- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Има ли Бог?
hex_girl ли бешесмешна си ми.
Природата може всичко нали?
Искам да хварлиш граната в бунище за да се създаде ново ламборджини.Или да изолираме напълно празна среда"началото преди големият взрив" и да видим кога нищото ще грамне и ще създаде малки човечета от нищото и дори да няма нищо и да направи нещо по сложно от компа ти случайно."ПРИРОДАТА" съществува като нещо живо а не интелигентно бе мозациии.Мале имам чувството че казвам на 6 годишно,че ако падне от 45 етаж ще умре,ама то вика:
-Неее,как си го представяш тва?
-Тъй като природата ни е зъздала и се грижи за нас въздуха ще стане на F-16 и аз ще се приземя в кабината и ще кажа на всички колко са тъпи.
![]()
![]()
![]()
![]()
Абе дори дарвиновата теория се подкрепя повече от малоумници в даскало които вярват на всичко отколкото учените хора,които даже нямат доказателства за 150 години че има еволюция.И всико опира до предположения
Но на тъпя ще му кажеш че е тъп 5645356326473 пъти и пак няа ти вярва така че
"бичи айляк и тва е"
Хм. Богове? Кви богове са тия? ПЕДЕРАСИ!
Едно време кви педераси имаше - богове!
Grumpy old madman
Мда така е ,чак да те е страх да се наведеш,че някой гей може да те освети с божественото си присъствие!![]()
War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.
Значи гледай как стоят нещтата двама сме аз и тоя гореаз съм главния аз пускам дъждът аз казвам кога да има слънце и кога не абе аз оправлявам света знаеш ли колко е яко дават ти шоколад детска милка и почваш да подскачаш супер е ела да пробваш!
![]()
K O 6 M A R AПървоначално написано от tuning.bg
по принцип не вярвам в нещо,което не мога да видя или почуствам, но някаде там вътре в мен в дълбините на моята душа... вярвам,че има бог и един ден може би и тои ще направи нещо за мен...
Глупаво е да правиш планове за цял живот, когато не си господар дори на утрешния ден.
Estestveno,che nqma Bog.Kakvo e tova?Nqkakva visha sila,koqto ni uchi na strahopochitanie(stariqt zavet)?Ili pyk idealiziranoto ponqtie lubov,koeto se propogandira v noviqt zavet?Chovek se rajda kato amoralno syshtestvo i toi preodolqva svoite biologichni stremeji blagodarenie na sredata,v koqto e popadnal.Nie sme zavisimi ot sredata,a ne ot neshto tam gore.I typite iliuzii,koito syzdava hristiqnstvoto,che shte ima spravedlivost sled smyrtta ni(strashniqt syd) sa samo sredstva za masova manipulaciq.I aman ot fanatici veche.Vqrvaite si v kakvoto shtete ama ne go natrapvaite!
И ти не натрапвай своята вяра.Първоначално написано от Lychezar
![]()
1. Вярвам в един Бог Отец, Вседържител, Творец на небето и земята, на всичко видимо и невидимо.
2. И в един Господ Иисус Христос, Сина Божий, Единородния, Който е роден от Отца преди всички векове: Светлина от Светлина, Бог истинен от Бог истинен, роден, несътворен, единосъщен с Отца, чрез Когото всичко е станало.
3. Който заради нас, човеците, и заради нашето спасение слезе от небесата и се въплъти от Духа Светаго и Дева Мария и стана човек.
4. И бе разпнат за нас при Понтия Пилата, и страда, и бе погребан.
5. И възкръсна в третия ден, според Писанията.
6. И възлезе на небесата и седи отдясно на Отца.
7. И пак ще дойде със слава да съди живи и мъртви и царството Му не ще има край.
8. И в Духа Светаго, Господа, Животоворящия, който от Отца изхожда, Комуто се покланяме и го славим наравно с Отца и Сина, и Който е говорил чрез пророците.
9. В едната, света, вселенска (съборна) и апостолска Църква.
10. Изповядвам едно кръщение за опрощаване на греховете.
11. Чакам възкресение на мъртвите.
12. И живот в бъдещия век! Амин.
Вярвам в Бог,защото съм израстнала в християнско семейство,защото се моля и ми е помагал и защото не мисля,че нещата опират само до късмет.Хората са измислили суеверията,с които да се оправдават за грешките си,не Бог,с когото да обесняват света,а самият Бог отрича всички тези суеверия.
Животът е всичко онова,което ни се случва,докато правим планове за бъдещето.
Не съм натрапил нищо досега,а расъжденията ми се базират на някакви факти и расъждения.Първоначално написано от Christ
Но за вярата ми нищо не съм написал,но щом искаш ще е разбереш...
Вярвам,че ще има братство между трудещите се,увереност в утрешния ден,свободно духовно и физическо развитие и материално осигуряване за всеки.Трябва да се премахне това унизително разделение на госпадари и слуги,на богати и бедни.
Религията върви ръка за ръка с олигархията.Предпочитам да бъда комунист отколкото долнопробен идеалист!
Първоначално написано от Lychezar
А не е ли най-добре да си анархист?![]()
War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.
Христианството ни учи че всички сме равни.Първоначално написано от lsd43
И ако почнете пак с тва средновековие....
Толкова ли не разбрахте че това e била църквата и е правила всички бесчинства за власт и материални облаги.
Анархистите искат искат незабавно унищожаване на държавата и се отнасят враждебно към всяка власт включително и диктатурата на пролетариата(работниците). ова е идеология,която си опитва да противодейства на комунизма.Първоначално написано от Jesus_is_good
Християнството ни учи да обичаме враговете си,т.е ако се гаврат с теб,цялата ти рода,експлоатират те и прочие,не трябва това да поражда гняв,защото си по близко до Бога!Приемам,че ако всички спазват догмите на християнската вяра ще има равноправие,но това е нереалистично.
Анархистите не искат унищожаване на държавата, а държава без насилие от нейна страна.
Не, не вярвам. И никога няма да вярвам. Няма бог.
We fear no one and the law cannot do anything to stop us.
Не, аз не вярвам в Бог, но вярвам че има сила която ни напътства и ни помага да контролираме живота си, но определено не мога да кажа това е Бог!
Има Бог и повярвайте защото шансът за спасението е СЕГА!
Той ни дари вечен живот с жертвата си на кръста,само трябва да повярваме в него и да го следваме.
Ще видите,но ще е твърде късно.
Дано това послание стигне до повече хора,ако някой се интересува сериозно може да ми пише ЛС ако иска.
8 А колкото за страхливите, невярващите, мръсните, убийците, блудниците, чародейците, идолопоклонниците и всичките лъжци, тяхната участ ще бъде в езерото, което гори с огън и жупел. Това е втората смърт.
16 Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот:
Бог да ви благослови![]()
Първоначално написано от Jesus_is_good
Моля да не му обръщате внимание. Човека страда от налудност. Нормално е някой, с подобно ниво на умствено развитие като неговото, да мисли така, тъй като погрешно тълкува и интерпретира събитията в реалността.
We fear no one and the law cannot do anything to stop us.
Zle si mnogoПървоначално написано от Jesus_is_good
Pishesh pulni glyposti.
Samata ti religiq se opovava na curkvata, za da sushtestvuva, bez neq tq e to4no nishto.
Ti, kym koq ot hilqdite curkvi eresi beshe?
Shtoto, te vsi4ki si talkuvat napisanoto po edin na4in... za edni 4ernoto e zeleno, za drugi 4erveno, za treti oranjevo...
Citat ot edna pesen :
You put your faith in Chrstianity
I put mine in artillery
...
Praise the lord and pass the ammunition
My sermon is my demolition
не...
Библията съм я чела,защото трябваше да докажа нещо на един приятел. е,в крайна сметка доказах си тезата...![]()
Не вярвам. Никога не съм и вярвал.
Даже се чудя дали да не създам моя атеистична религия...
Вярвам..като малка бях учена да ходя на цЪрква..да вярвам в Бог..Бог съществува..и разбира се докато не станах на 14-15 ..ходих редовно..и то в България..да...трудно е, особено ако си Баптист, защото 2/3 от 'цървулите' представа си нямат, че има църква, по-различна от Православната..и просто е толкова смешно като видя някакви умници, дето се правят на големи философи..Библията не са отваряли..да не говоря, че хабер си нямат от Християнство и Религии.
Сега..честно казано..да винаги съм знаела, че Бог съществува..но нямам особено много време да ходя на църква.. тук в училище ако кажеш на някой, че ходиш на църква викат: "Ам..добре.. аз ходя тук/там" или неща от типа "А..аз не вярвам.." а в България ще те изругаят и кажат: "Пха, к'ва е тая секта?" смешници..много такива ги има..но се радвам, че мога да живея в такова място където..дори да не вярвам особено дълб0ко..не се налага да си крия интересите и вярванията..
Тук има всякакви хора..едни от най-добрите ми приятели са Будисти..но най-много има Баптисти и Католици..и честно казано..разлика няма в хората..то аЗ, като живях в България, никой не знаеше, че ходя на църква или няк'ви такива.. [:
Не, за това е измислен Христос. Даже, измислен не е правилно, Христос е съществувал, но дали е бил точно това, в което се опитват да ни накарат да вярваме.Първоначално написано от justme__
Прочетох едно мнение: "Не, не вярвам в Бог, но вярвам, че има някаква там сила..." И питам: Как наричаш ти тази сила. Дали е съдба, дали е карма, дали е Бог, дали е Аллах... Какво значение има?
Аз съм забелязала друг феномен. Защо, когато постигнем нещо хубаво, твърдим, че сме се справили сами, а когато стане нещо лошо, казваме, че така е трябвало, съдба или "Бог си знае работата".
Ако Бог Го има, той трябва да носи отговорност както за лошите, така и за добрите неща, които ни се случват.
Ако Бог Го няма, трябва ние да поемем вината за всичко. А човешката психика не е програмирана да се обвини за нещастията.
Не знам дали има Бог, не знам и дали вярвам. Не съм атеист, не съм и религиозна.
Нямам нужда от доказателства, че Бог съществува, защото не мога да намеря доказателства, че Го няма![]()
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
ne znam kude v moqt komentar pro4ete 4e sum osporila 4e e su6testvuval vse pak ne jelaq za zapo4vam nqkakva diskusiq za6toto ne sum dostatu4no zapoznata kato pove4eto hora tuk /za men su6testvuvat samo boginqta Maika i rogatiqt Bog na gorite,usetila sum tqhnata sila /Първоначално написано от LadyDi
![]()
![]()
И само твоят съд ме вдига в небеса и хвърля в бездни...