува.Вярвам в науката и логиката.
Защо си толкова предобеден към вярата?Защо си толкова сигурен 4е БОГ не саществува??????Първоначално написано от MP
Днес света има нужда от хора,които знаят да обичат и се борят за живота поне със същата сила,с която други искат да го унищожат
Първоначално написано от anichkaaaaa
Хм, интересно ... Библията е написана от човешка ръка - това с нищо не доказва съществуването на Бог. Давай другите "доказателства"
"...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
Дж.Селинджър
Има ли причина да си мисля,че съществува? За всичко си има научно обяснение.Освен това 1-во трябва да кажеш какво точно е бог за теб?Ходи им кажи на ония племена в Африка,че бог не е крокодил и защо мислиш,че не е ?
е прав си за тея в Африка хахаПървоначално написано от MP
Но за мен има БОГ
Днес света има нужда от хора,които знаят да обичат и се борят за живота поне със същата сила,с която други искат да го унищожат
Какво за теб е БОГ? За мен Зинедин Зидан е БОГ,Арсен Венгер е БОГ,а за теб какво е?
Да бе , и аз казвам ,че има Дядо Коледа , ама защо ли никой не ми вярва?Първоначално написано от anichkaaaaa
![]()
"...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
Дж.Селинджър
ми както зн БОГ е един с три лица БОГ отецПървоначално написано от MP
БОГ син
Бог свети дух
за мен самата, БОГ е нещото,което ме прави по добар човек,както ве4е ти казах.Също така БОГ е всевишен и може всичко.![]()
ми ,защото няма Дядо КоледаПървоначално написано от mistake
![]()
Бог ти е нещо като идол,така ли?Не е ли глупаво нещо нематериално и несъществуващо да ти бъде идол?Пък и с какво е заслужил тази вяра?Мислиш,че той те е направил по-добър човек?Как така може всичко?Може ли да се движи със скороста на светлината?Пък и аз не знам,че Бог е един с три лица.Африканците знаят 10 бога с муцуни,терористите и те си знаят един Бог.Е на кой да вярвам?То излиза,че имало много богове и всички могат всичко.
Не БОг не ми е идол за мен идола е някой като който искаш да си и аз не. искам да сам БОГ хаха а по вапроса за вярата не разбирам защо си толкова убеден 4е няма бог.Първоначално написано от MP
Да бе ... ти ще кажеш. Има много доказателства за съществуването на Дядо Коледа и най- голямото са подараците под елхата.Първоначално написано от anichkaaaaa
![]()
Дж.Селинджър
Откъде знаеш,че Бог може всичко? Откъде знаеш,че съществува.Не трябва да се чудиш защо съм сигурен в нещо сигурно,а защо ти си сигурна в нещо несъществуващо,нелогично и нвеъзможно?
тези,които вашите ти оставят ли?Първоначално написано от mistake
ААА недей така,лично съм го следял до камината.Всъщост легендите за килограмите му не са истина.Човекът просто се облича с няколко пуловера и за това се мъчи да влезне през камината не,че е дебел.
за мен лично е логично и напълно вазможноПървоначално написано от MP
![]()
Винаги ли си бил толкова предобеден към вярата в БОГ?
Първоначално написано от MP
![]()
![]()
![]()
![]()
Така Бог е приет за съвършен и безгрешен от хората ... нали? Тогава защо създава нещо пълно с грешки? Защо след като Бог е създал Вселената ... всички тея планети , галактики и звезди са разпръснати толкова безразборно? Защо Библията (която се счита за единственото доказателство за съществуването му) е написана от човешка ръка , а не от него? Защо умират толкова хора всеки ден от катастрофи и убиства? Защо тоя свят е пулен с насилие , грабежи и убийства? А? Нали Бог е безгрешен и помагал на хората? Защо позволява всичко това да се случва? Логичния отговор е : ЗАЩОТО НЕСЪЩЕСТВУВА!!!Първоначално написано от MP
Дж.Селинджър
Щом хората са сигурни, значи не е така както си мислиш.Първоначално написано от MP
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Това,че за теб дадено нещо е логично и възможно не го прави такова.Не съм измислял аз физическите закони,а какво значи дали винаги съм бил предубеден?Той да не би някога да е съществувал,че да вярвам?
Няма такива логични отговори, и цялото ти разсъждение е глупаво.. Пак ти казвам, нищичко не разбираш за Бог, тъй че логиката ти е безполезна.Първоначално написано от mistake
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Някой е отворил кутията на ПандораПървоначално написано от mistake
![]()
и аз така мисляПървоначално написано от Nam3less3
Те сами не знаят в какво са сигурни.Те не знаят какво за тях е Бог.Аз съм сигурен в сигурното,не в несигурното.Първоначално написано от Nam3less3
аз ти казах какво е БОГ за мен и не мисля 4е хората не знаят в какво са сигурниПървоначално написано от MP