- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Има ли Бог?
Виж в кой век живеем, хората навремето не са били запознати с физиката и природните закони. Затова са измислили религиите - да обясняват на невежите как е устроен света.
Това е най-точното определение!
Не мога да повярвам колко заблудени хора има![]()
Как може да вярвате в нещо, което не съществува....!!!![]()
Ти пък откъде знаеш ?Първоначално написано от himera666
![]()
And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
I've lived for these few seconds
For I am Winter born
http://vbox7.com/play:d61898cb
Ех, що младите си мислят че са прави за всичко и че разбират от всичко?
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Аз лично смятам, че религиите са създадени с политически целино все пак вярвам , че има бог или някаква по виша сила, която е някаде там и не може да бъде обяснена. Живота е твърде кратък и ако вярваме, че след смърта всичко свършва и остава само едно гниещо тяло....тогава какъв е смисъла да живеем. Аз вярвам.
Sha_ля..ля!
It's summer.time!
Вижте... получава се едно голямо объркване тука в тая тема поради факта че нещата не се разбират така както трябва и каквито са всъщност от повечето наборчета...
Един говори за Бог, друг за религия... само че тези неща са съвсем различни! Господ не е голям белобрад старец, който заплашва с ад и други подобни глупости..Просто хората са измислили религията и всички тези така наречени "факти" случили се преди 2000 години само и само да контролират дребните мозъци на хората! Всички са се страхували от Господ, защото така им е било внушавано през целия им мизерен живот!
Ето това се нарича сила на внушението!!! Тя е толкова голяма, че променя света, историята, бъдещето и невинните си го отнасят...
Днес човешкия мозък е вече еволюирал и е време да се разграничат тези неща и да се разбират в буквалното им значение... Господ е сила възникнала с възникването на вселената и наистина в буквалния смисъл е вътре в нас, в мозъците ни. Не е случаен факта, че мозъка е най-висшата материя в цялата вселена. Ще дойде време в което всеки ще разбере това и ще осъзнае, че не е толкова самотен и безпомощен колкото си мисли, че е...
Господ(Натуралната сила) не е над всичко, защото това би означавало, че и ние сме над всичко...А както знаете това не е така! Всичко си има граници
Това обаче е лично мое мнение! Искам да прочета мнения допълващи моето или напълно различно от моето, защото това ще ми помогне да разбера всички тези на пръв поглед сложни неща в живота ни по-добре...
Мисля, че всеки трябва да се стреми към това, а не да почва да изразява негативните си емоции тук, породени от факта, че не всички мислят като него...
Надявам се всичките тези "глупости", които написах да са ви от полза.
P.S.
Живота е твърде кратък, за да мразиш и да бъдеш негативен!
Ако си дал на гладния дори трохица хляб от своя хляб.Ако си дал на скитника дори искрица огън от своя огън.Ако си дал на милата от своето сърце.Ако си дал на чуждите живот от себе си.Ако си дал,ако си дал от себе си,не си живял,не си живял на празно
Всеки си има мнение. Това не е нещо за което да спорим и да има вярно и грешно мнение. Вярата е нещо което всеки чувства по свой начин. :P
Sha_ля..ля!
It's summer.time!
Всеки си има мнение. Това не е нещо за което да спорим и да има вярно и грешно мнение. Вярата е нещо което всеки чувства по свой начин. :P
Sha_ля..ля!
It's summer.time!
Око да види, ръка да пипне. Още по-малко вярвам в Бог, след като чух историята за Адам и Ева. Бог създава Адам и Ева такива, че да откраднат ябълката. След като разбира какво са направили ги гони... Глупости. Ако видя Бог ще повярвам в него. Ако ме избави от страдания ще повярвам...
Първоначално написано от tqnko
Ооо повярвай ми човешкия мозък еволюира изключително бързо!
Ако си забелязал всяко поколение има по-висок интелектуален потенциал от предходното и затова света прогресира! Защото мозъка прогресира...
Сега разбра ли вече за какво ти говоря?![]()
![]()
Ако си дал на гладния дори трохица хляб от своя хляб.Ако си дал на скитника дори искрица огън от своя огън.Ако си дал на милата от своето сърце.Ако си дал на чуждите живот от себе си.Ако си дал,ако си дал от себе си,не си живял,не си живял на празно
И аз вярвам че има някаква по-висша сила ...например бог...и както каза In And Out of Love той е вътре във всеки един от нас ;]]
Мозъка постоянно еволюира,за 2 хил. години човешкото същество се е развило и физически и психически.Развитието никога не спира,но когато има предпоставки или есктремни условия,скоростта на развитие че повишява няколко пъти.Те за това маймуните сега не еволюират....няма за кво,не са заплашени от природни неблагоприятни условия,нищо не ги застрашава и си живукат супер,обаче ако настъпи някакво глобално бедствие.....смятай че еволюцията изведнъж ще изригне и всичко живо ще започне да се адаптира и развива според новите условия за живот!
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
Тка...както казах мозъка не е един и същи,за скоростта на еволюцията също оточних.Мозъка си е един и същи. Всичко на земята еволюира изключително бавно. Просто човека се адаптира към дадената среда в която се намира сега. Това не означава, че мозъка му еволюира.
Ако не знаеш един човек използва само 5% от мозъка си. Другите 95% са в застой. За каква еволюция ми говориш ? Surprised
Човек се адаптира със заобикалящата го среда-с това съм съгласен,но това предполага и по голямо използване на мозъка и психичко развитие,защото техниката и науката постоянно се развиват,а те са нещата които ни заобикалят и психиката ни постоянно трябва да се адаптира към все по нови технологии и тем подобни.
Човешкото същество използва мнооооог повече от 5%,а почти всиката останала част му служи като шкафчета(памет),където да съхранява информация и спомени!
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
да,вярвам че има Бог и че той ме е създал.
The life is nice ,when you are with me !
А аз пък си мислех ,че родителите ти са те създали...Първоначално написано от krem4e
![]()
"...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
Дж.Селинджър
амии според мен има..
She was both wise and stupid in the way that when life got hard she didn’t work through her problems; she just danced in her underwear alone in her room until they went away.
аз вярвам във Бог,твърдо.не можете да си представите колко много ми е помагал в трудни ситуаций,не можете да си представите каква сила съм чуствала в някой моменти.когато съм объркана се моля и винаги намирам отговор.ВИНАГИ
Дали пилето пресича пътя или пътя се движи под краката на пилето зависи от гледната точка...
Има много хора, но които той не е помогнал, а те са християни и не са извършвали неща, с които да го обидят. Тези хора не заслужават нещата, които им се случват. Значи Бог помага на определена част от обществото, а другите ги заебава.Първоначално написано от sasi1seint1saskata
![]()
Сега се замислих нещо много интересно. Възожно ли е хората да сме измислили Бог, за да има нещо, което по възвишено от нас самите, тъй като в природата ние се намираме на пиедестала и сме на най-високото ниво в системата. Та се чудя, дали може да има капка истина в това, което си мисля.
Обичам всеки твой стен и как остава отпечатък вътре в мен!
Това е една от идейте на атеистите, че хората си измислят Бог, и сляпо вярват в справедливостта, в неща като рая и прераждането, само за да имат надежда.Първоначално написано от sexy_baby_originale
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Христянството е възникнало във време на кръв..Е как хората да се успокояват в онези страшни нощи, освен да вярват в нещо, което да ги накара да се почувстват по-добре?Първоначално написано от tqnko
Да не би да си опитваш да ме накараш да ти напиша целия урок по история?![]()
Първоначално написано от tqnko
ок ок