- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Има ли Бог?
Това ,което е писал,болният ми още детски мозък под влияние на параноята ,която ме беше прихванала по онова време в началото на тази година породена от различни обстоятелства няма отношение към днешни дни...имай в предвид че ние се развиваме по бързо от вас...както би трябвало да си разбрал вече не вярвам...о гръм ще ме удари () и така...
EveRytHing Is poSSible...
...Smile only in the Darkness...
Death...That's How I Wanna Be...
Гръм няма да те удря, не се тревожи за това.Първоначално написано от [LadY_AnonYmitY
Олекна ми ще спя спокойно![]()
аз пък бях останал с впечатлението не че знаят а че вярват.Първоначално написано от Nam3less3
поправи ме ако греша.
![]()
Welcome to the end of the thought process.
Е той неймелесс много често бърка двете:дали варва че знае или знае че вярва...
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
мхм, неймлес, за да знаеш нещо се предполага да имаш някакви солидни доказателства (и под доказателства нямам предвид да ми цитираш библията, и за christ се отнася). когато имаш само едно съждение, подкрепяно от произведение на художествената литература, тогава неможеш да знаеш, можеш само 'просто да вярваш' (както сам си се изразявал неведнъж)
Welcome to the end of the thought process.
И кое ти дава тази сигурност?!?!?!?!?!?!
Атеистка съм. Няма как да докажа, че не съществува някъде по - висша сила от нашата, но факта, че светът е пълен с толкова несправедливости и жестокости и мисълта, че ако има Бог, той може да допусне това, ме кара да смятам или че няма такъв, или че не е такъв, за какъвто го мислим.![]()
"Вероятността нещо да се случи е обратно пропорционална на неговата желателност." (Закон на Гумперсън)
"Подходящият случай се явява в най-неподходящия момент." - (праволо на Дюшарм)
Първоначално написано от k`man
Май нямаш вяра, на първо място се вярва чрез сърцето, а не с мозъка, да търсиш доказателства.
@anaRial несправедливостите и жестокостите може да са заслужени, а тъй или иначе за всяко нещо си има промисъл.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Сърцето не е нищо повече от орган...попма която изпомва кръв!
Неймлес ти вярваш че знаеш или знаеш че вярваш??????
Какъв промисъл има да умре едно новородена на третия ден....за кво му е даден тоя живот от бог,при положение че раждането и бебета се считат за божи дар...за кво му го е дал като му го отнема след 3 дена...съгрешил е в предишен живот ли и с какво толкова е съгрешил че е заслужил толкова жестоко наказание...да е не би да е бил някакъв терорист и дори и да е бил....защо подяволите има толкова много бебета които умират на няколко дена и майки които помятат.И защо тази бройка не се е увеличила,а даже благодарение на науката и напредналата медицина е намаляла,при положение че с всяка година процента на НЕвярващите се увеличава.
Няма абсолютно никаква логика в това което говориш!Нали бог бил милостив,защо те наказва в следващия живот и как така душата ти се преражда а не отива в ада,или защо не остава като дух...нешо като наказание и как така всеобичащия наказва и убива,как така всемогъщия неможе да те вкара в прави път,при положение че той всичко може.Как така един всемогъщ неможе да победи един от свойте бивши ахрангели(сатаната)!?!?!?!?
"Very Happy Май нямаш вяра, на първо място се вярва чрез сърцето, а не с мозъка, да търсиш доказателства. "
Добро утро,естествено че нямам вяра...как иначе ще смея да се наричам атеист.Предпочитам да разчитам на мозъка от колкото на сърцето си,при положение че благодарение на развитието на точно този орган(мозък) човешкият индивид е оцелял и надделял над всички останали животни.
Среща и разговори с него.Първоначално написано от k`man
Примерно
I believe only in death itself
"Среща и разговори с него.
Примерно" Много правилно!Някои хора са толкова вглабени че може би сядат с белобрадия на кафе!
k`man Четеш ми мислите човече...много правилно!!!
Знае ли човек,може тази сигурност може да идва от това че е видял/а изображението на Исус на дъното на чашата с кафеДа не говорим че няма никакви сведения и и озбражения по които да се съди как е изглреждал реално Исус.
Без сърца, хората са машини.Първоначално написано от k`man
Да,аз вярвам в Бог!![]()
Cpeden pructt za wac ,, za da cttane iinttepecno ; )) .
"Без сърца, хората са машини."
Без разум са машини....а сърцето може да бъде присаждано и си има и трансплантации на сърца,а на мозък няма....защо ли?!Защото е главния орган!
Не говоря за органа сърце, а за символът му като израз на чувствата на човека. Чувал ли си изразът "разбиха ми сърцето"???Първоначално написано от k`man
@k`man - Аре стига си се правил на интересен. Като мозъкът е главният орган, използвай го!
Trust, will, courage - the three things one must have!
к'ман развива доста интересни теории...........и не смятам ,че е за да се "прави на интересен".......от къде този неприязъм към всеки който не мисли по някой утвърден начин ?.... за мен к'ман е философски виртооз....доста идейна личностПървоначално написано от darking
![]()
Не целта е цел, а пътят
Ateistka sym.![]()
На това му се викат хормони, дори любовта е хормон...и да, точно хормоните дават смисъл в живота ни...мозъка се подчинява точно на инстинктите пораждани от тях..Първоначално написано от Nam3less3
And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
I've lived for these few seconds
For I am Winter born
http://vbox7.com/play:d61898cb
такам.... първо @cMon благодарско
второ
чисто и просто ще цитирам отнова мене си и по точно част от едно мое творение:@k`man - Аре стига си се правил на интересен. Като мозъкът е главният орган, използвай го!
"В свят на лудост и умопомрачение,
към нормалните изпитват презрение!
А когато са променени критериите за живот нормален
най-нормалния е най-странен!"
"Не говоря за органа сърце, а за символът му като израз на чувствата на човека. Чувал ли си изразът "разбиха ми сърцето"???"
Оооо е сега вече влагаш символизъм....интересно как за едни неща влагаш символиъм,а за други не.Та както каза символът като израз на чувствата.....сега тука се трябва да бъде пояснено че в това число влзат както любовта,добродетелността,н аивността...така и злоба,алчност,егоизъм и прочие,които всъщност формират характера на човек,а ако беше по добре запознат с науакта психология щеше да знаеш че тези чувства и характеристики се формират от много фактори,най-главните сред които са семейство,среда,унаследени качества и т.н.А много добре знаем че съцрето е символ на любовта,а не на всичките чувства!Плюс това,това е само символика,но факта че сърцето е орган просто няма как да бъде оборен,факта че емоциите и фисическите състояния които наричате чувства представляват сложен комплекс от хормони и ел импулси също не се оборва.И не за друго,а защото има пределно много доказателства.
Така и ако обичаш стига си говорил вече чрез символизъм,защото като цяло то е литературно направление и започни да говориш разумно и в прав текст,като подкрепяш думите си с факти,цитати,умозаключения и т.н. от които да извеждаш изводи!
Много добре си спомняш какво си говорихме за "сърцето" и знаеше какво има в предвид nameless, но въпреки това реши пак да се правиш на малоумен.
Trust, will, courage - the three things one must have!
" но въпреки това реши пак да се правиш на малоумен."
мхм...имам много добри актьорски заложби![]()